5 razloga zašto je liječnicima dobro imati inozemno radno iskustvo

28. listopada 2020.

Rad u inozemstvu ima mnogobrojne prednosti koje na prvu i nisu toliko očigledne. Od brojnih benefita koje uživaju liječnici sa stečenim inozemnim iskustvom, odlučili smo istaknuti 5 najzanimljivijih koji, po našem mišljenju, uvelike doprinose liječnicima koji se odluče vratiti u Hrvatsku iz neke druge europske države.

Ako Vas interesira kako izgleda proces zapošljavanja i odlaska u neku drugu državu, kolegica Zrinka isto je detaljno opisala u intervjuu za Liječničke novine, a u nastavku pročitajte razloge koje smo istaknuli.

  1. 1. Stjecanje novih vještina i iskustva

Radno iskustvo u struci igra najveću ulogu bilo da se prijavljujete na novo radno mjesto ili tražite povećanje plaće. Ali isto tako, iskustvo u bolnici koja ima veći protok pacijenata, moderniju opremu ili je međunarodno poznata po pristupu određenim granama medicine također donosi određenu težinu vašem radu. Uz stjecanje novih vještina i rada na procedurama koje su dostupne u razvijenijim bolnicama, vaš CV će se puno bolje istaknuti u očima poslodavaca, a na odmet nije ni dodatno usavršavanje stranog jezika ili pak savladavanje nekog potpuno novog.

  1. 2. Proširivanje vidika

Svakodnevni boravak u stranoj kulturi približit će vam neke stvari o kojima do sada niste ni razmišljali. Bilo da je riječ o praktičnijem pristupu pacijentima, o tome da ste se pronašli u netipičnim aktivnostima na otvorenom ili jednostavno uživate u stranoj kuhinji, izlaganje novim iskustvima uvijek će proširiti vaš vidik i donijeti puno toga pozitivnog.

  1. 3. Mogućnost privremenog rada u budućnosti

Poslodavci u nekim državama na čijim teritorijima posredujemo također nude mogućnosti privremenog rada. Jednom kad ste stekli licencu i imate radno iskustvo u stranoj zemlji, otvaraju vam se vrata da se u istu vratite na nekoliko mjeseci kako bi dodatno zaradili ili jednostavno promijenili okolinu na neko vrijeme.

  1. 4. Mogućnost rada u telemedicini (kod određenih specijalizacija)

Kao što stečena licenca otvara vrata privremenim pozicijama, za određene specijalizacije također postoji mogućnost rada u telemedicini. Tako kroz nekoliko dodatnih sati koje ćete odraditi iz udobnosti vlastitog doma možete zaraditi lijep džeparac za naše standarde.

  1. 5. Zarada i ostvarivanje proporcionalnog dijela mirovine

Jedan od razloga zbog kojeg se liječnici odlučuju na odlazak iz Hrvatske je puno bolja kompenzacija u ostatku EU. Međutim, uz veću mjesečnu zaradu, rad u inozemstvu također omogućuje proporcionalnu mirovinu jednom kad ostvarite prava za istu, što će vam svakako olakšati život u budućnosti.

 

Ako želite saznati dodatne informacije kako možete steći radno iskustvo u inozemstvu, kontaktirajte nas na:

Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more