Poslovi za liječnike u Skandinaviji – ljeto 2024.

Poslovi za liječnike u Skandinaviji ponovno su aktualni! Otvoreni su brojni natječaji, a prijave se zaprimaju u lipnju, srpnju i/ili kolovozu, ovisno o specifičnom natječaju na koji se želite prijaviti. 

Konkretno, poslova za liječnike ima u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Pritom moramo naglasiti da smo od siječnja ove godine primijetili kako bolnice u Švedskoj pokazuju sve veći interes za specijalizante i nude im završetak specijalizacije – čak toliko da daju prednost specijalizantima zadnjih godina i svježim specijalistima u odnosu na ostale. U Švedskoj nema specijalističkog ispita, već metor po prolasku programa specijalističkog usavršavanja potpisuje da je polaznik stekao titulu specijaliste, čime se ujedno i stječe licenca.

Sve dostupne pozicije predstavit ćemo ovdje, a za pomoć pri prijavi stojimo vam na raspolaganju. Saznajte više o tome što naša konzultantska firma može učiniti za vas.

Sjeverna svjetla u Norveškoj
Photo by Lightscape on Unsplash

Poslovi za liječnike u Skandinaviji

Prije nego prijeđemo na konkretne natječaje i dostupne poslove za liječnike, evo nekoliko zanimljivosti i relevantnih statistika o životu i radu u Skandinaviji općenito.

Prema zadnjim dostupnim podacima, u Danskoj i Norveškoj radi se manje od europskog prosjeka. Europski prosjek iznosi 40,5 sati tjedno, dok u Danskoj on iznosi 39.3 sata tjedno, a u Norveškoj 39.5. U Švedskoj se radi nešto više, u prosjeku 41.6 sati tjedno.

• 🇩🇰 U Danskoj, zaposleni na puno radno vrijeme troše otprilike 66% dana na osobnu njegu i slobodno vrijeme, što je više od prosjeka OECD-a od 63%.

• 🇩🇰 Samo oko 2% zaposlenika u Danskoj rade vrlo duge radne sate, što je značajno niže od prosjeka OECD-a od 11%.

• 🇸🇪 Zdravstvo i društvene usluge predstavljaju najveći sektor u cijeloj Švedskoj te, prema zadnjim podacima, zapošljavaju čak 817 333 ljudi.

• 🇸🇪 Šveđani zadovoljstvo životom u Švedskoj ocjenjuju s prosječnom ocjenom od 7.3, što je više od prosjeka od 6.7 u zemljama OECD-a.

• 🇳🇴 Norvežani također ocjenjuju zadovoljstvo životom u Norveškoj sa 7.3, što je za 0.6 poena više od prosjeka OECD-a.

• 🇳🇴 Čak je 83% Norvežana zadovoljno svojim poslom, a njih 75.8% izražava da su uvijek ili često motivirani na poslu.

Danska

 

Klasične danske kućiceu raznim bojama uz obalu i brodić
Photo by Adrian Cuj on Unsplash

Danska ovog ljeta želi zaposliti:

• Sve vrste psihijatara: opći psihijatri za odraslu psihijatriju, dječja i adolescentna psihijatrija, gerijatrijski psihijatri, forenzička psihijatrija.

📅 Natječaji su otvoreni za bolnice po cijeloj Danskoj do kraja kolovoza 2024 godine.

• Specijalista neurologije – jedno otvoreno mjesto.

Idealan kandidat ima bogato iskustvo na području klasične neurologije, a posebno je iskusan u nekom ili više od sljedećih polja: epilepsija, glavobolje, skleroza ili neuromišićni poremećaji. Odjel ima vlastitu istraživačku jedinicu i pruža solidan mentorski i onboarding program, interdisciplinarnu suradnju i 10 dana za trening godišnje. Kandidat će se pridružiti jedinici s 15 kreveta za procjenu i rehabilitaciju, uključujući pacijente s apopleksijom.

📅 Natječaj je otvoren do kraja lipnja 2024. godine.

• Specijaliste radiologije: opća radiologija, neuroradiologija, muskuloskeletna radiologija, UZV abdomena, mamografija. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

• Specijaliste uroginekologije ili specijaliste ginekologije/urologije s iskustvom operacija prolapse, inkontinencije. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

• Stomatologe za vlasničke pozicije, odnosno preuzimanje zubarskih ordinacija. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

• Specijaliste hitne medicine. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

• Specijaliste kardiologije. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja lipnja.

• Specijaliste pulmologije. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja lipnja.

• Specijaliste gerijatrije. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

• Specijaliste patologije. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

• Specijaliste kirurgije dojke ili specijaliste kirurških grana s bogatim iskustvom iz kirurgije dojke. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja kolovoza.

Pročitajte iskustvo gastroenterologa koji je iz Hrvatske preselio u Dansku za više informacija o životu i radu u ovoj zemlji.

Švedska

Stockholm, Švedska
Photo by Jon Flobrant on Unsplash

Švedska ovog ljeta traži 7 tipova specijalista.

• Specijalisti pulmologije u bolnici na samom jugu Švedske. 📅 Natječaj otvoren do kraja kolovoza.

• Specijalisti obiteljske medicine. Dostupno je više otvorenih radnih mjesta diljem južne i središnje Švedske, a prijaviti se mogu i specijalizanti obiteljske medicine koji su započeli sa zadnjom godinom specijalizacije.

📅 Prijave se primaju tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ovisno o konkretnom natječaju i regiji.

• Specijalisti radiologije usmjereni na neuroradiologiju. 📅 Natječaji su otvoreni do kraja lipnja.

• Neuropatolog. 📅 Natječaj je otvoren do kraja lipnja.

• Specijalist onkologije za Gothenburg. 📅 Natječaj je otvoren do kraja lipnja.

• Specijalist hitne medicine. 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

• Specijalist gastroenterologije. 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

Švedska – svježi specijalisti i specijalizanti zadnjih godina

Kako smo već spomenuli, čini se da Švedska u zadnje vrijeme prednost daje specijalizantima zadnjih godina i ‘svježim’ specijalistima u odnosu na ostale. Najtraženiji su specijalizanti:

• Psihijatrije
• Radiologije
• Interne medicine (i sve subspecijalizacije)
• Obiteljske medicine
• Patologije

No, tražene su i sve ostale specijalizacije. Stoga, ako ste nedavno postali ili ćete tek postati specijalist, javite nam se ili pročitajte više o specijalističkom usavršavanju u Švedskoj.

Norveška

Norveška
Photo by Michael Fousert on Unsplash

Naposljetku, Norveška traži sljedećih 5 tipova specijalista.

• Specijalist gastroenterologije. 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

• Specijalist psihijatrije (sve grane). 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

• Specijalist radiologije (sve grane). 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

• Specijalist kardiologije. 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

• Specijalist dječje i adolescentne psihijatrije. 📅 Natječaj je otvoren do kraja kolovoza.

Saznajte više o pronalasku posla u inozemstvu u našem vodiču za zapošljavanje za radnike u medicini.

Besplatni PDF s više informacija

Zainteresirani ste za navedene pozicije? Odlično! Javite nam se putem kontakt forme u nastavku kako bismo vam poslali besplatni PDF s više informacija o pozicijama koje vas zanimaju.

Osim toga, nudimo vam i pomoć u cijelom procesu prijave i preseljenja u Skandinaviju, uključujući:

 • Pomoć pri prijavi za željena radna mjesta i pripremi za intervju
 • Superviziju u procesu prijave za licencu za rad
 • Pomoć u pronalasku stana ili kuće
 • Pomoć u pronalasku škole ili vrtića za djecu
 • Pomoć u prvim koracima koji će vam biti potrebni kako biste se skrasili u Skandinaviji
 • Pomoć u pripremi CV-a i motivacijskog pisma.

Prednosti bemanninga za doktore i medicinske sestre u Skandinaviji

Sektori zdravstva u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj sve više se oslanjaju na bemanning (privremeno zapošljavanje) kako bi se suočili sa nedostatkom osoblja i pružili fleksibilne opcije rada za medicinske profesionalce.

Ovaj aranžman postao je posebno popularan među doktorima i medicinskim sestrama, koji često biraju raditi kao hyrläkare (zamjenski doktori) ili vikarie. Ove uloge nude mnoštvo prednosti koje mogu poboljšati profesionalni i osobni život.

Znanstvenica u laboratoriju

Fleksibilni svijet bemanninga: Uvidi skandinavskih profesionalaca

Dr. Ivana Perić, zamjenski doktor u Švedskoj, dijeli svoje iskustvo: “Rad kao zamjenski doktor omogućuje mi da kontroliram svoj raspored i istražujem različite medicinske prakse bez obvezivanja na stalnu poziciju. Ova fleksibilnost bila je neprocjenjiva za balansiranje mog profesionalnog razvoja s osobnim obavezama.”

Slično tome, medicinska sestra Ingrid Pettersen iz Norveške nalazi postavku iznimno korisnom: “Cijenim priliku da radim u različitim zdravstvenim postavkama; proširuje moje iskustvo i čini moju dnevnu rutinu uzbudljivom i izazovnom.”

Prednosti bemanning poslova

1. Konkurentna satnica

Zamjenski doktori i sestre često uživaju u višim satnicama u usporedbi sa svojim stalno zaposlenim kolegama. To kompenzira nedostatak tradicionalnih poslovnih beneficija poput mirovinskih planova i plaćenog odsustva – iako većina bemanning pozicija danas uključuje i naknade za godišnje odmore te mirovinsko osiguranje.

Sat na zidu
Photo by Ocean Ng on Unsplash

2. Povećana fleksibilnost

Jedna od najznačajnijih prednosti je fleksibilnost u radnim satima i planiranju odmora. Zdravstveni djelatnici mogu birati kada i gdje rade, što omogućava bolju ravnotežu između posla i života. Također, mogu birati živjeti bilo gdje u svijetu, a zatim dolaziti u Švedsku, Norvešku i Dansku raditi u tjednima koje su izabrali.

Na primjer, dr. Kruwalski, specijalist hitne medicine, radi 6 mjeseci kao zamjenski doktor dok ostalih 6 mjeseci bira provesti u Australiji svake godine surfajući.

3. Raznolika radna okruženja

Rad u različitim zdravstvenim postavkama ne samo da prekida monotoniju već također poboljšava vještine i znanje kroz raznolike kliničke izazove.

4. Razvoj karijere

Privremeni zadaci mogu voditi do stalnih pozicija, nudeći prilike za rast karijere bez dugoročnih obaveza.

5. Kontrola nad radnim opterećenjem

Doktori i sestre mogu kontrolirati svoje radno opterećenje, birajući raditi skraćeno ili puno radno vrijeme, što je idealno za one koji žele smanjiti stres i upravljati osobnim odgovornostima, a uz veća primanja.

6. Prilike za umrežavanje

Rad na više lokacija povećava profesionalne kontakte i može otvoriti vrata novim prilikama za posao unutar zdravstvene industrije.

christina wocintechchat com eF7HN40WbAQ unsplash

Kombiniranje stalnih i bemanning pozicija

Mnogi zdravstveni djelatnici biraju podijeliti svoje vrijeme između stalnih i bemanning uloga. Dr. Erik Svensson iz Danske objašnjava: “Raditi 50% kao fastanställd (stalno zaposlen) i 50% kao bemanning omogućuje mi da uživam u sigurnosti stalnog posla dok istovremeno iskorištavam veću plaću i fleksibilnost zamjenskog rada.”

Ovaj hibridni model nudi uravnoteženi pristup, pružajući stabilan prihod i beneficije dok zadržava fleksibilnost za ispunjavanje drugih profesionalnih ili osobnih interesa.

Iskustvo s bemanningom na puno radno vrijeme

Za neke, prelazak na 100% bemanning uloge je ultimativni karijerni potez. Medicinska sestra Sofia Karlsson primjećuje: “Rad na puno radno vrijeme kao zamjenski radnik dao mi je neviđenu slobodu putovanja i rada po Skandinaviji, što je bilo nemoguće na mom ranijem poslu na puno radno vrijeme.”

Jeste li spremni podići svoju karijeru i život na novu razinu hedonizma? Zašto ne početi danas?

Ako ste zdravstveni djelatnik koji traži veću fleksibilnost, raznolikost u radnom okruženju i potencijalno više zarade, razmotrite bemanning put. Istražite kako zamjenske uloge mogu obogatiti vašu karijeru i osobni život. Kontaktirajte naš tim za podršku putem info@incor.hr kako biste saznali više o dostupnim prilikama i kako se prijaviti. Započnite svoje putovanje prema ispunjenijem radnom iskustvu danas!

Ovo istraživanje svijeta bemanninga ističe značajne prednosti koje nudi medicinskim doktorima i sestrama u Skandinaviji, naglašavajući profesionalnu slobodu i osobno zadovoljstvo koje su mnogi pronašli na ovom karijernom putu.

[Ožujak 2024.] Aktualni poslovi za specijaliste u Skandinaviji

Zanimaju vas aktualni poslovi za specijaliste u Skandinaviji? Na pravom ste mjestu! U nastavku vam donosimo pregled čak 20+ natječaja otvorenih za prijave u ožujku 2024. godine.

Doktor gleda ravno u kameru iza ružičaste pozadine
Photo by Austin Distel on Unsplash

Aktualni poslovi za specijaliste u Skandinaviji

Prije nego vam donesemo pregled aktualnih natječaja za liječnike specijaliste, pregledajmo kratko 5 glavnih razloga zašto biste htjeli živjeti i raditi u Skandinaviji! Konkretno, fokusirat ćemo se na Dansku, Švedsku i Norvešku.

1. Sreća! 😊

Skandinavske zemlje su redovno na samom vrhu liste svijeta po sreći stanovnika. U 2023.:

 • Danska se našla na 2. mjestu
 • Švedska na 6. mjestu
 • Norveška na 7. mjestu

Skandinavske zemlje su jedne od najsretnijih na svijetu!

2. Jednakost i ravnopravnost 🧑🏽‍🤝‍🧑🏻

Skandinavske zemlje se redovno nalaze na vrhu i ove ljestvice. U 2021., po ravnopravnosti između spolova, skandinavske zemlje su ovako kotirale:

 • Norveška na 2. mjestu u svijetu
 • Švedska na 6. mjestu
 • Danska, doduše, dosta niže – na 23. mjestu (ali ipak bolje od većine zemalja u svijetu, uključujući Hrvatsku)

Stvar čak bolje stoji s jednakosti prihoda među populacijom. Skandinavske zemlje su ovdje doslovce zauzele top #4 mjesta u svijetu:

 • Norveška je na 1. mjestu
 • Švedska na 2.
 • Danska na 4.

3. Briga za i kvaliteta okoliša 🌴

Skandinavske zemlje su često i među top 20 zemalja na svijetu po kvaliteti okoliša te brige za isti. Neki od faktora koji se uzimaju u obzir za izračun su bioraznolikost, status populacije riba, gubitak travnjaka/pašnjaka i slično.

U 2022., poredak je bio ovakav:

 • Danska na 1. mjestu
 • Švedska na 5.
 • Norveška nešto niže – na 20., 4 mjesta niže od Hrvatske

4. Visok BDP 💰

Spomenimo i poprilično visok BDP u Skandinaviji:

 • Norveška je na 4. mjestu u svijetu
 • Danska na 9.
 • Švedska na 16.

Znamo da je visok BDP znak zdravog gospodarstva, velike potražnje za radnicima te, često, vrlo dobrih radnih uvjeta.

5. Vrhunski radni uvjeti 💼

Nastavno na ono što smo rekli – radni uvjeti u Skandinaviji su zaista odlični. Skandinavske zemlje su i ovdje na samom svjetskom vrhu:

 • Danska je zauzela 1. mjesto
 • Norveška 3.
 • Švedska 8.

Za usporedbu, Hrvatska nije niti među prvih 30.

S obzirom na sve to, tko ne bi htio živjeti i raditi u Skandinaviji? Prijeđimo stoga na natječaje koji su aktualni i otvoreni za prijave u ožujku 2024. godine.

Danska

Copenhagen, Danska
Photo by Febiyan on Unsplash

1. Natječaj za spec. neurologije – jedno otvoreno mjesto
2. Natječaj za spec. gastroenterologije – dva otvorena mjesta
3. Natječaj za spec. nefrologije – dva otvorena mjesta
4. Natječaj za specijaliste radiologije, kao i za subspecijaliste – više pozicija (fokus mamografija)
5. Natječaji za spec. psihijatrije, kao i za spec. dječje i adolescentne psihijatrije – više mjesta
6. Natječaji za spec. forenzičke psihijatrije – jedno otvoreno mjesto
7. Natječaji za specijaliste uroginekologije (urolog sa subspecijalizacijom iz uroginekologije ili pak ginekolog sa specijalizacijom iz uroginekologije – za operacije prolapsa i inkontinencije) – jedno otvoreno mjesto
8. Natječaji za doktore dentalne medicine, stomatologe, koji imaju više od 3 godine radnog iskustva, za preuzimanje ordinacije – pet otvorenih mjesta
9. Natječaji za spec. hitne medicine – dva otvorena mjesta
10. Natječaji za spec. interne medicine koji su također specijalisti ili subspecijalisti neke od sljedećih grana: kardiologije/ gastroenterologije/ pulmologije ili gerijatrije) – dva otvorena mjesta
11. Natječaji za spec. patologije – dva otvorena natječaja
12. Natječaji za spec. urologije – jedno otvoreno mjesto
13. Natječaji za spec. kirurgije dojke – jedno otvoreno mjesto

Švedska

Švedska, Stockholm
Photo by Storiès on Unsplash

1. Natječaj za spec. pulmologije, otvoren za prijavu do 31.03.2024.
2. Natječaj za spec. obiteljske medicine, otvoreni za prijavu do 31.03.2024.

Niste sigurni trebate li preseliti u Švedsku? Pročitajte osvrt inženjera radiologije koji su se preselili tamo iz Hrvatske za više uvida.

Norveška

Norveška
Photo by Kym Ellis on Unsplash

1. Natječaj za spec. radiologije – bolnice na sjeveru zemlje – dva otvorena mjesta
2. Natječaj za spec. pulmologije – jedno otvoreno mjesto
3. Natječaj za spec. patologije – dva otvorena mjesta
4. Natječaj za spec. psihijatrije – dva otvorena mjesta
5. Natječaj za spec. obiteljske medicine – tri otvorena mjesta
6. Natječaj za spec. neurologije – jedno otvoreno mjesto
7. Natječaj za spec. gastroenterologije – jedno otvoreno mjesto

Danska, Švedska i Norveška: Bemanning /extra jobb

Za sve postojeće specijaliste koji već rade u skandinavskom sistemu imamo opcije bemanninga / extra jobba s ponudom poslova za ljeto i jesen 2024. Javite nam se za pripremu vašeg portfolija i prijavu na željene pozicije i tjedne.

Želite besplatni PDF s više informacija?

Zainteresirani ste za navedene pozicije? Odlično! Javite nam se putem kontakt forme u nastavku kako bismo vam poslali PDF s više informacija o pozicijama koje vas zanimaju.

Osim toga, nudimo vam i pomoć u cijelom procesu prijave i preseljenja, uključujući:

 • Pomoć pri prijavi za željena radna mjesta i pripremi za intervju
 • Superviziju u procesu prijave za licencu za rad
 • Pomoć u pronalasku stana ili kuće
 • Pomoć u pronalasku škole ili vrtića za djecu
 • Pomoć u prvim koracima koji će vam biti potrebni kako biste se skrasili u Skandinaviji
 • Pomoć u pripremi CV-a i motivacijskog pisma.

Poslovi za liječnike u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji [veljača i ožujak]

U veljači i ožujku imamo dobre vijesti – dostupni su brojni poslovi za liječnike u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji! Čeka nas bogata ponuda i za liječnike specijaliste i za one koji će to tek postati.

Ove tri zemlje njemačkog govornog područja nude vam prilike za usavršavanjem, visokom kvalitetom života i zadovoljavajućim plaćama. Doznajte sve detalje u nastavku.

Zastave Njemačke, Austrije i Švicarske jedna pored druge
Poslovi za liječnike u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji čekaju svoje kandidate.

Poslovi za liječnike u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji: Uvjeti

U zemljama njemačkog govornog područja bolnice su istaknule interes za zaposlenje novih kolega i kolegica koji ispunjavaju navedene uvjete:

1. Položen njemački jezik na nivou B2 (Njemačka i Švicarska), odnosno C1 (Austrija) – prihvaćeni certifikati su Goethe, TELC i ÖSD

– U Austriji i Švicarskoj vas možemo prijavljivati za poslove odmah po položenom B2/C1 te paralelno ishoditi licencu.
– U Njemačkoj vas za poslove možemo prijavljivati tek nakon polaganja B2 razine njemačkog jezika i ishođenja licence Approbation, odnosno Berufserlaubnis za zdravstvene djelatnike koji dolaze izvan EU.

2. Liječnici bez specijalizacije

– Moraju proći obuku Basisausbildung u trajanju od 9 mjeseci u Njemačkoj ili Austriji prije nego započnu specijalističko usavršavanje.
– Najveće šanse za dobivanje željene specijalizacije imaju u Njemačkoj i Austriji.

Poziciju uvijek tražimo u bolnici koja im nakon Basisausbildunga može ponuditi nastavak željenog specijalističkog usavršavanja.

3. Liječnici specijalisti

– Odmah počinju raditi na specijalističkim pozicijama sukladnima prethodnom specijalističkom iskustvu.
– Traženi su u sve tri države njemačkog govornog područja (Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji).
– Imaju mogućnost rada na željenim subspecijalizacijama u svim trima državama.

4. Liječnici u procesu specijalizacije

– Imaju mogućnost nastavka specijalističkog usavršavanja u Njemačkoj ili Austriji uz prethodni postupak ekvivalencije programa.
– Alternativno, mogu početi specijalizirati neku drugu granu medicine.

Ponude poslova za liječnike specijaliste

Liječnik pokazuje palac gore

Najtraženiji liječnici specijalisti u veljači i ožujku 2024. godine su:

– Anesteziolozi
– Endokrinolozi
– Specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije
– Ortopedi
– Ginekolozi
– Radiolozi
– Pedijatri
– Internisti
– Patolozi
– Psihijatri
– Gerijatri
– Kirurzi
– Pulmolozi
– Kardiolozi
– Onkolozi
– Traumatolozi

Ponude – specijalističko usavršavanje

Dokumenti
Photo by Arisa Chattasa on Unsplash

Najveći broj programa specijalističkog usavršavanja raspisuje se za:

– Anesteziologiju
– Internu medicinu
– Ginekologiju
– Psihijatriju
– Pedijatriju
– Hitnu pomoć

Ako ste zainteresirani za neku drugu specijalizaciju, javite nam se. Pokušat ćemo otvoriti mogućnost za dobivanje iste. 

Način prijave

Kako biste se prijavili na željene pozicije, potrebno je priložiti portfolio koji se sastoji od:

 • CV-a na njemačkom jeziku
 • Motivacijskog pisma na njemačkom jeziku
 • Dviju preporuki kolega

Naša agencija vam može pomoći u pripremi kompletnog portfolija i slanja prijave.

Zašto se zaposliti na njemačkom govornom području?

Postoje brojni razlozi zašto se liječnici odlučuju imigrirati u zemlje njemačkog govornog područja, a izdvojit ćemo samo neke:

🇩🇪 Njemačka ima treće najveće gospodarstvo svijeta, odmah iza SAD-a i Kine. Razloga za to ima mnogo, no neki od glavnih su vješti radnici, posvećenost kvaliteti te ulaganje u razvoj i istraživanje.

To nam djelomično govori i zašto liječnici u Njemačkoj mogu “dobro živjeti” te se osjećati cijenjeno na radnom mjestu.

🇦🇹 Austrija je (nakon Finske) proglašena drugom najpoželjnijom državom za život u svijetu. Sigurna je, ima vrhunsko zdravstvo i obrazovanje, a ne škodi niti njen geografski položaj – nalazi se u samom “srcu” Europe, što olakšava putovanje.

Ne zaboravimo, naravno, i bogatu kulturu, povijest i arhitekturu ove zemlje.

🇨🇭 Švicarska premašuje prosjek zemalja OECD-a po brojnim faktorima, uključujući prihode, poslove, kvalitetu okoliša, zdravlje, sigurnost i zadovoljstvo životom. Predivna priroda također sigurno nije naodmet!

Bilo da preferirate planine, jezera ili vodopade, Švicarska vam sve to nudi na dlanu.

Pošaljite prijavu i lakše preselite uz Incor

Dvije osobe sjede za stolom i potpisuju papire
Photo by Gabrielle Henderson on Unsplash

Zainteresirani ste za navedene pozicije? Odlično! Javite nam se putem kontakt forme u nastavku kako bismo odmah započeli proces prijave i pripreme.

Nudimo vam:

 • Prijava za željena radna mjesta i priprema za intervju
 • Pomoć u prijavi i superviziju u procesu prijave za licencu za rad
 • Pomoć u pronalasku stana ili kuće
 • Pomoć u pronalasku škole ili vrtića za djecu
 • Pomoć u prvim koracima koji će vam biti potrebni kako biste se skrasili u Austriji, Njemačkoj ili Švicarskoj
 • Pomoć u pripremi CV-a i motivacijskog pisma.

20 natječaja u zdravstvu u veljači: Danska, Švedska i Norveška

Ako ste zdravstveni djelatnik koji traži novu priliku u Danskoj, Švedskoj ili Norveškoj – veljača bi mogla biti vaš mjesec! Donosimo čak 20 aktualnih natječaja za djelatnike u zdravstvu u ovim zemljama. Požurite, prijave za neke se zatvaraju ubrzo!

Norveška, Švedska i Danska na karti svijeta
Skandinavske zemlje važe za jedne od najpoželjnijih za život.

U nastavku doznajte više o zdravstvenom sustavu u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj te procesu prijave. No, prvo – pogledajmo koji su to aktualni natječaji u zdravstvu u veljači 2024. godine!

Aktualni natječaji u zdravstvu u veljači

 • Danska – ukupno 9 otvorenih natječaja
 • Švedska – ukupno 6 otvorenih natječaja
 • Norveška – ukupno 5 otvorenih natječaja

Pronađite ih sve u nastavku.

Danska

Zastava Danske
Photo by Markus Winkler on Unsplash

1. Natječaj za specijaliste i subspecijaliste radiologije – prijave do 15.03.2024.
2. Natječaji za spec. psihijatrije i spec. dječje i adolescentne psihijatrije – prijave do 15.03.2024.
3. Natječaji za spec. forenzičke psihijatrije – prijave do 15.03.2024.
4. Natječaji za specijaliste uroginekologije (urolog sa subspecijalizacijom iz uroginekologije ili ginekolog sa specijalizacijom iz uroginekologije) – prijave do 29.02.2024.
5. Natječaji za doktore dentalne medicine i stomatologe s više od 3 godine radnog iskustva – prijave do 29.02.2024.
6. Natječaji za spec. hitne medicine – prijave do 29.02.2024.
7. Natječaji za spec. interne medicine koji su također specijalisti ili subspecijalisti kardiologije, gastroenterologije, pulmologije i/ili gerijatrije – prijave do 29.02.2024.
8. Natječaji za spec. patologije – prijave do 29.02.2024.
9. Natječaji za spec. urologije – prijave do 29.02.2024.

Švedska

Švedska zastava
Photo by Mark König on Unsplash

1. Natječaj za spec. kliničke biokemije – prijave do 09.02.2024.
2. Natječaj za inženjere radiologije / radiografe – prijave do 18.02.2024.
3. Natječaj za spec. gastroenterologije – prijave do 16.02.2024.
4. Natječaj za spec. neuroradiologije / spec. radiologije zainteresirane za subspecijalizaciju iz neuroradiologije u trajanju od 2,5 godine – prijave do 23.02.2024.
5. Natječaj za spec. pulmologije – prijave do 31.03.2024.
6. Natječaj za spec. obiteljske medicine – prijave do 31.03.2024.

Norveška

Zastava Norveške
Photo by Mark König on Unsplash

1. Natječaj za spec. radiologije – prijave do 29.02.2024.
2. Natječaj za spec. patologije – prijave do 29.02.2024.
3. Natječaj za spec. psihijatrije – prijave do 29.02.2024.
4. Natječaj za spec. endokrinologije – prijave do 29.02.2024.
5. Natječaj za spec. gastroenterologije – prijave do 29.02.2024.

Natječaji u zdravstvu – proces prijave i zapošljavanja

Naša agencija pomaže vam u cjelokupnom procesu prijave. On izgleda ovako:

 • Priprema vašeg CV-a i motivacijskog pisma
 • Prezentiranje vašeg profila bolnici
 • Dobivanje poziva za intervju putem Skypea
 • Priprema vašeg potpunog portfolija za intervju – uključujući vaše preporuke
 • Intervju putem Skypea
 • Osobni posjet i intervju u Skandinaviji
 • Dobivanje ponude i potpisivanje jamstva zaposlenja
 • Spremni ste za naš intenzivan tečaj jezika – za licencu u Danskoj i Norveškoj traži se B2 razina danskog, odnosno norveškog, a tečajevi traju 6 mjeseci; za licencu u Švedskoj traži se C1 razina švedskog jezika te tečaj traje 8 do 9 mjeseci.

Svaki korak radimo za vas ili u suradnji s vama.

Zdravstveni sustavi u Skandinaviji

Operacija u zdravstvu
Image by Sasin Tipchai from Pixabay

Skandinavski zdravstveni sustavi važe za neke od najkvalitetnijih sustava u svijetu. Izdvojit ćemo samo nekoliko činjenica koje govore tome u prilog:

💰 Zdravstveni sustav je gotovo u potpunosti financiran javno putem poreza u svim trima državama.

🙂 Pacijenti su, u pravilu, iznimno zadovoljni zdravstvenim uslugama. 2018. godine je zadovoljstvo iskazalo 85% ljudi u Norveškoj, 84% ljudi u Danskoj i 79% ljudi u Švedskoj.

🧑‍🤝‍🧑 Skandinavski zdravstveni sustavi temelje se na principu univerzalizma, koji naglasak stavlja na jednak pristup zdravstvenim uslugama za sve – bez obzira na društveni položaj, mjesto u kojem žive i prihod.

💪 Naposljetku, njihovi zdravstveni sustavi su i jedni od najuspješnijih u svijetu po nizu faktora – od administrativne učinkovitosti i cjenovne pristupačnosti do kvalitete skrbi. Norveška se, primjerice, tako našla na 1. mjestu u svijetu, a Švedska na 7.

Postanite i vi dio ovih visokokvalitetnih sustava uz Incor!

Danska, Švedska i Norveška: Bemanning / Extra jobb

Ako već radite kao specijalist u skandinavskom sustavu, za vas opciju bemanninga (extra jobba) s ponudom poslova za proljeće i ljeto 2024. Javite nam se za pripremu vašeg portfolija i prijavu na željene pozicije.

Niste sigurni je li život u skandinavskim zemljama za vas? Pročitajte ovaj osvrt dviju anesteziologinja kojima smo pomogli doći do željenog posla u Švedskoj.

Besplatni PDF s informacijama o otvorenim pozicijama

Zainteresirani ste za navedene pozicije? Odlično! Javite nam se putem kontakt forme u nastavku i poslat ćemo vam PDF s dodatnim informacijama o istima, uključujući plaće koje možete očekivati te plan napredovanja u bliskoj karijeri.

Također, možete nam se javiti i kako bismo odmah započeli proces prijave i pripreme. Nudimo vam:

 • Financiranje troškova smještaja i puta tijekom osobnog posjeta bolnici (dio procesa intervjua)
 • Besplatan tečaj švedskog jezika do razine C1 u trajanju od 6 do 8 mjeseci, financijska potpora tijekom tečaja
 • Pomoć u prijavi i supervizija u procesu prijave za švedsku licencu za rad
 • Pomoć u pronalasku stana ili kuće
 • Pomoć u pronalasku škole ili vrtića za djecu
 • Pomoć u prvim koracima koji će vam biti potrebni kako biste se skrasili u Švedskoj
 • Pomoć u pripremi CV-a i motivacijskog pisma.

Zemlja za sve? Poslovi u Austriji za specijaliste i liječnike bez specijalizacije

Austrija je jedna od rijetkih europskih zemalja koja pruža niz prilika i specijalistima i liječnicima bez specijalizacije iz inozemstva. U nastavku doznajte više o radu i životu u ovoj zemlji, kao i dostupnim poslovima i programima usavršavanja.

Austrija
Photo by Joss Woodhead on Unsplash

Kratke činjenice o Austriji i austrijskom zdravstvenom sustavu

Život 🧑

Novac 💰

 • Prema jednom popisu iz 2020., Austrija je 21. najskuplja zemlja za život u svijetu. No, još je uvijek jeftinija od brojnih drugih europskih zemalja, uključujući Švicarsku, Norvešku, Dansku, Irsku i Francusku.

Statistike o zdravstvu 🛏️

 • Austrijski zdravstveni sustav obuhvaća 271 bolnicu i kliniku s oko 64,800 dostupnih kreveta, što ga stavlja u sam europski vrh po omjeru broja kreveta spram broja pacijenata.

Općenito

 • Zdravstveni sustav također ima gotovo univerzalno pokriće i zadovoljavajuću dostupnost usluga.

Austria vs. druge OECD zemlje ⬆️

 • Austrijski zdravstveni sustav po brojnim čimbenicima prednjači pred drugim državama članicama Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Na primjer, bolja je od OECD-ova prosjeka po čak 59% indikatora kvalitete zdravstvene usluge.

Poslovi u Austriji – Specijalisti

Austrijske bolnice i klinike su trenutno posebno orijentirane na:

 • Specijaliste interne medicine
 • Specijaliste gerijatrije
 • Specijaliste ortopedijske kirurgije
 • Specijaliste reumatologije
 • Specijaliste pedijatrije
 • Specijaliste pulmologije
 • Specijaliste radiologije

Liječnicima koji odgovaraju ovom opisu nude početak rada u austrijskom zdravstvenom sustavu te mogućnost napredovanja i daljnjih edukacija.

Osim toga, osiguran je smještaj u sklopu bolnice, izvrsne plaće i dodaci na plaće, ostvarivanje prava na mirovinu u Austriji, dodatne edukacije i usavršavanja, pomoć u ishođenju licence u Austriji i sve ostalo što dolazi u procesu preseljenja u drugu državu.

Ne vidite poziciju za sebe? To ne znači da ne postoji! Kontaktirajte nas kako bismo vam ju pomogli pronaći.

Trebate više informacija o životu i radu u Austriji? Pročitajte osvrt dr. radiologije koja je u ovoj zemlji pronašla “dom blizu doma”.

online marketing hIgeoQjS iE unsplash
Photo by Online Marketing on Unsplash

Poslovi u Austriji – Liječnici bez specijalizacije

Osim toga, Austrija je osigurala i niz programa specijalističkog usavršavanja za liječnike koji još nemaju specijalizaciju. Pritom se najveći broj programa raspisuje se za:

 • Anesteziologiju
 • Internu medicinu
 • Ginekologiju
 • Psihijatriju
 • Pedijatriju
 • Hitnu pomoć

Prije specijalizacije ćete većinom prvo trebati odraditi program Basisausbildung u trajanju od 9 mjeseci.

Ako vas zanima program usavršavanja koji se ne nalazi na popisu, javite nam se kako bismo vam pomogli doći do istog.

Ako, pak, niste sigurni je li ovo pravi potez za vas, pročitajte osvrt Domagoja Đakovića koji je i sam otišao na specijalističko usavršavanje u Austriju.

Poslovi u Austriji – Uvjeti

Uvjeti za prijavu za sve gore navedene pozicije su sljedeći:

 • ☑️ Da dolazite iz EU države
 • ☑️ Da govorite njemački jezik na C1 razini – prihvaćeni certifikati su Goethe, TELC i ÖSD

Prilikom prijave je također potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

 • CV na njemačkom jeziku
 • Motivacijsko pismo na njemačkom jeziku
 • Dvije preporuke kolega s kojima radite ili ste radili

Možemo vas početi prijavljivati za poslove/programe usavršavanja odmah po položenom C1 nivou te paralelno ishoditi licencu.

Incor vam pomaže u zapošljavanju + preseljenju

Odluka o selidbi nikad nije laka, no samo preseljenje i pronalazak posla može biti – uz pomoć naše agencije!

Pomažemo vam u svakom koraku, od pripreme CV-a i ishođenja licence za rad do pronalaska smještaja i vrtića/škola za djecu. Javite nam se na info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca i dopustite da vam pomognemo.

4 otvorene pozicije za inženjere radiologije u Švedskoj!

Imamo četiri otvorene pozicije za inženjere radiologije u Švedskoj! Rok za prijave je 08. siječnja 2024., pa što prije saznajte sve informacije o novim natječajima. Lokacija? Bolnica u Hudiksvallu. 

Farmerske kućice, Hudiksvall, Švedska
Photo by Rebecca Johansson on Unsplash

Hudiksvall je grad s oko 15,000 stanovnika u švedskoj regiji Gävleborg. Nosi nadimak Glada Hudik, što možemo prevesti kao Sretni Hudik, a ukazuje na reputaciju ovog grada kao mjesta gostoljubivosti, živosti i srdačnosti. 💃🏻

Poznat je po svojim oko tisuću farmerskih kuća (koje možete vidjeti na slici) sagrađenih tijekom 1800-ih godina. U srpnju, Hudiksvall postaje i domaćin poznatog ~18-dnevnog festivala Musik vid Dellen u sklopu kojeg se održava niz događanja tradicionalnih za ovo područje.

Za više informacija o tome kako je živjeti u Hudiksvallu pročitajte recenziju medicinske sestre Maje.

4 otvorene pozicije za inženjere radiologije

Kao što smo spomenuli, bolnica u Hudiksvallu trenutno traži četiri inženjera radiologije. Ovo su glavni uvjeti i opis posla:

 • Zaposlenik će obavljati uobičajena zaduženja inženjera radiologije.
 • Radit će s visokotehnološkom opremom te jedan-na-jedan s pacijentima.
 • Idealan kandidat će rado surađivati s drugima i dobro funkcionirati u timu.
 • Također, treba imati pozitivan pogled na život.
 • Naposljetku, treba biti smiren, ponosan na svoju profesiju i voljeti raditi s ljudima.

Nije potrebno nikakvo prethodno kliničko iskustvo jer će kandidat proći uvodnu obuku u trajanju od 8 do 12 mjeseci, ovisno o prethodnom iskustvu. Ova će mu obuka pomoći naučiti kako se snaći sa strojevima, rutinama i metodama rada odjela.

CT sken
Photo by National Cancer Institute on Unsplash

O bolnici i odjelu radiologije

Cijela bolnica trenutno prolazi proces modernizacije, no već ima suvremeni strojni park i nedavno renoviran prostor. Na njenom ukupnom uslužnom području nalazi se oko 50,000 stanovnika.

Na odjelu radiologije provodi se dijagnostička radiologija u prikladnom okruženju i sa suvremenom opremom. Konkretnije, provode se konvencionalni rendgenski pregledi, kao što su rendgenski snimci kostura i pluća, križno-sekcijska dijagnostika s 2 kompjuterske tomografije i 2 magnetne kamere, fluoroskopija/intervencija te ultrazvučni pregledi. 

Usto, provode se i medicinski tretmani poput sužavanja krvnih žila i rasterećenja bubrega.

Na odjelu je trenutno zaposleno:

 • 16 inženjera radiologije
 • 13 pomoćnih sestara
 • 6 stalnih liječnika
 • 4 liječnika specijalista
 • 11 viših liječnika
 • 4 administratora

Razlog otvaranja novih pozicija je povećana potražnja i umirovljenje postojećih kolega.

Podsjećamo da se prijave zatvaraju 08. siječnja 2024.!

Radno vrijeme

 • Tijekom uvodne obuke (8-12 mjeseci): rad od 7:30 do 16:00, od ponedjeljka do petka
 • Nakon uvodne obuke, slijedi tzv. “19 tura”: rad od 8:00 do 19:00
 • Slijedi tjedni i 9-tjedni raspored: 7 večeri (od 14:00 do 22:00) + 7 noći (od 21:30 do 7:30); radit će se 3 vikenda tijekom 9-tjednog rasporeda
  • U večernjim vikend smjenama, na odjelu radi 1 medicinska sestra tehničar za rad u radiologiji i 1 pomoćna medicinska sestra.

Besplatni PDF s informacijama o otvorenim pozicijama

Zainteresirani ste za navedene pozicije? Odlično! Javite nam se putem kontakt forme u nastavku i poslat ćemo vam PDF s dodatnim informacijama o istima, uključujući i plaće koje možete očekivati, ali i plan napredovanja u bliskoj karijeri.

Također, možete nam se javiti i kako bismo odmah započeli proces prijave i pripreme. Nudimo vam:

 • Financiranje troškova smještaja i puta tijekom osobnog posjeta bolnici (dio procesa intervjua)
 • Besplatan tečaj švedskog jezika do razine C1 u trajanju od 6 do 8 mjeseci, financijska potpora tijekom tečaja
 • Pomoć u prijavi i supervizija u procesu prijave za švedsku licencu za rad
 • Pomoć u pronalasku stana ili kuće
 • Pomoć u pronalasku škole ili vrtića za djecu
 • Pomoć u prvim koracima koji će vam biti potrebni kako biste se skrasili u Švedskoj
 • Pomoć u pripremi CV-a i motivacijskog pisma.

Poslovi za zdravstvene djelatnike u prosincu: Danska, Švedska i Norveška

Novi poslovi za zdravstvene djelatnike u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj su tu. Možete birati između čak 40+ pozicija u više od 20 grana medicine, a u prijavi vam pomažemo mi! Pregledajte aktualne natječaje u prosincu (12/2023) u nastavku i doživite svoju skandinavsku bajku.

Danska

nick karvounis 3 ZGrsirryY unsplash
Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Danska u prosincu broji najveći broj aktualnih natječaja i otvorenih pozicija za specijaliste. Radi se čak o 20+ različitih pozicija u 12 grana medicine:

 • Specijalisti pulmologije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti gastroenterologije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti radiologije – četiri otvorene pozicije
 • Specijalisti psihijatrije – dvije otvorene pozicije
 • Specijalisti forenzičke psihijatrije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti uroginekologije – jedna otvorena pozicija
 • Stomatolozi / zubari s više od 3 godine radnog iskustva – otvorene pozicije za preuzimanje postojećih ordinacija s pacijentima + privatni pacijenti
 • Specijalisti hitne medicine – dvije otvorene pozicije
 • Specijalisti interne medicine koji su istovremeno kardiolozi, gastroenterolozi, pulmolozi ili gerijatri – dvije otvorene pozicije
 • Specijalisti patologije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti urologije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti kliničke biokemije (doktori medicine, specijalisti kliničke
  biokemije/laboratorijske medicine) – dvije otvorene pozicije

Zašto Danska?

Razne ankete iz godine u godinu ukazuju na to da su Danci jedni od najsretnijih ljudi na svijetu. Prema zadnjoj takvoj anketi, Danska je druga “najsretnija” država na svijetu, odmah iza Finske. Razlozi za to su mnogi, no mnogi kao glavne razloge najčešće navode nisku raznu korupcije, relativno lak pristup visokokvalitetnom obrazovanju te vrhunski zdravstveni sustav koji se gotovo u potpunosti financira porezima.

U Danskoj možete očekivati dobar balans poslovnog i privatnog života, mogućnost napretka te 36-satno radno vrijeme. U slobodno vrijeme, možete uživati u hygge trenucima, kako Danci opisuju vrijeme u kojem odluče usporiti i jednostavno uživati. Opuštanje je važan dio njihove kulture.

Kako vam mi možemo pomoći? Ako ste zainteresirani za poziciju u Danskoj, možemo vam pomoći u cijelom procesu preseljenja i prijave, uključujući:

 • pripremu portfolija,
 • organizaciju plaćenog posjeta bolnici (bez ikakve obveze s vaše strane),
 • pronalaženje plaćenog tečaja jezika,
 • pronalaženje i dobivanje stipendije,
 • pronalazak smještaja,
 • organizacija škola i vrtića za djecu,
 • ugovaranje poslovnih mogućnosti (za partnere),
 • ugovaranje mentorstva tijekom prvih 6 mjeseci rada, te
 • kontinuirana podrška tijekom prvih 6 mjeseci kako biste se lakše asimilirali na novu životnu i radnu sredinu.

Zvuči kao baš nešto što vam treba? Kontaktirajte nas već danas i napravite korak bliže ka željenom životu!

Švedska

raphael andres 3cwvFD YPtk unsplash (1)
Photo by Raphael Andres on Unsplash

U Švedskoj ćete možda pronaći poziciju za sebe među ovih 16 trenutno otvorenih:

– Specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije – dvije otvorene pozicije
– Specijalisti hitne medicine – dvije otvorene pozicije
– Inženjeri radiologije – četiri otvorene pozicije
– Specijalisti psihijatrije – dvije otvorene pozicije
– Specijalisti obiteljske medicine – četiri otvorene pozicije
– Specijalisti interne medicine – dvije otvorene pozicije
– Specijalisti patologije – dvije otvorene pozicije

Zašto Švedska?

Švedska je bogata država u kojoj svatko može pronaći mogućnosti za sebe. Odlikuje ju visok životni standard, savršen balans privatnog i poslovnog života i vrhunski obrazovni sustav.

Zdravstveni djelatnici se redovno potiču na edukacije i usavršavanja koje im poslodavci rado financiraju. Radno vrijeme je 40-satno, no svaki radni dan uključuje i tzv. fika pause — najmanje jednu, a najčešće dvije. To su pauze za kavu, a možete ih provesti sami ili u društvu kolega. Osim ove povlastice, svakako očekujte bolju plaću nego u Hrvatskoj, kao i brojne prilike za bonuse.

“Švedska (…) brine o ljudima koji ovdje žive i rade, cijeni ih, ulaže u njih,” zaključio je jedan naš kandidat koji je i sam preselio u Švedsku.

Kako vam mi možemo pomoći? Ako ste zainteresirani za poziciju u Švedskoj, možemo vam pomoći u cijelom procesu preseljenja i prijave, uključujući:

 • pripremu portfolija,
 • organizaciju plaćenog posjeta bolnici (bez ikakve obveze s vaše strane),
 • pronalaženje plaćenog tečaja jezika,
 • pronalaženje i dobivanje stipendije,
 • pronalazak smještaja,
 • organizacija škola i vrtića za djecu,
 • ugovaranje poslovnih mogućnosti (za partnere),
 • ugovaranje mentorstva tijekom prvih 6 mjeseci rada, te
 • kontinuirana podrška tijekom prvih 6 mjeseci kako biste se lakše asimilirali na novu životnu i radnu sredinu.

Zvuči kao baš nešto što vam treba? Kontaktirajte nas već danas i napravite korak bliže ka željenom životu!

Norveška

michael fousert lE5 z4nTCTQ unsplash
Photo by Michael Fousert on Unsplash

Norveška u prosincu ima ukupno 7 otvorenih pozicija:

 • Specijalisti psihijatrije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti endokrinologije – jedna otvorena pozicija
 • Specijalisti interne medicine sa subspecijalizacijom (pulmologija, gastroenterologija, nefrologija, kardiologija ili gerijatrija) – dvije otvorene pozicije

Zašto Norveška?

Kao i Švedska, Norveška je bogata i stabilna država koja svojim radnicima nudi izvrsne plaće i prilike za bonuse. Radno vrijeme je pretežno 40-satno, no fika pauze sve više i ovdje postaju česte. Norvežani su usto jedni od najboljih engleskih govornika na svijetu, pa vam komunikacija također ne bi trebala predstavljati problem čak i ako ne pričate norveški.

Osim toga, ova skandinavska država može se pohvaliti izuzetno niskom stopom kriminala i izvanrednim krajolicima. Baš zbog toga mnogi Norvežani većinu slobodnog vremena provode vani u prirodi, a isto možete učiniti i vi.

Kako vam mi možemo pomoći? Ako ste zainteresirani za poziciju u Norveškoj, možemo vam pomoći u cijelom procesu preseljenja i prijave, uključujući:

 • pripremu portfolija,
 • organizaciju plaćenog posjeta bolnici (bez ikakve obveze s vaše strane),
 • pronalaženje plaćenog tečaja jezika,
 • pronalaženje i dobivanje stipendije,
 • pronalazak smještaja,
 • organizacija škola i vrtića za djecu,
 • ugovaranje poslovnih mogućnosti (za partnere),
 • ugovaranje mentorstva tijekom prvih 6 mjeseci rada, te
 • kontinuirana podrška tijekom prvih 6 mjeseci kako biste se lakše asimilirali na novu životnu i radnu sredinu.

Zvuči kao baš nešto što vam treba? Kontaktirajte nas već danas i napravite korak bliže ka željenom životu!

Danska, Švedska i Norveška: Bemanning/Extra jobb

Za sve postojeće specijaliste koji već rade u skandinavskom sistemu imamo i dodatne opcije — bemanning/extra jobb i telemedicinsku službu s ponudom poslova za proljeće 2024. Javite nam se za pripremu vašeg portfolija i prijavu na željene pozicije.

Besplatni PDF s informacijama o poslu

Zainteresirani ste za neku konkretnu poziciju navedenu u ovoj najavi? Javite nam se putem kontakt forme u nastavku i poslat ćemo vam PDF s dodatnim informacijama o istoj. Također, možete nam se javiti i kako bismo odmah započeli proces prijave i uputili vas u ostatak procesa.

Austrijske mogućnosti – poslovi za specijaliste u listopadu

Austrija je druga najbolja država za život na svijetu, odmah iza Finske. Ima visok životni standard, dobar zdravstveni sustav, visoku kvalitetu zraka i generalno je sigurna. S obzirom na to, sigurno će vas razveseliti novi poslovi za specijaliste u ovoj državi. Donosimo ih u nastavku.

Hallstatt, Austrija
Ne zaboravimo, naravno, da Austrija ima i pregršt prirodnih i kulturnih ljepota.

Prema Europskom opservatoriju za zdravstvene sustave i politike, austrijski zdravstveni sustav ima gotovo univerzalno pokriće, dobru pristupačnost usluga i sveobuhvatnu financijsku zaštitu ranjivih skupina. Sama struktura je u mnogočemu slična hrvatskom sustavu. Na primjer, građani koji udovoljavaju određenim uvjetima osigurani su obveznim zdravstvenim osiguranjem koje im pokriva većinu troškova. No, austrijski zdravstveni sustav je ipak daleko kvalitetniji, napredniji i moderniji od hrvatskog.

Za primjer, dr. radiologije Martina kaže da Austrija liječnicima nudi bolje uvjete rada, prije svega pristup boljim uređajima i opremi. Rad se zaposlenicima pak nastoji maksimalno olakšati pa, na primjer, radiolog izvršava isključivo radiološke zadatke i ništa mimo njih.

Ako vam to zvuči dobro te i sami razmišljate o preseljenju u Austriju, onda je ovo odličan mjesec za vas! U listopadu, naime, imamo ponude iz Austrije za liječnike specijaliste, a u dobivanju svih navedenih poslova i preseljenju pomoći će vam Incor.

Jedinstvena ponuda za specijaliste

Austrijske bolnice i klinike nude mogućnost početka rada u austrijskom zdravstvenom sustavu, napredovanja i daljnjih edukacija sljedećim specijalistima:

 • Specijalistima interne medicine
 • Specijalistima gerijatrije
 • Specijalistima ortopedijske kirurgije
 • Specijalistima reumatologije
 • Specijalistima pedijatrije
 • Specijalistima pulmologije
 • Specijalistima radiologije

Osim gore navedenog, svim budućim zaposlenicima osiguran je smještaj u sklopu bolnice, izvrsne plaće i dodaci na plaće, ostvarivanje prava na mirovinu u Austriji, dodatne edukacije i usavršavanja, pomoć u ishođenju licence u Austriji i sve ostalo što dolazi u procesu preseljenja u drugu državu.

Naš tim vam je na raspolaganju za sva pitanja i organizaciju kako poslovnog, tako i privatnog života.

Uvjeti za prijavu

Uvjeti za prijavu za sve gore navedene pozicije su sljedeći:

 • ☑️ Da dolazite iz EU države
 • ☑️ Da govorite njemački jezik na B2 ili C1 razini
 • ☑️ Da ste specijalist iz neke od gore navedenih grana medicine

Olakšajte si proces prijave i preseljenja!

Nša agencija vam može pomoći i u prijavi za gore navedene pozicije i preseljenju u Austriju. Prijašnjim kandidatima smo, između ostalog, pomogli pripremiti CV, pronaći odgovarajući tečaj njemačkog jezika te si osigurati smještaj i prije preseljenja. Ako želite sličnu pomoć u vlastitoj pustolovini, javite nam se putem kontakt forme u nastavku.

Niste sigurni biste li se mogli prilagoditi austrijskom načinu života? Pročitajte osvrt dr. radiologije Martine Dominković koja je i sama preselila iz Hrvatske u Austriju za više uvida.

Zove zemlja djeteline: Irska traži liječnike bez i sa specijalizacijom u listopadu!

Pronađite i vi svoju sreću u zemlji djeteline! Konačno i Irska traži liječnike, i to ne samo specijaliste. U nastavku donosimo nove uzbudljive prilike kakve još nismo imali.

mick haupt 8l AK3QYFLE unsplash
Irska je zemlja bogate povijesti, zadivljujuće prirode i jedinstvene kulture.

Ako žudite za promjenom radnog okruženja, pejzaža i mentaliteta, Irska bi mogla biti odličan izbor.

Iako je možda najpoznatija po viskiju, narodnom folkloru i čuvenim pubovima, Irsku također odlikuje visoka kvaliteta života. Građani Irske ocjenjuju svoje zadovoljstvo životom sa 7/10, što je više od prosjeka u zemljama OECD-a koji iznosi 6.5/10. Irska usto ima i predivnu prirodu te konkuretne plaće u zdravstvenom sekstoru.

Osim specijalista, ova zemlja u listopadu traži i nespecijaliste. Možda baš ovog mjeseca možete pronaći idealnu poziciju za sebe 🙂

Ne zaboravite da vam Incor pomaže u ishođenju svih potrebnih licenci, polaganju jezika, procesu prijave, a čak i preseljenju.

Nova ponuda za liječnike bez specijalizacije!

Trenutno imamo novu ponudu za liječnike bez specijalizacije s minimalno 2 godine radnog iskustva. Možemo ih zaposliti odmah na Registrar levelu bez potrebe rada na SHO poziciji 1 do 2 godine!

Iznimno bitan uvjet za ovu poziciju je ishođena IMC licenca u Irskoj i položen ispit engleskog jezika (IELTS ili OET).

Budući da će se prijave za specijalizacije zaprimati u siječanju i veljači 2024. godine, svi zainteresirani s odgovarajućim radnim iskustvom trebaju ishoditi IMC licence i položiti engleski jezik do početka iduće godine.

Možete nam se javiti i ako već radite u Irskoj na SHO poziciji kako bismo vam pomogli pronaći željenu specijalizaciju na Registrar levelu.

Uvjeti za specijaliste

Od specijalističkih pozicija za liječnike specijaliste uvjeti su također:

 • Ishođena IMC licenca – specialist registration
 • Položen engleski jezik – IELTS ili OET

Otvorene specijalističke pozicije

Irska trenutno traži velik broj liječnika specijalista za Consultant i Registrar level pozicije u sljedećim granama discipline:

 • Anesteziologija
 • Interna medicina
 • Reumatologija
 • Radiologija
 • Gerijatrija
 • Pedijatrija
 • Psihijatrija
 • Hitna medicina
 • Gastroenterologija
 • Ortopedska kirurgija
 • Otorinolaringologija
 • Vaskularna kirurgija
 • Endokrinologija
 • Neurologija
 • Opća kirurgija
 • Urologija
 • Dermatologija
 • Patologija

Trebate pomoć pri prijavi ili više informacija?

Stojimo vam na usluzi za više informacija o željenim pozicijama i pomoći pri prijavi. Nudimo pomoć pri pripremi CV-a, ishođenju licence za rad, učenju engleskog jezika i još mnogo toga. Proces preseljenja lakši je uz Incor!

Kontaktirajte nas emailom na info@incor.hr ili pomoću obrasca u nastavku.