Bemaninng – dodatan posao ili način života

25. siječnja 2023.

bemaninng

Radnik ste u skandinavskom zdravstvu i niste čuli za Bemaninng? Onda je upravo ovo pravi članak za vas jer otkriva potencijal za veću zaradu onim zdravstvenim djelatnicima koji žele upravljati svojim vremenom. Bez obzira jeste li doktor, medicinska sestra, inženjer radiologije ili imate neku drugu specijalizaciju ukoliko posjedujete licencu za rad u nekoj od skandinavskih zemalja i želite dodatne prilike u karijeri, nastavite čitati jer se ovdje nalaze sve informacije i potrebni koraci za ostvarenje tog cilja.

Švedska, Norveška i Danska dobro su poznate zemlje po svojoj razvijenosti i jedinstvenosti u odnosu na ostale europske države, no ističe ih i nama nešto potpuno nepoznato. Unatoč dobrim plaćama u zdravstvu, vrlo je popularan i poželjan dodatni posao, poznat po nazivu „Extra jobb ili Bemanning“. Iako je u svojoj osnovi Bemaninng dodatan posao, sve više medicinskih djelatnika odlučuje se na ovaj oblik zarade smanjujući radne sate u matičnim bolnicama, a da biste se uputili u ovu avanturu potrebno je zadovoljiti dva uvjeta:

  • poznavanje norveškog, danskog ili švedskog jezika na C1 razini
  • posjedovanje licence za rad u nekoj od tri spomenute skandinavske zemlje

Brojne su prednosti ovakvog dodatnog načina rada od čega je dodatna zarada najistaknutija. Zdravstvenim djelatnicima se za dodatne sate u nekoj od zdravstvenih ustanova plaća puno viša satnica u odnosu na regularnu plaću, a uz satnicu, osiguran je i transport te smještaj. Dodatan poticaj za prihvaćanje ovakvog oblika posla su i prilike za nova poznanstva kao i nadolazeća iskustva te turistički obilasci novih destinacija s obitelji.

S obzirom na više plaćenu satnicu i fleksibilnost koju Bemaninng omogućava, odabir dodatnog rada ovisi o preferencama samog zdravstvenog djelatnika pa je tako moguće otvoriti vlastiti obrt, raditi kad imate slobodnog vremena na redovnom poslu ili uz posao. Obujam posla potpuno ovisi o vama pa tako možete raditi tjedan, dva ili mjesec te nakon toga napraviti pauzu i tako u krug ili raditi 20% svog vremena na ovaj način, a ostatak na primarnom radnom mjestu.
Nužno je istaknuti da je opcija extra jobb-a dostupna i zdravstvenim djelatnicima koji se ne nalaze u Skandinaviji, već u nekoj drugoj europskoj državi, ali ispunjavanju gore navedene uvjete. 

Dosadašnja iskustva zdravstvenih djelatnika su iznimno pozitivna te je većina koja se isprobala u extra jobb-u, prvo smanjila satnicu stalnog posla na 75%, zatim na 50%, da bi na kraju u potpunosti prešli na extra jobb odnosno Bemaninng zbog veće isplativosti i prilagodbe samome sebi.

Ukoliko se želite iskušati u ovakvom tipu posla i povećati svoja mjesečna primanja ili steći nova zananja i iskustva – mi vam možemo pomoći sa:

  • pronalaskom extra posla u bilo kojoj od tri države (Švedska, Norveška, Danska)
  • tečajem švedskog jezika u Zrinkinoj školi švedskog 

Uzmite sudbinu u svoje ruke i prijavite se.

 

Sljedeći članci