Bemaninng – posao ili lifestyle?

25. siječnja 2023.

bemaninng

Zdravstveni ste djelatnik, bilo to doktor, medicinska sestra, inženjer radiologije ili ‘pak nešto drugo, s licencom u nekoj od skandinavskih zemalja te vam je cilj veća zarada, međutim ne znate kako? Upravo ste se našli na pravom mjestu, gdje možete saznati kako i što sve treba napraviti kako bi se to i ostvarilo.

Švedska, Norveška i Danska, već dobro poznate zemlje po svojoj razvijenosti i jedinstvenosti u odnosu na ostale europske države, opet se odvajaju po nečemu, nama potpuno nepoznatom. Vrlo popularan i poželjan dodatni posao, poznat po nazivu „Extra jobb/Bemanning“ je prilika koja se nudi svim zdravstvenim djelatnicima uz dva osnovna uvjeta:

  • poznavanje norveškog, danskog ili švedskog jezika na C1 razini
  • te posjedovanje licence za rad u nekoj od tri spomenute skandinavske zemlje.

Prednosti koje nudi „Extra jobb“ su brojne. Prva i ona koja se najviše ističe, je nesumnjivo dodatna zarada. Zdravstvenim djelatnicima plaćena je satnica, uz dobro poznatu činjenicu, da je ona uvijek puno viša u odnosu na regularnu satnicu, tj. plaću. Uz plaćenu satnicu, osiguran je transport i smještaj. Neizostavna su nova poznanstva kao i nadolazeća iskustva, uz turističke obilaske novih područja za zdravstvenog djelatnika zajedno s njegovom obitelji.

Uz vaše redovno zaposlenje, mogućnost dodatnog rada, apsolutno ovisi o vama. Opcije su razne, od otvaranja svog obrta te vremenske prilagodbe kada i koliko želite radite, do dodatnog rada kada imate slobodno na svom redovom poslu ili redovno uz svoj primarni posao. Primjerice, u pitanju može biti tjedan dana, dva tjedna, mjesec dana i slično, zatim pauza i tako u krug. Dakle, obujam posla isključivo ovisi o iznosu koji upravo vi želite ostvariti.

Nužno je naglasiti da je opcija extra jobb-a dostupna i zdravstvenim djelatnicima koji se ne nalaze u Skandinaviji, već u nekoj drugoj europskoj državi, ali ispunjavanju maloprije spomenute uvjete.

Dosadašnja iskustva su iznimno pozitivna te je većina medicinskih djelatnika koja se isprobala u extra jobb-u, prvo smanjila satnicu stalnog posla na 75%, zatim na 50%, a na kraju u potpunosti prešla na extra jobb odnosno bemaninng zbog veće isplativosti i prilagodbe samome sebi.

Naravno, dobrim poznavanjem i iskustvom s dodatnim poslom, takozvanim „Extra jobb-om/Bemaninng-om“ u Skandinaviji, možemo vam pomoći sa:

  • pronalaskom extra jobb-a u bilo koje tri države (Švedska, Norveška, Danska),
  • tečajem švedskog jezika u Zrinkinoj školi švedskog

Iskusiti i isprobati se u nečemu novome, u ovome slučaju sada već poznatom terminu „bemaninng“, može biti samo dobitak, a nikako gubitak. Ako ste zainteresirani i želite okušati  novi način rada,  u kojem vi povlačite konce po vašoj želji, slobodno se javite i prijavite!

 

Next articles