Idealna destinacija budućeg posla

09. studenoga 2022.

Mnogo je atraktivnih lokacija potencijalnog posla pa je ponekad teško odmah odabrati onu idealnu. Svaka destinacija nudi određene benefite i izazove, a uz to je svaki kandidat individua. Zato je važno postaviti prava pitanja i odabrati prioritete jer na odluku utječu faktori poput plana da se preselite na duži ili kraći period i želite li više radnih sati i bržu zaradu ili težite balansiranom radnom vremenu. 

 

scandinavia

Skandinavija

Ova regija, u kojoj se nalaze Danska, Norveška i Švedska, ulaže mnogo pažnje u osiguravanje ispunjenja potreba svojih stanovnika. Plaće su odlične, radi se 36 sati tjedno, a broj pacijenata je zakonski ograničen na maksimalnih 10 po smjeni. Nema hijerarhije pa je manje stresa, a uz to ima mnogo opcija za karijerno napredovanje. Knjige su besplatne kao i mnoge aktivnosti, a za kandidate s djecom osigurani su besplatni vrtići, predškolska nastava i škole. Besplatno je i zdravstvo te domovi za starije.

U potrazi za srećom

Isprepletena povijest skandinavskih zemalja utjecala je na tradiciju i zajedničke datume blagdana, pisci poput Hans Christian Andersena ostavili su bogatu literaturnu baštinu, a minimalistički, estetski dizajn krasi mnoge domove diljem svijeta. Minimalizam i estetika ukorijenjeni su u kulturu, a stanovnici najviše teže postizanju balansa kroz umjerenost. Svoju kulturu centriraju na postizanju zadovoljstva i mira sa samim sobom te jednostavnom uživanju postojanja. Cilj je iskusiti mnoge emocije, doživjeti osjećaj postignuća i aktivno upravljati svojim odlukama kako se život ne bi samo događao. Povezanost s prirodom vrlo je bitna u skandinavskoj kulturi pa su aktivnosti u prirodi poželjne za pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Kultura Skandinavaca odgovarat će vam ako dugoročno tražite balans i stabilnost u životu uz istovremene brojne opcije za rast i razvoj. Relativno miran i sporiji ritam života osigurava brojne trenutke za vlastite hobije i pronalazak izvora sreće u nama samima.

U Skandinaviji fokus je na obitelji pa stoga najviše sadržaja ima za one koji žele više vremena kako bi se fokusirali na obitelj, prijatelje i najdraže aktivnosti. Ukoliko tražite harmoniju između života i rada, ova regija je vaš idealan odabir. 

 

germany

Njemačko govorno područje

Područje obuhvaća Austriju, Njemačku i Švicarsku koje su najčešći odabir kandidata s prethodnim znanjem njemačkog jezika. Red, rad i disciplina prve su asocijacije koje padnu na um kada se pomisli na ovo područje, a uzrok tome su hijerarhijska organiziranost i dug put u karijernom napretku zdravstvenih djelatnika. Satnica liječnika u ovim zemljama je duža uslijed velikog broja pacijenata. Trud i rad se na kraju isplate jer su plaće odlične, a uz to odlična cestovna povezanost i blizina Slovenije i Hrvatske idealne su za one koji žele zadržati povezanost s domovinom ili uživaju u lokalnim znamenitostima. 

U potrazi za strukturom

Narod njemačkog govornog područja vodi se jednostavnim pravilom: ako svi slijede pravila, onda će cijela zajednica prosperirati. Organiziranost, točnost i poštovanje pravila i zakona u njemačkoj kulturi rezultat su logike i promišljenosti pa nije čudno da stanovnici ovog područja nastoje slijediti najbolje prakse. No, za postizanje organiziranosti i točnosti na razini cijele regije potrebna je iznimna posvećenost svakog pojedinca. Rad i discipliniranost se iznimno cijene jer pokazuju sposobnost dugoročnog prosperiteta i želje za sveukupnim boljitkom. Veliki naglasak stavlja se na socijalnu komponentu i brigu o starijim i nemoćnim članovima obitelji i zajednice. Zajednički dijalog način je rješavanja problema, a druženje u krugu prijatelja ili najdražih uz domaće pivo i večeru je sastavni dio kulture ove regije. Kultura njemačkog govornog područja odgovarat će vam ako preferirate djelovati unutar zadanih okvira, slijedite pravila i zakone ne zanemarujući pritom na osobe u vašoj okolini.

Odaberete li ovu regiju možete računati i na mnogo zabave u privatno vrijeme. Mnogi kulturni sadržaji, festivali, lokacije za izlete te druge razne aktivnosti obogaćuju ovu regiju i donose uzbudljivost i dinamiku u svakodnevicu.

 

uk

UK i Irska

Otočno područje Velike Britanije i Irske idealan je odabir onih koji traže brzu i veliku zaradu u kraće vrijeme. Ukoliko planirate seljenje u neku od ove dvije države pripremite se na dug put jer se na liječničku licencu u ovim državama čeka oko 6 mjeseci. Bogato područje UK-a i Irske zahtijeva požrtvovnost kroz mnoge radne sate i strogu hijerarhiju, no s druge strane izvrsna primanja. Uz to, obavezno je znanje engleskog jezika na stručnoj razini. Ovo područje nudi i brojne sadržaje za opuštanje od stresa pa u slobodno vrijeme možete posjetiti neku od povijesnih građevina, popiti pivo u jednom od pubova ili se zaputiti u obiteljsku avanturu. 

U potrazi za zajednicom

UK i Irska nemaju identičnu kulturu življenja no u obje zemlje naglasak je na obiteljskim i prijateljskim odnosima, toleranciji i zajedničkom dijalogu. Uzrok tome je multikulturalno društvo koje poštuje tradicije i uvjerenja svojih sugrađana, a istovremeno nudi brojne prilike za karijerni napredak, edukaciju ili kulturno istraživanje. Izvrsna kvaliteta života sa niskom razinom kriminala i dostupnost vrhunskog zdravstvenog i školskog sustava čine ovo otočno područje poželjnom destinacijom za sve one koji traže priliku za bolji život. Kontinuirana želja za napretkom, većim znanjem i novim iskustvima osiguravaju brojne opcije za zaradu i razvoj novih vještina, ali za ostvarenje istoga potrebna je dugoročna snaga i izdržljivost. Stare gradske ulice nude brojne povijesne pubove i mjesta za opuštanje u kojima se lako stječu nova prijateljstva, a brojna kulturna događanja osiguravaju razne opcije za sve entuzijaste dobre glazbe i umjetnosti. Stanovnici Irkse i UK-a brinu o svojim sugrađanima i spremni su pomoći jedni drugima pa osobe koje odaberu ovo područje kao svoju idealnu destinaciju mogu očekivati prijateljsku pomoć od samog preseljenja.

Bez obzira koju destinaciju izabrali, svako od ovih područja ulaže vidljive napore u prosperitetno društvo u kojem su brojne prilike za napredak, osobni razvoj i razvoj zajednice ključni faktori zadovoljstva stanovnika ovih regija.

Zainteresirani ste? Provjerite naše otvorene natječaje!

 

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more