Carieers in White sajam u Rijeci, Hrvatska, svibanj 2016. godine

Sudjelovali smo kao predstavnici naših partnera švedske firme Li-reco na sajmu poslova za zdravstvene djelatnike u Rijeci u svibnju 2016. godine.

Na tom sajmu smo svim zainteresiranim prisutnim zdravstvenim djelatnicima prezentirali mogućnosti zaposlenja u Švedskoj, Danskoj I Norveškoj te opisali cijeli proces. Sam proces u sebi sadržava sve od pomoći pri pripremi dokumentacije za natječaje, prijava na natječaje, mentoriranje i vođenje kroz cijeli proces intervjua i pregovora sve do potpisa ugovora o radu sa željenim poslodavcem.

Nakon toga organiziramo tečaj jezika za kandidata i njegovu obitelj, tražimo posao za supružnika, vrtiće i škole za djecu, tražimo željeni smještaj za kandidata i njegovu obitelj (kuća, stan), pripremamo dokumentaciju za ishođenje licence, organiziramo preseljenje svih stvari za kandidata i obitelj, isplaćujemo stipendiju za vrijeme učenja švedskog, norveškog ili danskog jezika i općenito pružamo svu pomoć i podršku kandidatu i njegovoj obitelji ne samo prije dolaska na novo radno mjesto već i nakon početka rada na novom radnom mjestu.

U Rijeci u svibnju 2016. godine smo imali priliku popričati s otprilike 30-tak zainteresiranih kandidata.