Novi oglasi za posao specijalista u Skandinaviji u studenom

scandinavia living

Danska, Švedska i Norveška raspisale su nove oglase za posao specijalista u bolnicama Skandinavije na koje se možete prijaviti tijekom studenoga. Proces od prijave do preseljenja je potpuno olakšan i sveden na minimalan trošak, a u prosjeku traje 10 mjeseci što označava novi početak u Skandinaviji na ljeto ili jesen 2023. godine.

Proces započinje pripremom portfolia za prijavu u kojem pružamo potpunu asistenciju, a nakon toga slijedi inicijalni online intervju. Ukoliko on prođe dobro, kandidata se poziva u posjet bolnici kako bi osobno vidio potencijalno radno mjesto, osjetio radnu atmosferu i doznao sve odgovore na pitanja o životu i radu u novoj radnoj kulturi. Ovaj posjet nije obvezujući što znači da u ovom trenutku još niste dobili niti prihvatili posao. Nakon što je ugovor o radu potpisan, započinje plaćeni online tečaj jezika u trajanju od 6-8 mjeseci, a u tom periodu rješavamo dokumentaciju za vas i vašu obitelj, tražimo smještaj, potencijalne poslovne prilike za vašeg partnera te školu ili vrtić za dijete. Dodatno, za to vrijeme primate i stipendiju. Nakon presljenja osiguran vam je mentor koji vam pomaže u procesu asimilacije.

Novi natječaji u studenome otvoreni su za zdravstvene djelatnike iz područja: psihijatrije, urinoginekologije, patologije, anesteziologije, kirurgije dojki, dječje psihijatrije, hitne medicine, obiteljske medicine, nuklearne medicine, interne medicine, neurologije, fizioterapije, radiologije, onkologije i dr.

 

Otvoreni natjecaji za lijecnike u Skandinaviji studeni 2022.

 

 

Radna kultura jednakosti, otvorenosti i balansiranosti

Skandinavske zemlje poznate su po brizi za svoje stanovnike te često završavaju na listi najpoželjnijih i najsretnijih mjesta za život. Niske stope nezaposlenosti, visoke plaće, socijalna kohezija i blagostanje vrijednosti su koje ova regija njeguje. Radna kultura prožeta je jednakošću bez obzira na spol, dob ili poziciju. Djelatnici različitih razina sudjeluju u procesu donošenja odluka, a svaka informacija o mogućim poboljšanjima je dobrodošla. Uz to, skandinavske zemlje imaju bolje početne plaće za mlade specijaliste u odnosu na druge zemlje kako bi oslabile financijsku nesigurnost i osigurale veću koheziju društva.

 

scandinavia family time

 

Skandinavske bolnice prožete su otvorenim prostorima u kojima skupa rade voditelji i djelatnici što potiče zajedničku suradnju i timski rad te ukorijenjuje transparentnost. Hijerarhija je spljoštena što znači da je voditelj jedan od članova tima u kojem se sve jednako poštuje i tretira uz mentorski odnos, a mikro-menadžmenta nema jer se cijeni autonomija pojedinca. To takoder znači da se svi brzo uključe i kada se pojave prilike za poslovne proslave čime se dodatnu jačaju sreća, zadovoljstvo i uključenost na radnom mjestu. Radi se 36 sati tjedno, a broj pacijenata je ograničen na dnevni maksimum od 10 što direktno utječe na smanjenje razine stresa te poboljšava balans rada i privatnog života.

Pratite naše vijesti jer vam pripremamo osvrte liječnika iz Skandinavije kroz koje ćete imati mogućnost saznati iz prve ruke vaših kolega kakav je život u novoj zemlji, kako je trajao proces zapošljavanja te što očekivati na novom radnom mjestu. Ukoliko vas zanimaju neke informacije, potrebna vam je pomoć oko pripreme portfolia ili pak želite čuti više o iskustvima kolega – slobodno nas kontaktirajte jer smo uvijek spremni pomoći.

Karijerne prilike za inženjere radiologije u Švedskoj

sweden gavleburg

Prilike za promjenu karijere i nove izazove otvorile su se u Švedskoj za inženjere radiologije. Novi natječaji otvoreni su u regiji Gävleborg gdje je potraga bolnica za radiolozima u punom jeku. Ova švedska regija na Baltičkom moru nudi pregršt mogućnosti za svakoga pa je stoga u njoj lako pronaći način za zabavu. Bez obzira preferirate li obiteljske izlete ili samostalno istraživanje, ova regija ostavit će vas u potrazi za još.

Stres uzrokovan svakodnevnim poslovnim situacijama inženjerima radiologije u Švedskoj, ali i ostalim građanima, nastoji se umanjiti dobrim zakonima i organiziranošću rada. Rezultat toga su radna mjesta koja ostavljaju dovoljno prostora za odmor i razne aktivnosti preferirane u slobodno vrijeme. Dobri prihodi dodatno će olakšati kućnom budžetu te otvoriti nove mogućnosti za karijerno napredovanje, ulaganje u budućnost ili druge neke prilike.

Fokus na profesionalni razvoj

Na radnom mjestu inženjera radiologije u Švedskoj radit ćete s pacijentima različite dobi, surađivati s kolegama različitih specijalnosti, sestrama i pomoćnim osobljem te tumačiti slike upućenih pacijenata. U švedskim bolnicama upoznat ćete se i s najnovijom tehnologijom, raditi u multidisciplinarnim timovima te sudjelovati u evaluaciji metoda i informacija. Osim toga, možete računati i na savršen omjer rada i slobodnog vremena.

online tecaj

 

!!! Nove poslovne prilike za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prij
ave portfolija primamo već sada.
Saznajte više!

 

Asistiramo u procesu prijave

Uspješan proces prijave na natječaj započinje pripremom životopisa i motivacijskog pisma. Nakon prikupljana dokumentacije, vrši se prijava na natječaj i dogovara se inicijalni digitalni intervju putem Skypea te osobni posjet bolnici u trajanju od 2-4 dana. Ovo je prilika za postaviti više pitanja o budućem radnom mjestu i svakodnevnom životu inženjera radiologije jer je posjet neobvezujući. To znači da još uvijek niste dobili niti prihvatili ponudu te, ako niste zadovoljni s viđenim, u ovoj fazi procesa možete odustati. Nakon posjeta, i ako su obje strane zadovoljne, dogovaraju se uvjeti zaposlenja i potpisuje ugovor. 

Započinje plaćeni online tečaj švedskog jezika u trajanju 6-8 mjeseci. Tijekom ovog vremena primate stipendiju, a proces izrade licenci, pronalaska smještaja i seljenja obavljaju se za vas. Za partnera se ispituju mogućnosti za zaposlenje, a za djecu se organiziraju mjesta u ustanovama za obrazovanje – vrtići i škole. Nakon što se preselite, ovisno o natječaju, osigurano vam je i mentorstvo na radnom mjestu.

 

Ukupan proces od prijave do preseljenja i početka rada u prosjeku traje 10 mjeseci.

Razmišljate o promjeni karijere i novom izazovu? Zainteresirani ste za novi početak u Švedskoj? Prijavite se, jer proces je potpuno jednostavan, a naš tim je uz vas na svakom koraku. A ako želite saznati više informacija o proteklim iskustvima kandidata, kliknite ovdje i uvjerite se.

Potrebna vam je pomoć prilikom pripreme životopisa, imate pitanja ili nedoumica? Slobodno nas kontaktirajte i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo kako biste zakoračili u nove prilike.

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

Potpuno plaćeni natječaj za medicinske sestre – prvi u dvije godine

Države skandinavskog govornog područja pripremile su novi natječaj za medicinske sestre i tehničare koji su motivirani za izazove i promjene u karijeri. Ovaj potpuno plaćeni natječaj za medicinske sestre donosi sve pogodnosti za jednostavno preseljenje u Švedsku. Ovo je jedinstvena prilika za potpuno bezbrižno preseljenje u Skandinaviju jer je ovako sponzoriran natječaj prvi u posljednje dvije godine. Jednostavna prijava i proces prilagodbe kreirani su s vašom dobrobiti na umu, a uz to pažljivo uzimamo u obzir i potrebe vaše obitelji.

Svedski zivot

Što je sve pokriveno natječajem?

Kada kažemo potpuno plaćeni onda možete biti sigurni da je zaista tako. Plaćeno vam je sve što vam može pomoći da što bezbolnije obavite tranziciju u novu zemlju i društvenu okolinu te započnete prvi radni dan potpuno neopterećeni. U ovom natječaju za medicinske sestre osiguran je plaćeni online tečaj jezika u trajanju 8 mjeseci i organiziran posjet bolnicama koje su raspisale ovu vrstu natječaja. Posjet obavljate sa svojim partnerima/supružnicima kako bi i oni dobili priliku saznati više o budućim prilikama i novom gradu. Tijekom perioda učenja jezika, primate stipendiju koja pokriva vaše troškove dok učite jezik iz udobnosti svoga doma. Proces selidbe cijele obitelji, izrade vaše licence, pronalaska smještaja i poslovnih prilika za vašeg partnera također je obuhvaćen ovom ponudom. Uz to osigurana je i organizacija vrtića i škola za djecu, kao i prilagodba u novu sredinu. 

A kakav je život u Skandinaviji?

Selidba u drugu zemlju stresan je proces za većinu osoba bez obzira na destinaciju, no skandinavski poslodavci dovode taj stres na minimalnu razinu. Osim što je proces selidbe potpuno pojednostavljen, na isti način je organiziran rad i život. Bolnice opremljene vrhunskom opremom zaiskrit će u vama znatiželju za novim znanjem i vještinama pa otvoriti vrata mogućnostima za učenje i napredovanje. Dodatno, prvih 6 mjeseci na raspolaganju vam je i mentor koji će vam pomoći u procesu prilagodbe u novoj radnoj okolini, upoznavanju s novim kolegama i kojeg ćete moći pitati sva pitanja.

U privatno vrijeme oduševit će vas prekrasni prizori krajolika prirode, žive boje gradova i gotovo savršen balans rada i privatnog života koji rezultira kvalitetom zdravlja bez stresa i brojnim prilikama u krugu obitelji. Zaputite se na jedno od brojnih jezera koje kriju zemlje Skandinavije, prošetajte šumskom stazom ili se zaputite putem osjetila i degustirajte neke od brojnih skandinavskih delicija. Bogata kultura i povijest, šarenilo gradova, mnoštvo prirode i opcija za izlete zadovoljit će svaki ukus i pružiti kvalitetno iskustvo života u novoj sredini.

Više informacija o preseljenju u skandinavske zemlje, izazovima i prednostima života na sjeveru i je li vrijedilo možete saznati iz iskustava naših kandidata koji su napravili taj korak i preselili u Švedsku. Saznajte više ovdje.

 

!!! Nove poslovne prilike za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prijave portfolija primamo već sada.
Saznajte više!

 

Zvuči dobro, koji su uvjeti i kako se prijaviti?

Osim motivacije za preseljenjem i radom u Švedskoj potrebno je poznavati engleski jezik na B1/B2 razini kako bi mogli lakše pratiti nastavu i učenje švedskog jezika. Dodatno, potrebno je biti prvostupnik sestrinstva ili više, a ukoliko ste kandidat iz RH prihvaćaju se i prijave medicinskih sestara samo sa srednjom školom i barem 5 godina radnog iskustva.

Nakon što ste poslali prijavu za željeni posao, dogovara se inicijalni Skype intervju s bolnicom kako biste se imali priliku mešusibno predstaviti i saznati više o ponudi i poslu na koji se prijavljujete. Ukoliko na razgovoru sve prođe u redu, organizira se posjet bolnici gdje ćete biti upoznati sa radnim mjestom i potencijalnim kolegama. Tijekom 3 – 4 dana koliko traje posjet bolnici, imat ćete priliku s vašom obitelji obići grad i upoznati se bolje sa novom životnom okolinom. 

Ovi posjeti su neformalne prirode i ne znače dobivanje niti prihvaćanje poslovne ponude pa je moguće dogovoriti više obilazaka bolnica i gradova dok ne pronađete ponudu koja vam najviše odgovara.

Nakon potpisivanja ponude za posao, odnosno prolaska posla, slijedi online učenje tečaja jezika koji traje između 8 i 9 mjeseci. Za vrijeme tog perioda uplaćuje vam se stipendija koja vam treba osigurati potrebno vrijeme za svladavanje novog jezika iz udobnosti vašeg doma. Tijekom tog perioda obavljaju se i druge pripreme za preseljenje, ishode se licence, traži se adekvatan smješta, mogućnosti zaposlenja za partnera i obrazovne ustanove za djecu. Na kraju slijedi preseljenje i započinje posao na novom radnom mjestu gdje vam se pruža asistencija i mentorstvo narednih 6 mjeseci. Tijekom ovog inicijalnog perioda imat će te priliku postaviti sva pitanja, otkloniti nejasnoće i potpuno bezbrižno započeti novu stranicu u vašoj karijeri.

 

Požurite, broj radnih mjesta je ograničen!

S obzirom na velik broj zainteresiranih za prilike u Skandinaviji, već sada primamo prijave medicinskih sestara. Pripremite svoj portfolio i pošaljite ga putem kontak forme što prije.
Portfolio treba sadržavati:
1. CV popunjen na engleskom jeziku na našem obrascu – preuzmite ga ovdje
2. Motivacijsko pismo popunjeno na engleskom jeziku na našem obrascu – preuzmite ga ovdje
3. Diplomu/licencu na engleskom jeziku
4. 2-3 preporuke kolega
5. Procjenu plana učenja švedskog jezika

 

Potrebna vam je pomoć prilikom pripreme životopisa, imate pitanja ili nedoumica? Slobodno nas kontaktirajte i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo kako biste zakoračili u nove prilike.

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

Natječaji za liječnike u Skandinaviji u listopadu 2022.

Skandinavske bolnice u potrazi su za zdravstvenim djelatnicima koji će upotpuniti njihove timove motiviranim kolegama. Tijekom ovog listopada otvoreni su natječaji za liječnike u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj za liječnike raznih specijalizacija. Skandinavske zemlje imaju 99% zadovoljstva privatnim i poslovnim životom prema ranijim anketama naših kandidata i nude najbolji početak karijere na novoj lokaciji.

Zivot u Skandinaviji

Proces od prijave na natječaj do konačnog zaposlenja vrlo je jednostavan, a tijekom tog vremena imate podršku našeg tima. Do trenutka dolaska na novo radno mjesto u prosjeku je potrebno 10 mjeseci tijekom kojih se uči jezik odabrane zemlje, rješava se sva potrebna dokumentacija za vas i vašu obitelj te se obavlja selidba u novi grad.

Život liječnika u Skandinaviji donosi dobar omjer radnih sati i plaće, a nudi i optimalan balans rada i života. Rad s najmodernijom opremom u vrhunski opremljenim bolnicama postat će vaša svakodnevnica, a uz to možete naučiti različite nove metode, zahvate i vještine u suradnji s vašim budućim kolegama. Nakon posla uživajte u prekrasnim krajolicima, živopisnim gradovima i izvrsnoj hrani koje donose Danska, Norveška i Švedska. 

 

Danske, švedske i norveške bolnice u potrazi za liječnicima različitih specijalizacija

Tijekom listopada 2022. otvoreni su novi natječaji za liječnike specijaliste iz područja: psihijatrije, ginekologije, kirurugije dojki, radiologije, kardiologije, obiteljske medicine, dječje i adolescentne psihijatrije, pulmologije, hematologije, stomatologije, hitne medicine, IVF-a, neurologije, ortopedske kirurgije, patologije i reumatologije, a koje možete pogledati niže u tablici.

Otvoreni natjecaji za lijecnike u Skandinaviji listopad 2022.

Ako ste pronašli svoju specijalizaciju u navedenim specijalizacijama ili ste pri kraju specijalizacije, javite nam se putem kontaktnog obrasca kako bismo porazgovarali o raspoloživim opcijama. Ukoliko vaša specijalizacija nije na popisu traženih liječnika, kontaktirajte nas, a mi ćemo provjeriti dostupne opcije za vašu specijalizaciju prema vašim kriterijima.

Proces prijave započinje tijekom listopada pa ažurirajte vaš CV i pripremite porfolio na vrijeme, a brigu o svemu ostalom prepustite nama. 


Kako teče proces prijave za posao u Skandinaviji?

Nakon što ste se prijavili za posao, bolnica će željeti održati prvi digitalni intervju s vama putem Skype-a ili preko nekog drugog komunikacijskog kanala na kojem će te se imati priliku međusobno upoznati. U slučaju da intervju prođe u redu imate priliku osobno posjetiti bolnicu i grad, a možete povesti i vašu obitelj. Ovaj posjet obično traje između 2 i 4 dana, a svrha je upoznavanje s budućim radnim mjestom i kolegama te gradom u kojem će se nalaziti vaš budući dom. Ovaj posjet je neobvezujući i ne znači dobivanje niti prihvaćanje zaposlenja.

Ukoliko postoji međusobno zadovoljstvo između vas i bolnice, potpisuje se ugovor o radu i nakon toga započinjete sa plaćenim online tečajem jezika zemlje u koju se selite u trajanju od 5 – 8 mjeseci. Za vrijeme perioda učenja jezika iz udobnosti vašeg doma osigurana vam je stipendija, a tijekom tog vremena tražimo za vas odgovarajući smještaj, ishodimo licence, pronalazimo adekvatne ponude posla za vašeg partnera te škole i vrtiće za djecu, i obavljamo cjelokupni proces selidbe. Nakon preseljenja, kada započnete s radom na novom radnom mjestu, imat ćete osiguranu asistenciju kolega s asimilacijom u novu radnu okolinu.

 

Nove poslovne prilike za medicinske sestre u Skandinaviji.
Prijave portfolija primamo već sada.
Saznajte više! 

 

Još uvijek ste neodlučni? Pogledajte selidbu s pozitivne strane!

Selidba u novu zemlju predstavlja izazov sama po sebi te donosi mnogo pitanja na koja treba odgovoriti i aktivnosti poduzeti prije nego se uopće dospije na željenu destinaciju. Za zdravstvene djelatnike koji žele živjeti u Skandinaviji ovaj proces u potpunosti je olakšan kroz uhodane aktivnosti naših djelatnika.

Učenja nepoznatog jezika prilikom selidbe u novu zemlju svakako je nov izazov, ali je i lakši uz pomoć kolega i izvrsnog sistema podrške. Navikavanje na potpuno nove procese u svakodnevnim aktivnostima i u novu kulturu može predstavljati prepreku, ali uz pomoć mentora lakše je probiti led u razgovoru. A ako niste sigurni kako pripremiti životopis ili imate nedoumice oko istog slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo vam rado pomoći u pripremi potrebne dokumentacije.

Dodatno, više informacija o procesu selidbe u skandinavske zemlje možete saznati od naših kandidata koji su uspješno preselili u Dansku, Norvešku i Švedsku. Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

Najranijim početkom jeseni, pristigle su i nove poslovne ponude u Irskoj i UK!

Englesko govorno područje, rujnom pruža nove, mnogobrojne poslovne prilike u Irskoj.
U ovom mjesecu ponude za Ujedinjeno Kraljevstvo su stavljene na malu pauzu zbog trenutačno postroženih zahtjeva.
Karakteristično za to područje je da svi zainteresirani zdravstveni djelatnici koji se odluče prijaviti na neku od ponuda, nužno je da posjeduju liječničku licencu u Irskoj “IMC” te “GMC” u Ujedinjenom Kraljevstvu te poznavanje engleskog jezika minimalno na B2 razini.
Informacije kako doći do licence u UK-u dostupne su ovdje, a kako do licence u Irskoj možete pročitati na ovoj poveznici.

!!! Nudimo široku ponudu zaposlenja u svim državnim bolnicama u Irskoj te u većini privatnih klinika

U Irskoj su trenutno među najpoželjnijim specijalistima:

 • anesteziolozi
 • kardiolozi
 • pulmolozi
 • interna medicina
 • dermatolozi
 • mikrobiolozi
 • radiolozi
 • psihijatri
 • patolozi
 • gastroenterolozi
 • otorinolaringolozi
 • kirurzi
 • te doktori bez specijalizacije za SHO pozicije (rad na odjelima željenih specijalizacija; nakon godinu ili više, u slučaju odlaska na specijalizaciju srodnu odrađenoj SHO poziciji, provedeno vrijeme uračunava se u vrijeme odrade specijalizacije), doktori na specijalizaciji za Registar pozicije (na min. 3. godini specijalizacije te specijalisti s manje od 5 godina specijalističkog iskustva) te specijalisti za Consultant pozicije (specijalisti s više od 5 godina specijalističkog iskustva)

Kako izgleda proces prijave za Irsku?

 • prvi korak koji prethodi odlasku u Irsku je ranije spomenut proces ishođenja liječničke licence u Irskoj (IMC). Čim započnete postupak ishođenja licence,  izvršite uplatu u liječničkoj komori i dobijete registracijski broj buduće licence, mi vas tek tada možemo početi prijavljivati za poslove u Irskoj
 • opis postupka ishođenja IMC licence u Irskoj možete pročitati ovdje
 • dok vas mi prijavljujemo za poslove i dogovaramo intervjue prema vašim preferencijama paralelno čekamo i vašu licencu da bude gotova
 • proces ishođenja licence u Irskoj traje između 3 do 5 mjeseci
 • nakon što dobijete posao koji odgovara vašim preferencijama poslodavac vas očekuje na novom radnom mjestu unutar 2 mjeseca od kada ste posao i dobili (još jedan razlog zašto je Ircima jako važno prvo pokrenuti postupak za ishođenje licence)
 • mi vam tada pomažemo s papirologijom u vidu osobnih dokumenata, prijave na poreznu upravu, pronalaska smještaja, itd.

 

Kako izgleda proces prijave za Ujedinjeno Kraljevstvo?
 • prvo trebate ishoditi licencu u Ujedinjenom Kraljevstvu (GMC) i tek kada imate licencu gotovu mi vas možemo prijavljivati za poslove
 • za ishođenje licence u UK nakon Brexita potrebno je dostaviti više dokumenata nego primjerice u Irskoj i ostalim EU zemljama, isto tako trebate dostaviti i dokaz o položenom IELTS testu engleskog jezika na kojem u svakom dijelu trebate biti ocijenjeni sa 7,5 bodova i više
 • za pojedine specijalizacije traži se polaganje još par dodatnih ispita što slobodnom ocjenom odlučuje britanska medicinska komora
 • samo ishođenje licence nakon Brexita traje između 6 i 8 mjeseci
 • opis postupka ishođenja GMC licence u Ujedinjenom Kraljevstvu možete pročitati ovdje
 • na natječaje za posao po vašim preferencijama prijavljujemo vas tek po ishođenoj GMC licenci
 • nakon što dobijete posao koji odgovara vašim preferencijama poslodavac vas očekuje na novom radnom mjestu unutar 2 mjeseca od kada ste posao i dobili
 • mi vam tada pomažemo s papirologijom u vidu osobnih dokumenata, prijave na poreznu upravu, pronalaska smještaja, itd.

Kako bi se dodatno informirali o mogućnostima preseljenja u Irsku ili u neku drugu europsku državu, kontaktirajte nas na info@incor.hr ili putem niže navedenog kontaktnog obrasca te ćemo porazgovarati o mogućnostima zapošljavanja.

Zemlje njemačkog govornog područja dolaskom rujna 2022., nude i nove poslovne ponude!

Opraštamo se s ljetom uz veliki broj pristiglih poslovnih ponuda s njemačkog govornog područja. Dolaskom rujna stigle su i nove poslovne ponude za zdravstvene djelatnike koji planiraju novi život u Njemačkoj, Austriji ili možda Švicarskoj. Velika šansa je da će te naći nešto za sebe, jer su upravo to zemlje koje pružaju priliku skoro svim specijalistima, ali i liječnicima bez specijalizacije, uz jedini uvjet poznavanja njemačkog jezika na B2/C1 razini.

Ako ste i vi jedna od osoba koja u bliskoj budućnosti planira pričati njemački na novom poslu i s novim prijateljima u izabranoj državi, slobodno nas kontaktirajte putem email-a!
Liječnici koji su pak na početku karijere (na specijalizaciji ili u potrazi za istom), prijavu mogu započeti putem našeg upitnika.

Švicarska, Austrija i Njemačka u potrazi su za liječnicima s mnogobrojnim specijalizacijama, a jedne od najtraženijih su:
– psihijatrija
– radiologija
– opća i ortopedska kirurgija
– anesteziologija
– interna medicina (pulmologija, kardiologija,…)
– pedijatrija
– ginekologija
– + svi ostali specijalisti s ispunjenim uvjetom poznavanja njemačkog jezika na B2/C1 razini

!!! Liječnicima bez specijalizacije nude početak specijalizacije
!!! Liječnicima na specijalizaciji nude nastavak specijalizacijeŠto je potrebno kod prijave za Švicarsku?

 • potrebno je posjedovati certifikat o položenoj B2 razini njemačkog jezika (najbolje diplome položenog jezika su Goethe, TELC, OSD te naravno nije nužno imati njihove)
 • već s položenim B2 vas možemo prijaviti na natječaje i dogovoriti vam intervjue s potencijalnim poslodavcima čiji opisi poslova odgovaraju vašim preferencijama
 • po pronalasku posla koji zadovoljava vaše preferencije pomažemo vam u prikupljanju dokumenata potrebnih za licencu u Švicarskoj
 • u Švicarskoj nema polaganja Fachsprachprüfung-a (FSP, ispita medicinskog njemačkog)
 • preseljenje na novo radno mjesto

Što je potrebno kod prijave za Austriju?

 • potrebno je posjedovati certifikat o položenoj C1 razini njemačkog jezika (najbolje diplome položenog jezika su Goethe, TELC, OSD te naravno nije nužno imati njihove)
 • već s položenim C1 vas možemo prijaviti na natječaje i dogovoriti vam intervjue s potencijalnim poslodavcima čiji opisi poslova odgovaraju vašim preferencijama
 • po pronalasku posla koji želite prihvatiti prikupljamo sve dokumente potrebne za licencu i prijavljujemo vas za Fachsprachprüfung (FSP, ispit medicinskog njemačkog pri austrijskoj zdravstvenoj komori) nakon kojeg dobivate punu licencu
 • preseljenje na novo radno mjesto

Što je potrebno kod prijave za Njemačku?

 • potrebno je posjedovati certifikat o položenoj B2 razini njemačkog jezika (najbolje diplome položenog jezika su Goethe, TELC, OSD te naravno nije nužno imati njihove)
 • mi vam pomažemo sa slanjem svih potrebnih dokumenata za licencu (Approbation) i dogovaramo vam datum za Fachsprachprüfung (FSP, ispit medicinskog njemačkog pri njemačkoj zdravstvenoj komori) nakon kojeg dobivate punu licencu
 • od trenutka kada imate punu licencu možemo vas prijavljivati za intervjue za sve natječaje prema vašim preferencijama
 • pronalazak posla i preseljenje na novo radno mjesto

Kako bi saznali sve detalje o prijavi i koje korake je potrebno poduzeti kako bi odselili u Švicarsku, Austriju ili Njemačku i započeli s radom, obratite nam se putem niže navedenog kontaktnog obrasca ili na info@incor.hr te ćemo rado porazgovarati o opcijama najboljim za vas.

Mjesecom rujnom, na vrata su pokucale i nove poslovne ponude u 2022. godini!

S dolaskom novog mjeseca rujna, pristigli su i novi natječaji za poslovne pozicije u Skandinaviji. Ovo je idealna prilika za zdravstvene djelatnike koji imaju veliku želju započeti novi profesionalni i privatni život u Švedskoj, Danskoj ili Norveškoj. Na dane natječaje mogu se prijaviti svi zdravstveni djelatnici s iskustvom te pravom rada u EU.

Natječaji u Švedskoj dostupni su za:

 • specijaliste laboratorijske medicine
 • specijaliste anesteziologije
 • specijaliste dječje i adolescentne psihijatrije
 • specijaliste patologije
 • specijaliste hitne medicine
 • specijaliste radiologije
 • specijaliste pulmologije

Natječaji u Danskoj dostupni su za:

 • specijaliste neurologije
 • specijaliste psihijatrije
 • specijaliste dječje i adolescentne psihijatrije
 • specijaliste ginekologije
 • specijaliste za kirurgiju dojke
 • specijaliste kardiologije (potrebno iskustvo u internoj medicini)
 • specijaliste dentalne medicine (stomatologije)
 • specijaliste hitne medicine
 • specijaliste za IVF (potrebno znanje engleskog jezika)
 • specijaliste ortopedske kirurgije
 • specijaliste patologije
 • specijaliste pulmologije (potrebno iskustvo u internoj medicini)
 • specijaliste onkologije
 • specijaliste gastroenterologije
 • specijaliste nefrologije
 • specijaliste interne medicine

Natječaji u Norveškoj dostupni su za:

 • specijaliste radiologije
 • specijaliste patologije
 • specijaliste gerijatrije
 • specijaliste nefrologije
 • primalje/babice
 • specijaliste endokrinologije
 • specijaliste dječje i adolescentne psihijatrije
 • specijaliste neurologije
 • specijaliste ginekologije
 • specijaliste hematologije
 • specijaliste kirurgije
 • specijaliste urologije

Ako ste liječnik specijalist u jednoj od navedenih specijalizacija, ili ste pri kraju specijalizacije, javite nam se putem kontaktnog obrasca te ćemo porazgovarati o dostupnim opcijama. U slučaju da niste pronašli vlastitu specijalizaciju među novim natječajima, obratite nam se putem kontaktnog obrasca ili putem maila kako bi dobili ažurne informacije o natječajima u vašoj specijalizaciji.

Iskustva naših kandidata koji su pronašli posao u Švedskoj i Danskoj pročitajte ovdje i ovdje.

Kako izgleda proces prijave na natječaj za posao u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj?

Tijekom procesa kandidati imaju priliku kontaktirati s bolnicom putem Skypea (prvi digitalni intervju) koji ako dobro prođe imaju i plaćen posjet gradu i bolnici u trajanju od 2 do 4 dana kako bi se i osobno upoznali s potencijalnim kolegama i samim mjestom života (drugi intervju uživo). Ako se nakon posjete odlučite prihvatiti ponudu bolnice, a bolnica vam odluči ponuditi posao, započinjete plaćeni online tečaj jezika u trajanju od 5-7 mjeseci. Za vrijeme perioda tijekom kojeg učite strani jezik osigurana vam je mjesečna stipendija u iznosu između 900€ i 1300€. Mi taj isti period koristimo kako bi pronašli smještaj prema vašim željama (stan/kuća), istražili mogućnosti za posao za supružnika, odgojno-obrazovne ustanove za najmlađe (škole/vrtiće) te organizirali sve potrebno u procesu selidbe kako bi se po dolasku brzo prilagodili novom okruženju.

Za dodatne informacije o mogućnostima pronalaska pozicije u Švedskoj, Danskoj i ostatku Europe, obratite se putem narednog kontaktnog obrasca ili putem info maila.

Natječaji za specijaliste u UK-u i Irskoj tijekom ljeta 2022.

Novi natječaji otvoreni su za liječnike specijaliste u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Irskoj u lipnju, srpnju i kolovozu 2022. godine.

Kao i inače kad je u pitanju englesko govorno područje, poslodavci traže da svi liječnici koji se odluče prijaviti na natječaje posjeduju liječničku licencu. Ovo je nužan korak u cijelom procesu te bolnice ne uzimaju u obzir kandidate koji nemaju licencu u državi za koju se prijavljujete. Informacije kako doći do licence u UK-u dostupne su ovdje, a kako do licence u Irskoj možete pročitati na ovoj poveznici. Ove dvije države također pružaju mogućnost povremenog rada (locum pozicije) o kojima više detalja možemo proći individualno.

! Svim liječnicima koji posjeduju aktivnu IMC ili GMC licencu mogu očekivati da ćemo im pronaći željeni posao u roku od mjesec dana !

Irska i UK u potrazi su za specijalistima:

 • gastroenterologije
 • pulmologije
 • opće interne medicine
 • dermatologije
 • mikrobiologije
 • radiologije
 • endokrinologije
 • otorinolaringologije
 • ginekologije
 • anesteziologije
 • kardiologije
 • patologije
 • hitne medicine
 • psihijatrije
 • te doktorima bez specijalizacije ili u tijeku specijalizacije za SHO i Registrar pozicije

posao liječnici Irska UK medical job Ireland UK

Kako izgleda proces prijave za Irsku?

 • prvi korak koji prethodi odlasku u Irsku je ranije spomenut proces ishođenja liječničke licence u Irskoj (IMC). Čim započnete postupak ishođenja licence,  izvršite uplatu u liječničkoj komori i dobijete registracijski broj buduće licence, mi vas tek tada možemo početi prijavljivati za poslove u Irskoj
 • opis postupka ishođenja IMC licence u Irskoj možete pročitati ovdje
 • dok vas mi prijavljujemo za poslove i dogovaramo intervjue prema vašim preferencijama paralelno čekamo i vašu licencu da bude gotova
 • proces ishođenja licence u Irskoj traje između 3 do 5 mjeseci
 • nakon što dobijete posao koji odgovara vašim preferencijama poslodavac vas očekuje na novom radnom mjestu unutar 2 mjeseca od kada ste posao i dobili (još jedan razlog zašto je Ircima jako važno prvo pokrenuti postupak za ishođenje licence)
 • mi vam tada pomažemo s papirologijom u vidu osobnih dokumenata, prijave na poreznu upravu, pronalaska smještaja, itd.

 

Kako izgleda proces prijave za Ujedinjeno Kraljevstvo?
 • prvo trebate ishoditi licencu u Ujedinjenom Kraljevstvu (GMC) i tek kada imate licencu gotovu mi vas možemo prijavljivati za poslove
 • za ishođenje licence u UK nakon Brexita potrebno je dostaviti više dokumenata nego primjerice u Irskoj i ostalim EU zemljama, isto tako trebate dostaviti i dokaz o položenom IELTS testu engleskog jezika na kojem u svakom dijelu trebate biti ocijenjeni sa 7,5 bodova i više
 • za pojedine specijalizacije traži se polaganje još par dodatnih ispita što slobodnom ocjenom odlučuje britanska medicinska komora
 • samo ishođenje licence nakon Brexita traje između 6 i 8 mjeseci
 • opis postupka ishođenja GMC licence u Ujedinjenom Kraljevstvu možete pročitati ovdje
 • na natječaje za posao po vašim preferencijama prijavljujemo vas tek po ishođenoj GMC licenci
 • nakon što dobijete posao koji odgovara vašim preferencijama poslodavac vas očekuje na novom radnom mjestu unutar 2 mjeseca od kada ste posao i dobili
 • mi vam tada pomažemo s papirologijom u vidu osobnih dokumenata, prijave na poreznu upravu, pronalaska smještaja, itd.

Kako bi se dodatno informirali o mogućnostima preseljenja u Irsku ili u neku drugu europsku državu, kontaktirajte nas na info@incor.hr ili putem niže navedenog kontaktnog obrasca te ćemo porazgovarati o mogućnostima zapošljavanja.

Ponuda poslova na njemačkom govornom području tijekom ljeta 2022.

Osim sunca, ljetni mjeseci u 2022. donose nam i nove pozicije za liječnike koji karijeru žele nastaviti u Švicarskoj, Austriji ili pak u Njemačkoj. Svim liječnicima koje interesira rad na njemačkom jeziku savjetujemo da nas kontaktiraju kako bi direktno zatražili informacije o svom individualnom slučaju. Liječnici koji su pak na početku karijere (na specijalizaciji ili u potrazi za istom), prijavu mogu započeti putem našeg upitnika.

Švicarska, Austrija i Njemačka u potrazi su za liječnicima sa specijalizacijom:
– psihijatrije
– anesteziologije
– ortopedije
– interne medicine
– pulmologije
– kardiologije
– pedijatrije
– gastroenterologije
– farmacije
– te također nude i otvorene pozicije za početak specijalizacijeposao njemačka švicarska austrija job germany switzerland austriaŠto je potrebno kod prijave za Švicarsku?

 • potrebno je posjedovati certifikat o položenoj B2 razini njemačkog jezika (Goethe, TELC, OSD)
 • već s položenim B2 vas možemo prijaviti na natječaje i dogovoriti vam intervjue s potencijalnim poslodavcima čiji opisi poslova odgovaraju vašim preferencijama
 • po pronalasku posla koji zadovoljava vaše preferencije pomažemo vam u prikupljanju dokumenata potrebnih za licencu u Švicarskoj
 • u Švicarskoj nema polaganja Fachsprachprüfunga (FSP, ispita medicinskog njemačkog)
 • preseljenje na novo radno mjesto

Što je potrebno kod prijave za Austriju?

 • potrebno je posjedovati certifikat o položenoj C1 razini njemačkog jezika (Goethe, TELC, OSD)
 • već s položenim C1 vas možemo prijaviti na natječaje i dogovoriti vam intervjue s potencijalnim poslodavcima čiji opisi poslova odgovaraju vašim preferencijama
 • po pronalasku posla koji želite prihvatiti prikupljamo sve dokumente potrebne za licencu i prijavljujemo vas za Fachsprachprüfunga (FSP, ispit medicinskog njemačkog pri austrijskoj zdravstvenoj komori) nakon kojeg dobivate punu licencu
 • preseljenje na novo radno mjesto

Što je potrebno kod prijave za Njemačku?

 • potrebno je posjedovati certifikat o položenoj B2 razini njemačkog jezika (Goethe, TELC, OSD)
 • mi vam pomažemo sa slanjem svih potrebnih dokumenata za licencu (approbation) i dogovaramo vam datum za Fachsprachprüfunga (FSP, ispit medicinskog njemačkog pri njemačkoj zdravstvenoj komori) nakon kojeg dobivate punu licencu
 • od trenutka kada imate punu licencu možemo vas prijavljivati za intervjue za sve natječaje prema vašim preferencijama
 • pronalazak posla i preseljenje na novo radno mjesto

Kako bi saznali sve detalje o prijavi i koje korake je potrebno poduzeti kako bi odselili u Švicarsku, Austriju ili Njemačku i započeli s radom, obratite nam se putem niže navedenog kontaktnog obrasca ili na info@incor.hr te ćemo rado porazgovarati o opcijama najboljim za vas.

Novi natječaji za liječnike u Skandinaviji tijekom lipnja i srpnja 2022.

U jeku godišnjih odmora ovog puta dijelimo natječaje u Švedskoj i Danskoj koji su otvoreni tijekom dva ljetna mjeseca – lipnja i srpnja – ove godine.

Natječaji u Švedskoj i Danskoj usmjereni su na zdravstvene djelatnike koji su specijalizaciju stekli u državi članici EU te svoju budućnosti vide među najrazvijenijim zdravstvenim sustavima u Europi. Obje skandinavske države zapošljavaju liječnike na duži period te pružaju mogućnosti usavršavanja svim specijalistima koji žele unaprijediti vlastito profesionalno iskustvo.

Tijekom lipnja i srpnja 2022. natječaji su otvoreni za specijaliste:

U Danskoj:

 • radiologije
 • patologije
 • hitne medicine
 • psihijatrije
 • dječje i adolescentne psihijatrije
 • ginekologije
 • kardiologije
 • stomatologije
 • neurologije
 • pulmologije

U Švedskoj:

 • obiteljske medicine
 • anesteziologije
 • nefrologije
 • gastroenterologije
 • hitne medicine
 • psihijatrije
 • patologije
 • inžinjeri radiologije
 • medicinske sestre specijalizirane za anesteziologiju i intenzivnu njegu
 • dječja i adolescentna psihijatrija

Natječaji za medicinske sestre:

 • novi tečajevi i švedskog i norveškog jezika za medicinske sestre i tehničare započinju 27. lipnja 2022. godine

Ako ste liječnik specijalist u jednoj od navedenih specijalizacija, ili ste pri kraju specijalizacije, javite nam se putem kontaktnog obrasca te ćemo porazgovarati o dostupnim opcijama. U slučaju da niste pronašli vlastitu specijalizaciju među novim natječajima, obratite nam se putem kontaktnog obrasca ili putem maila kako bi dobili ažurne informacije o natječajima u vašoj specijalizaciji.

Iskustva naših kandidata koji su pronašli posao u Švedskoj i Danskoj pročitajte ovdje i ovdje.

Kako izgleda proces prijave na natječaj za posao u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj?

Tijekom procesa kandidati imaju priliku kontaktirati s bolnicom putem Skypea (prvi digitalni intervju) koji ako dobro prođe imaju i plaćen posjet gradu i bolnici u trajanju od 2 do 4 dana kako bi se i osobno upoznali s potencijalnim kolegama i samim mjestom života (drugi intervju uživo). Ako se nakon posjete odlučite prihvatiti ponudu bolnice, a bolnica vam odluči ponuditi posao, započinjete plaćeni online tečaj jezika u trajanju od 5-7 mjeseci. Za vrijeme perioda tijekom kojeg učite strani jezik osigurana vam je mjesečna stipendija u iznosu između 900€ i 1300€. Mi taj isti period koristimo kako bi pronašli smještaj prema vašim željama (stan/kuća), istražili mogućnosti za posao za supružnika, odgojno-obrazovne ustanove za najmlađe (škole/vrtiće) te organizirali sve potrebno u procesu selidbe kako bi se po dolasku brzo prilagodili novom okruženju.

Za dodatne informacije o mogućnostima pronalaska pozicije u Švedskoj, Danskoj i ostatku Europe, obratite se putem narednog kontaktnog obrasca ili putem info maila.