Proljetni natječaji za posao u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj

skandinavija posao

Proljeće donosi promjene pa je pokrenulo i nove potrage za zdravstvenim djelatnicima u Skandinaviji. Objavljeni su natječaji u ožujku za liječnike specijaliste koji bi se željeli trajno zaposliti u Švedskoj, Danskoj ili Norveškoj. Prijavite se do kraja ožujka i ne brinite o jeziku jer naše nove grupe tečaja danskog, švedskog i norveškog startaju već ovog ljeta.

Novi natječaji za zdravstvene djelatnike

Danska je u potrazi za liječnicima različitih specijalizacija od kojih najviše mjesta ima za doktore dentalne medicine koji mogu preuzeti ordinacije s pacijentima diljem zemlje. Za ovu poziciju potrebno je minimum 5 godina radnog iskustva. Otvoreno je više radnih mjesta i za specijaliste radiologije te interne medicine sa subspecijalizacijom iz gastroenterologije, pulmologije, kardiologije ili gerijatrije. 

Traže se još i specijalisti psihijatrije, ginekologije, hitne medicine, patologije, urologije i kirurgije dojke.

Švedska je pak u velikoj potrebi za specijalistima obiteljske medicine. Uz njih su traženi i inženjeri radiologije te medicinske sestre s iskustvom iz anestezije i intenzivne njege te zainteresirane za specijalizaciju iz anestezije i intenzivne njege. 

Nedostaje i specijalista gastroenterologije, patologije, hitne medicine, dječje i adolescentne psihijatrije, anesteziologije, pulmologije, endokrinologije i gerijatrije.

Švedske bolnice imaju i nove natječaje u najavi za specijaliste neurologije, medicinske sestre iz različitih grana medicine te medicinsko laboratorijske tehničare kako bi na vrijeme mogli pripremiti svoj životopis i portfolio. 

Norveška ima nedostatak specijalista iz psihijatrije, dječje i adolescentne psihijatrije, radiologije i patologije te su norveške bolnice u ovom trenutku fokusirana na liječnike navedenih specijalizacija.

posao skandinavija

Zašto Skandinavija?

Kada mislimo na skandinavske zemlje u fokusu imamo ključne benefite za sve osobe koje doprinose boljitku pojedinca i društva u cjelini. Često prezentirani balans života i rada potvrđuju naši bivši kandidati u osvrtima koje nam redovito šalju. U njima nam opisuju osjećaj poštovanja koji kolege prema njima imaju, autonomnost odluka na poslu te važnost pojedinca u kolektivu. Uz bolji osjećaj vlastite vrijednosti na poslu i među kolegama, naši kandidati ponovno u fokusu imaju ono što su pronašli kao životni poziv – brigu o pacijentima. Uz tehnološki razvijen zdravstveni sustav, pravodobne informacije o pacijentima nisu više problem. Savjetovanje je često telefonski, a radno vrijeme se pažljivo planira kako ne bi bilo nepotrebnih dežurstava i pritisaka na liječnike.

Osim poslovnog balansa koji ostavlja vrijeme za druge aktivnosti u životu, Skandinavija nudi balans i u privatnoj sferi. Osim dobrog zdravstvenog sustava, besplatno je školstvo, dostupne su brojne edukacije i seminari, a ni zabave ne nedostaje. Skandinavski narod poštuje privatnost drugih, ali nije hladan kako ga se često prezentira. Uvažavanje tuđih mišljenja je temelj skandinavske naravi pa je zapravo izvrstan pokazatelj tolerantnosti. Danska, Norveška i Švedska imaju bogatu prirodu koju skandinavski stanovnici vole istraživati. Šetnje šumskim putevima ili kajakaranja po nekom od brojnih jezera osigurat će besprijekorne prizore pred vašim očima i povezati vas s jednom novom dimenzijom života.

Kako do stalnog zaposlenja u Skandinaviji?

Jednostavno je, prijavite se na natječaj! Pripremite vaš životopis i portfolio sa što više detalja o vašim specijalizacijama i edukacijama. Javite nam gdje želite raditi i mi ćemo vam pomoći u pripremi potrebne dokumentacije za prijavu. Vaš intervju bit će održan putem video poziva tijekom travnja i svibnja, a nakon toga ćete moći posjetiti bolnicu s kojom postignete dogovor. Taj posjet obično traje par dana kako biste imali vremena postaviti pitanja budućim kolegama i saznati više o procesu rada bolnice i odjela. 

Nakon što prihvatite ponudu upisujete tečaj jezika odabrane zemlje za vrijeme kojeg primate stipendiju koju osigurava bolnica. Jezik možete naučiti govoriti putem Zrinkine škole švedskog koja upotrebljava hibridni model učenja. Nakon deset godina rada u sektoru zapošljavanja djelatnika ponosno objavljujemo da naše nove grupe tečaja jezika započinju u svibnju (Švedski), lipnju (Danski) i kolovozu (Norveški) ove godine pa pratite naš web za više informacija. 

Očekivani početak rada na odabranoj destinaciji je tijekom studenog i prosinca 2023. godine. Prije preseljenja slijedi prikupljanje i prevođenje dokumentacije, pronalaženje smještaja i škole za djecu. Potraga za potencijalnim poslovnim prilikama za partnera i osiguravanje prijevoza stvari. Ali ne brinite, u svemu vam asistiramo i pružamo podršku. Na vama je da učinite prvi korak i pošaljete svoj životopis do 31. ožujka.

Kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i saznajte sve odgovore na vaša pitanja. 

Nove poslovne prilike! Otvoreni natječaji u Irskoj

irska posao

Irska, otočna zemlja s prekrasnim obalama i prirodom, bogata literarnom povijesti i tradicijom te dobrog zdravstvenog i socijalnog sustava, lijepo je mjesto za život. U veljači su irske bolnice objavile natječaje za liječnike specijaliste iz različitih područja specijalizacije, a otvorene su mogućnosti i za specijalizante i liječnike bez specijalizacije.

Doktori u Irskoj imaju dobru plaću koja ovisi o mjestu stanovanja, a irski zdravstveni sustav osmi je najbolji u svijetu. Posao je uzbuđujući, raznovrsan i radit ćete s brojnim pacijentima, ali je isto tako nagradujući i omogućava stjecanje različitih novih znanja. Kako biste mogli početi raditi u irskoj zdravstvenoj ustanovi, morate dobro poznavati engleski jezik. Položen IELTS certifikat (ispit engleskog jezika) obavezan je od 2023. godine, ako želite raditi u irskom zdravstvenom sustavu. Potrebno je ostvariti ocjenu 7.0 i više na svakom dijelu ispita kako biste zadovoljili uvjete za rad i započeli svoju karijeru u irskim bolnicama. Ukoliko posjedujete certifikat engleskog jezika B2 razine, možete birati zaposlenje prema vašima preferencijama.

Ishoditi licencu za rad (general ili specijalist registration) drugi je preduvjet za rad liječnika u Irskoj. Proces u prosjeku traje između tri do šest mjeseci, a u trenutku prijave na natječaj ona već treba biti ishođena i aktivna. Da biste ishodili licencu potrebno je poslati vašu dokumentaciju Irskoj liječničkoj komori (IMC) koja donosi odluku o tome hoćete li moći raditi u ovoj državi. Kako ishoditi licencu saznajte ovdje.

Najtraženiji liječnici specijalisti u Irskoj tijekom veljače 2023. su:
psihijatri, pogotovo psihijatri specijalizirani za dječju i adolescentnu psihijatriju, anesteziolozi, ginekolozi, kardiolozi, patolozi, dermatolozi, pulmolozi, mikrobiolozi, otorinolaringolozi, kirurzi i gerijatri.

Ukoliko ste specijalizant ili nemate specijalizaciju možete se prijaviti za SHO poziciju na svim odjelima osim kirurškim ili Registrar level za sve specijalizante koji su odradili više od polovine svoga specijalističkog treninga.

Razine liječničkih pozicija u Irskoj mogu se podijeliti na:

– PRHO odnosno Pre-registration House Officer ili Foundation doctor (često ih nazivaju i intern pozicije – pripravnik, stažist
– SHO – Senior House Officer (viša razina pripravništva
– Registrar i Specialist Registrar pozicije
– Consultant pozicije

Više detalja o pozicijama i načinu napredovanja saznajte ovdje.

!!! Zanimaju vas prilike u nekoj drugoj državi?
Odaberite regiju i pogledajte otvorene natječaje.
Njemačka     Skandinavija

Irski otvoreni mentalitet i druželjubivost, mlado i obrazovano stanovništvo te tradicionalna sportska kultura čine upoznavanje i doživljavanje kulture jednostavnijom, a integraciju u društvo lakšom. Prekrasna priroda osigurava brojne lokacije za istraživanje i uživanje u raznim nijansama zelenila, a tradicija ispijanja piva i druženja u večernjim satima ispunit će smijehom i glazbom gotovo svaki pub.

Ako niste sigurni gdje i kako započeti, kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i saznajte sve odgovore na vaša pitanja. Asistiramo u pripremi životopisa i portfolia, pomažemo ishoditi licence za rad i pronalazimo prave ponude prema vašoj mjeri. Zadovoljstvo naših kandidata nam je na prvom mjestu, a kako proces izgleda iz njihove perspektive saznajte u osvrtima.

Sprechen Sie Deutsch? Novi natječaji za liječnike specijaliste su otvoreni

swiss1

Težite stabilnosti, dobrim primanjima i standardu? Onda nastavite čitati jer su novi natječaji u veljači za zdravstvene djelatnike u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj upravo otvoreni.

Zemlje njemačkog govornog područja su poznate po svom dobro organiziranom društvu, jasnim pravilima i disciplini stanovnika zbog kojih se smatraju prosperitetnima. Plaća liječnika u Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj omogućava vam ugodan život, dostupne su brojne edukacije za unaprijeđenje znanja i vještina, a slobodno vrijeme možete provesti uživajući u raznovrsnosti ponude gradskih centara, uživanju u prirodi ili istraživanju slojevitosti kulture i povijesti kojima su bogate sve tri zemlje.

Liječnici u prosjeku provode 50 sati tjedno na poslu, imaju 6 tjedana plaćenog godišnjeg odmora, a efektivan zdravstveni sustav u kojem se koriste metode i instrumenti omogućavaju pružanje visoke razine njege. Razvoj digitalizacije svakodnevno otkriva brojne mogućnosti pa se pomoću digitalnih kartona pacijenata jednostavnije osiguravaju pregledi na daljinu ili dogovaraju pretrage za pacijente u par klikova. Brojne su prilike za razvoj karijere pa možete raditi u bolnici, klinici, zdravstvenom centru, otvoriti privatnu praksu ili se pronaći u istraživanju i znanosti, podučavanju ili farmaciji.

Najtraženiji specijalisti u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji u veljači 2023. su:
anesteziolozi, ginekolozi, specijalisti interne medicine, psihijatri, radiolozi, pedijatri, specijalisti hitne medicine i traumatolozi no otvorena su radna mjesta i za liječnike drugih specijalizacija.

Znanje jezika za rad u Njemačkoj i Švicarskoj mora biti na razini B2, dok je u Austriji potrebno govoriti na razini C1. Ako ste već položili B2 razinu njemačkog jezika i imate certifikat za isti, posao možete birati prema vlastitim preferencama. Dodatno, potrebno je ishoditi licencu za rad za koju zdravstveni djelatnici trebaju položiti Fachsprachprüfung. Ovim ispitom medicinskog njemačkog provjerava se znanje ključnih pojmova i izraza za uspješan rad s pacijentima i kolegama, a polaganje je obavezno u Njemačkoj i Austriji. Važno je napomenuti da je Švicarska s početkom 2023. godine uvela kvote za hrvatske državljane pa biste vašu prijavu trebali početi pripremati već sada ukoliko je ta zemlja vaša željena destinacija rada.

swiss

!!! Nove natječaje za zdravstvene djelatnike u
Skandinaviji potražite na linku
.
Saznajte više!

Ako niste sigurni gdje i kako započeti, kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i saznajte sve odgovore na vaša pitanja. Asistiramo u pripremi životopisa i portfolia, pomažemo ishoditi licence za rad i pronalazimo prave ponude prema vašoj mjeri. Zadovoljstvo naših kandidata nam je na prvom mjestu, a kako proces izgleda iz njihove perspektive saznajte u osvrtima.

Veljača donosi nove natječaje za Skandinaviju

norveska

Standard danskih, švedskih i norveških bolnica naširoko je poznat po svome snažnom fokusu na zadovoljstvo pacijenata, učinkovitost i kvalitetu. No zdravstveni sustavi ovih zemalja u kontinuiranoj su potrazi za medicinskim djelatnicima pa su tako i u veljači raspisani novi natječaji za liječnike specijaliste u Skandinaviji. Najveću potražnju imaju medicinske sestre na odijelima gerijatrije, interne i palijativne skrbi te specijalisti obiteljske medicine, psihijatrije, patologije, pulmologije i radiologije dok je broj mjesta za ostale specijaliste ograničen zato požurite i pripremite svoj životopis i portfolio ili nam se obratite za pomoć.

Bolnice u Danskoj raspisale su natječaje za specijaliste psihijatrije, a ograničen broj natječaja otvoren je za specijaliste: uroginekologije, stomatologije, anesteziologije i reumatologije, kirurgije dojke, hitne medicine, interne medicine (kardiologija, gastroenterologija, pulmologija i gerijatrija), patologije, radiologije i urologije.

U Švedskoj je najveća potreba za specijalistima obiteljske medicine te medicinskim sestrama, a ograničen broj liječnika se traži na pozicijama gastroenterologije, pulmologije, anesteziologije, kardiologije i psihijatrije. Natječaji za liječnike specijalizirane u drugim granama medicine su u pripremi pa svoj životopis možete predati već danas.

Norveška je u potrazi za specijalistima patologije, radiologije, hematologije, endokrinologije, pulmologije i psihijatrije.

Rad u Skandinaviji je balansiram pa je isti balans reflektiran na radno mjesto. Svi zdravstveni djelatnici se poštuju bez obzira na poziciju, a skandinavski pacijenti vjeruju u zdravstveni sistem. Stoga je i zadovoljstvo pacijenata liječnicima na visokoj razini dok pružaju najbolju njegu i dok je dijagnoza točna. Posao je raspoređen u smjenama, moguće je organizirati svoje radne zadatke bez kašnjenja, a broj pacijenata po smjeni je ograničen. Dodatno, pauza se ne propušta, a slobodno vrijeme liječnika se poštuje. Brojne su prilike za rast i edukaciju, a seminare liječnici mogu pohađati o trošku poslodavca.

Kako biste počeli raditi u skandinavskom zdravstvenom sistemu, poznavanje danskog, švedskog i norveškog jezika obavezno je i nužno za točnu i pravovremenu brigu o pacijentima u bolnicama i zdravstvenim ustanovama. Tečaj pohađate online dok vas tijekom toga perioda budući poslodavac stipendira. Visina stipendije kao i detalji ponude ovise o bolnici koja daje vas je odabrala kao kandidata. Dodatno, asistencija pri preseljenju je osigurana kao i pomoć u potrazi stana, škole za djecu ili poslovnih prilika za posao.

norveska1

Iako je rad liječnika zahtjevan, ostaje mnogo slobodnog vremena za aktivnosti u privatno vrijeme. Unatoč raširenom mišljenju da su ljudi u Skandinaviji hladni i zatvoreni, to je daleko od stvarnosti. Šveđani, Danci i Norvežani su strpljivi, odmjereni, društveni i pristupačni ljudi koji vole aktivnosti u prirodi. Postoji izraz u norveškom jeziku friluftsliv koji opisuje stav provođenja vremena u prirodi i bivanja u skladu s istom pa su popularne slobodne aktivnosti planinarenje, klizanje, skijanje i bicikliranje. A potrošenu energiju vole nadoknaditi druženjem uz vatru s hranom i pićem.

 

!!! Kako je raditi u Skandinaviji kao zdravstveni djelatnik saznajte
u osvrtima naših kandidata.
Saznajte više!

 

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

 

Gradite svoju karijeru u Irskoj – novi natječaji za liječnike

ireland

Objavljeni su novi natječaji za zdravstvene djelatnike u Irskoj! Ova zemlja otvorenih i druželjubivih ljudi, bogate kulture i predivne prirode nudi izvrstan zdravstveni i obrazovni sustav, nisku razinu kriminala te dobru kvalitetu života. U Irskoj su ljudi otvoreni i druželjubivi pa možete očekivati od vaših kolega iskreno zanimanje za vas i pomoć u novom početku. 

Irske bolnice traže liječnike bez specijalizacije i liječnike specijaliste. Liječnici bez specijalizacije koji poznaju engleski jezik imaju priliku započeti sa radom na pozicijama na odjelima psihijatrije u trajanju od 6 mjeseci.  Liječnici specijalisti najtraženiji su iz područja:
– gerijatrije,
– anesteziologije,
– kardiologije,
– pulmologije,
– interne medicine,
– otorinolaringologije,
– mikrobiologije,
– ginekologije,
– radiologije i
– kirurgije.

Za rad s irskim pacijentima potrebno je poznavanje engleskog jezika. Ukoliko imate položen B2 certifikat engleskog jezika (IELTS, OET) i uvjete za ishođenje licence, možete birati zaposlenje prema vašim preferencijama. Ishođenje licence obično traje između tri i šest mjeseci, a u trenutku prijave na natječaj ona već treba biti ishođena i aktivna. Proces ishođenja licence podrazumijeva slanje vaše dokumentacije Irskoj liječničkoj komori (IMC) koja donosi odluku o tome hoćete li moći raditi u ovoj državi. Kako ishoditi licencu saznajte ovdje.

ireland 1

 

!!! Posljednja prilika za posao za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prij
avite svoj porfolio već danas.
Saznajte više!

 

U Irskoj postoji nekoliko razina liječničkih pozicija koje se mogu podijeliti na:

– PRHO odnosno Pre-registration House Officer ili Foundation doctor (često ih nazivaju i intern pozicije – pripravnik, stažist
– SHO – Senior House Officer (viša razina pripravništva
– Registrar i Specialist Registrar pozicije
– Consultant pozicije

Više detalja o pozicijama i načinu napredovanja saznajte ovdje.

Kako bismo u potpunosti olakšali proces prijave na natječaje, asistiramo vam tijekom cijelog procesa. Potrebno je pripremiti vaš životopis na obrascu kojeg ćemo vam dostaviti, a zatim slijedi ishođenje licence. Tek nakon toga moguća je prijava na željene otvorene natječaje. Nakon intervjua s bolnicom i prihvaćanja ponude za posao slijedi preseljenje i početak rada.

Zainteresirani ste za novi početak u zemlji kojoj je zaštitnik sveti Patrik, gdje se Guinness pije na pinte, a ljudi su veseli? Prijavite se!

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

 

Novi natječaji za zdravstvene djelatnike u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

work in germany

Tijekom prosinca i siječnja otvoreni su natječaji za posao u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj za sve zdravstvene djelatnike. Ovo centralno europsko područje bogato je prilikama u bolnicama, klinikama i privatnim praksama za liječnike koji se žele karijerno dalje razvijati ili su spremni za novu priliku.

Karijera liječnika u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

Njemačka je raspisala natječaje za liječnike specijaliste, liječnike bez specijalizacije zainteresirane za specijalizaciju u Njemačkoj, medicinske sestre i tehničare te farmaceute. Ukoliko već govorite njemački jezik na razini B2, za što imate certifikat, posao možete birati prema vlastitim preferencama. Da bi ishodili licencu za rad, zdravstveni djelatnici trebaju položiti i Fachsprachprüfung, odnosno ispit medicinskog njemačkog koji sadrži sve ključne pojmove i izraze za uspješan rad s pacijentima i kolegama.

Austrija je u potrazi za liječnicima specijalistima, liječnicima bez specijalizacije zainteresiranima za specijalizaciju u Austriji te farmaceutima. I u ovoj zemlji njemačkog govornog područja poznavanje jezika je preduvjet za ishođenje licence no, za razliku od Njemačke, na razini C1 te obavezno polaganje Fachsprachprüfung ispita.

Švicarska je u potrazi za liječnicima specijalistima i liječnicima bez specijalizacije koji su zainteresirani za specijalizaciju u Švicarskoj. Za rad u švicarskim bolnicama Fachsprachprüfung ispit nije preduvjet, ali znanje njemačkoj jezika na razini B2 jest. Ova država od siječnja 2023. ponovno uvodi kvote za hrvatske državljanje pa najbolju priliku za rad u ovoj državi imaju oni koji se prijave ranije i započnu s radom u prvom dijelu nove godine.

germany work 2

 

!!! Posljednja prilika za posao za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prij
avite svoj porfolio već danas.
Saznajte više!

 

Život i rad u zemljama njemačkog govornog područja primamljiv je mnogima zbog visokog standarda života. Snažna ekonomija omogućava lakši pronalazak posla, a prednost su i dobre plaće medicinskih djelatnika te brojne pogodnosti koje postoje za liječnike. Rad u bolnicama i ustanovama raspoređen je prema potrebama pacijenata, pa primjerice kirurzi mogu raditi od 8 do 17 h dok doktori u bolnicama ili rehabilitacijskim centrima mogu biti raspoređeni po smjenama.

Austrija, Njemačka i Švicarska poznate su po predanom radu, poštivanju rokova i visokim standardima usluga. No, ove zemlje i u privatno vrijeme nude brojne lokacije za kulturni razvoj ili fizičku aktivnost, vrijeme za obitelj i zabavu te opcije za razvoj vlastitih interesa i hobija.

Potpuna asistencija kandidatima

Ukoliko ste zainteresirani za novi početak u srcu Europe, prijavite se. Pružamo asistenciju tijekom cijelog procesa zapošljavanja – od prijave na natječaj do pripreme za intervjue, pomažemo pri ishođenju licence, pronalasku smještaja te organiziramo vrtić ili školu za djecu. Nakon što ste preselili i započeli s radom, i dalje računajte na nas jer pomažemo tijekom asimilacije u novu radnu i životnu sredinu. 

Zvuči dobro? Prijavite se već danas!

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

 

Nova godina, novi posao u Skandinaviji

danska

Novogodišnje odluke su obećanja samom sebi da ćemo u godini koja slijedi biti bolja verzija osobe. Tim odlukama nastojimo popraviti segmente koji će nas dovesti do kvalitetnijeg, uspješnijeg i zdravijeg života. Obećavamo si da ćemo jesti manje nezdrave hrane, biti više u teretani ili povećati broj koraka. Odlučujemo upisati tečajeve jezika, otputovati na željenu destinaciju ili se popeti na udaljeni planinarski vrh. Želimo biti najbolji što možemo pa isto očekujemo i od našeg okruženja koje često staje na put ostvarenju naših odluka. 

Zašto onda ne odlučiti poboljšati privatni i poslovni život te darovati sebi novi početak u Skandinaviji?

Prijavite se tijekom prosinca na otvorene natječaje za posao za zdravstvene djelatnike u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj sa početkom u ljeto ili jesen 2023. Iskusite potpuno novi način rada u okolini koja mentorira i potiče rast svojih djelatnika, ulaže u obrazovanje te pruža balans na radnom mjestu. Bolnice traže specijaliste psihijatrije, stomatologije, neurologije, anesteziologije, kardiologije, onkologije i drugih specijalnosti koje možete provjerite u tablici. Nema veze ako vaša specijalnost nije navedena u tablici, kontaktirajte nas svakako i provjerite koje su sve prilike otvorene za vas.

 

Otvoreni natjecaji za lijecnike u Skandinaviji prosinac 2022.

 

Skandinavija – nova zemlja slobodnih

Skandinavija se posljednjih godina čvrsto drži na prvom mjestu kada je u pitanju balansiran život. Besplatne edukacije, udžbenici i materijali za djecu, briga za djelatnike na radnim mjestima te vrijeme za obitelj i privatne hobije svakodnevnica su za stanovnike ove regije. Sami stanovnici Danske, Švedske i Norveške ljubazni su i poštuju jedni druge, a čak i nadređeni rado žele čuti vaše mišljenje o liječenju, postupcima ili nekim drugim prijedlozima ukoliko ih imate. Raditi možete puno radno vrijeme ili kraće, ovisno o tome kako se dogovorite sa bolnicom, a potiču se i podržavaju edukacije i seminari zdravstvenog osoblja. Kako je živjeti u Švedskoj saznajte iz iskustava naših proteklih kandidata koji su sreću pronašli na dalekom sjeveru.

 

scandinavia december

Apsolutno jednostavna prijava i proces do preseljenja

Incor osigurava pomoć pri kompletnom procesu prijave na otvoreni natječaj. Pošaljite nam vaš životopis i portfolio i prepustite se našim sigurnim rukama. Tijekom ovog natječaja imat ćete priliku razgovarati sa potencijalnim poslodavcem putem inicijalnog digitalnog intervjua nakon kojeg slijedi posjet bolnici, ako ona isti osigurava. Posjet nije obvezujući pa u ovom trenutku niste prihvatili niti dobili ponudu za posao nego tek nakon što potpišete ponudu. Kad je ugovor potpisan, započinje uzbudljiv period učenja švedskog, norveškog ili danskog jezika iz udobnosti vaše fotelje kroz interaktivni online tečaj. Tijekom procesa učenja primate stipendiju, a vaša papirologija i ona vaše obitelji rješava se “u pozadini”. Traži se adekvatan smještaj, potencijalne poslovne prilike za partnera, školu ili vrtić za djecu, vaše stvari se transportiraju u novi stan, a na novom radnom mjestu čeka vas mentor koji će vam biti na raspolaganju kroz narednih 6 mjeseci.

Novi oglasi za posao specijalista u Skandinaviji u studenom

scandinavia living

Danska, Švedska i Norveška raspisale su nove oglase za posao specijalista u bolnicama Skandinavije na koje se možete prijaviti tijekom studenoga. Proces od prijave do preseljenja je potpuno olakšan i sveden na minimalan trošak, a u prosjeku traje 10 mjeseci što označava novi početak u Skandinaviji na ljeto ili jesen 2023. godine.

Proces započinje pripremom portfolia za prijavu u kojem pružamo potpunu asistenciju, a nakon toga slijedi inicijalni online intervju. Ukoliko on prođe dobro, kandidata se poziva u posjet bolnici kako bi osobno vidio potencijalno radno mjesto, osjetio radnu atmosferu i doznao sve odgovore na pitanja o životu i radu u novoj radnoj kulturi. Ovaj posjet nije obvezujući što znači da u ovom trenutku još niste dobili niti prihvatili posao. Nakon što je ugovor o radu potpisan, započinje plaćeni online tečaj jezika u trajanju od 6-8 mjeseci, a u tom periodu rješavamo dokumentaciju za vas i vašu obitelj, tražimo smještaj, potencijalne poslovne prilike za vašeg partnera te školu ili vrtić za dijete. Dodatno, za to vrijeme primate i stipendiju. Nakon presljenja osiguran vam je mentor koji vam pomaže u procesu asimilacije.

Novi natječaji u studenome otvoreni su za zdravstvene djelatnike iz područja: psihijatrije, urinoginekologije, patologije, anesteziologije, kirurgije dojki, dječje psihijatrije, hitne medicine, obiteljske medicine, nuklearne medicine, interne medicine, neurologije, fizioterapije, radiologije, onkologije i dr.

 

Otvoreni natjecaji za lijecnike u Skandinaviji studeni 2022.

 

 

Radna kultura jednakosti, otvorenosti i balansiranosti

Skandinavske zemlje poznate su po brizi za svoje stanovnike te često završavaju na listi najpoželjnijih i najsretnijih mjesta za život. Niske stope nezaposlenosti, visoke plaće, socijalna kohezija i blagostanje vrijednosti su koje ova regija njeguje. Radna kultura prožeta je jednakošću bez obzira na spol, dob ili poziciju. Djelatnici različitih razina sudjeluju u procesu donošenja odluka, a svaka informacija o mogućim poboljšanjima je dobrodošla. Uz to, skandinavske zemlje imaju bolje početne plaće za mlade specijaliste u odnosu na druge zemlje kako bi oslabile financijsku nesigurnost i osigurale veću koheziju društva.

 

scandinavia family time

 

Skandinavske bolnice prožete su otvorenim prostorima u kojima skupa rade voditelji i djelatnici što potiče zajedničku suradnju i timski rad te ukorijenjuje transparentnost. Hijerarhija je spljoštena što znači da je voditelj jedan od članova tima u kojem se sve jednako poštuje i tretira uz mentorski odnos, a mikro-menadžmenta nema jer se cijeni autonomija pojedinca. To takoder znači da se svi brzo uključe i kada se pojave prilike za poslovne proslave čime se dodatnu jačaju sreća, zadovoljstvo i uključenost na radnom mjestu. Radi se 36 sati tjedno, a broj pacijenata je ograničen na dnevni maksimum od 10 što direktno utječe na smanjenje razine stresa te poboljšava balans rada i privatnog života.

Pratite naše vijesti jer vam pripremamo osvrte liječnika iz Skandinavije kroz koje ćete imati mogućnost saznati iz prve ruke vaših kolega kakav je život u novoj zemlji, kako je trajao proces zapošljavanja te što očekivati na novom radnom mjestu. Ukoliko vas zanimaju neke informacije, potrebna vam je pomoć oko pripreme portfolia ili pak želite čuti više o iskustvima kolega – slobodno nas kontaktirajte jer smo uvijek spremni pomoći.

Karijerne prilike za inženjere radiologije u Švedskoj

sweden gavleburg

Prilike za promjenu karijere i nove izazove otvorile su se u Švedskoj za inženjere radiologije. Novi natječaji otvoreni su u regiji Gävleborg gdje je potraga bolnica za radiolozima u punom jeku. Ova švedska regija na Baltičkom moru nudi pregršt mogućnosti za svakoga pa je stoga u njoj lako pronaći način za zabavu. Bez obzira preferirate li obiteljske izlete ili samostalno istraživanje, ova regija ostavit će vas u potrazi za još.

Stres uzrokovan svakodnevnim poslovnim situacijama inženjerima radiologije u Švedskoj, ali i ostalim građanima, nastoji se umanjiti dobrim zakonima i organiziranošću rada. Rezultat toga su radna mjesta koja ostavljaju dovoljno prostora za odmor i razne aktivnosti preferirane u slobodno vrijeme. Dobri prihodi dodatno će olakšati kućnom budžetu te otvoriti nove mogućnosti za karijerno napredovanje, ulaganje u budućnost ili druge neke prilike.

Fokus na profesionalni razvoj

Na radnom mjestu inženjera radiologije u Švedskoj radit ćete s pacijentima različite dobi, surađivati s kolegama različitih specijalnosti, sestrama i pomoćnim osobljem te tumačiti slike upućenih pacijenata. U švedskim bolnicama upoznat ćete se i s najnovijom tehnologijom, raditi u multidisciplinarnim timovima te sudjelovati u evaluaciji metoda i informacija. Osim toga, možete računati i na savršen omjer rada i slobodnog vremena.

online tecaj

 

!!! Nove poslovne prilike za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prij
ave portfolija primamo već sada.
Saznajte više!

 

Asistiramo u procesu prijave

Uspješan proces prijave na natječaj započinje pripremom životopisa i motivacijskog pisma. Nakon prikupljana dokumentacije, vrši se prijava na natječaj i dogovara se inicijalni digitalni intervju putem Skypea te osobni posjet bolnici u trajanju od 2-4 dana. Ovo je prilika za postaviti više pitanja o budućem radnom mjestu i svakodnevnom životu inženjera radiologije jer je posjet neobvezujući. To znači da još uvijek niste dobili niti prihvatili ponudu te, ako niste zadovoljni s viđenim, u ovoj fazi procesa možete odustati. Nakon posjeta, i ako su obje strane zadovoljne, dogovaraju se uvjeti zaposlenja i potpisuje ugovor. 

Započinje plaćeni online tečaj švedskog jezika u trajanju 6-8 mjeseci. Tijekom ovog vremena primate stipendiju, a proces izrade licenci, pronalaska smještaja i seljenja obavljaju se za vas. Za partnera se ispituju mogućnosti za zaposlenje, a za djecu se organiziraju mjesta u ustanovama za obrazovanje – vrtići i škole. Nakon što se preselite, ovisno o natječaju, osigurano vam je i mentorstvo na radnom mjestu.

 

Ukupan proces od prijave do preseljenja i početka rada u prosjeku traje 10 mjeseci.

Razmišljate o promjeni karijere i novom izazovu? Zainteresirani ste za novi početak u Švedskoj? Prijavite se, jer proces je potpuno jednostavan, a naš tim je uz vas na svakom koraku. A ako želite saznati više informacija o proteklim iskustvima kandidata, kliknite ovdje i uvjerite se.

Potrebna vam je pomoć prilikom pripreme životopisa, imate pitanja ili nedoumica? Slobodno nas kontaktirajte i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo kako biste zakoračili u nove prilike.

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

Potpuno plaćeni natječaj za medicinske sestre – prvi u dvije godine

Države skandinavskog govornog područja pripremile su novi natječaj za medicinske sestre i tehničare koji su motivirani za izazove i promjene u karijeri. Ovaj potpuno plaćeni natječaj za medicinske sestre donosi sve pogodnosti za jednostavno preseljenje u Švedsku. Ovo je jedinstvena prilika za potpuno bezbrižno preseljenje u Skandinaviju jer je ovako sponzoriran natječaj prvi u posljednje dvije godine. Jednostavna prijava i proces prilagodbe kreirani su s vašom dobrobiti na umu, a uz to pažljivo uzimamo u obzir i potrebe vaše obitelji.

Svedski zivot

Što je sve pokriveno natječajem?

Kada kažemo potpuno plaćeni onda možete biti sigurni da je zaista tako. Plaćeno vam je sve što vam može pomoći da što bezbolnije obavite tranziciju u novu zemlju i društvenu okolinu te započnete prvi radni dan potpuno neopterećeni. U ovom natječaju za medicinske sestre osiguran je plaćeni online tečaj jezika u trajanju 8 mjeseci i organiziran posjet bolnicama koje su raspisale ovu vrstu natječaja. Posjet obavljate sa svojim partnerima/supružnicima kako bi i oni dobili priliku saznati više o budućim prilikama i novom gradu. Tijekom perioda učenja jezika, primate stipendiju koja pokriva vaše troškove dok učite jezik iz udobnosti svoga doma. Proces selidbe cijele obitelji, izrade vaše licence, pronalaska smještaja i poslovnih prilika za vašeg partnera također je obuhvaćen ovom ponudom. Uz to osigurana je i organizacija vrtića i škola za djecu, kao i prilagodba u novu sredinu. 

A kakav je život u Skandinaviji?

Selidba u drugu zemlju stresan je proces za većinu osoba bez obzira na destinaciju, no skandinavski poslodavci dovode taj stres na minimalnu razinu. Osim što je proces selidbe potpuno pojednostavljen, na isti način je organiziran rad i život. Bolnice opremljene vrhunskom opremom zaiskrit će u vama znatiželju za novim znanjem i vještinama pa otvoriti vrata mogućnostima za učenje i napredovanje. Dodatno, prvih 6 mjeseci na raspolaganju vam je i mentor koji će vam pomoći u procesu prilagodbe u novoj radnoj okolini, upoznavanju s novim kolegama i kojeg ćete moći pitati sva pitanja.

U privatno vrijeme oduševit će vas prekrasni prizori krajolika prirode, žive boje gradova i gotovo savršen balans rada i privatnog života koji rezultira kvalitetom zdravlja bez stresa i brojnim prilikama u krugu obitelji. Zaputite se na jedno od brojnih jezera koje kriju zemlje Skandinavije, prošetajte šumskom stazom ili se zaputite putem osjetila i degustirajte neke od brojnih skandinavskih delicija. Bogata kultura i povijest, šarenilo gradova, mnoštvo prirode i opcija za izlete zadovoljit će svaki ukus i pružiti kvalitetno iskustvo života u novoj sredini.

Više informacija o preseljenju u skandinavske zemlje, izazovima i prednostima života na sjeveru i je li vrijedilo možete saznati iz iskustava naših kandidata koji su napravili taj korak i preselili u Švedsku. Saznajte više ovdje.

 

!!! Nove poslovne prilike za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prijave portfolija primamo već sada.
Saznajte više!

 

Zvuči dobro, koji su uvjeti i kako se prijaviti?

Osim motivacije za preseljenjem i radom u Švedskoj potrebno je poznavati engleski jezik na B1/B2 razini kako bi mogli lakše pratiti nastavu i učenje švedskog jezika. Dodatno, potrebno je biti prvostupnik sestrinstva ili više, a ukoliko ste kandidat iz RH prihvaćaju se i prijave medicinskih sestara samo sa srednjom školom i barem 5 godina radnog iskustva.

Nakon što ste poslali prijavu za željeni posao, dogovara se inicijalni Skype intervju s bolnicom kako biste se imali priliku mešusibno predstaviti i saznati više o ponudi i poslu na koji se prijavljujete. Ukoliko na razgovoru sve prođe u redu, organizira se posjet bolnici gdje ćete biti upoznati sa radnim mjestom i potencijalnim kolegama. Tijekom 3 – 4 dana koliko traje posjet bolnici, imat ćete priliku s vašom obitelji obići grad i upoznati se bolje sa novom životnom okolinom. 

Ovi posjeti su neformalne prirode i ne znače dobivanje niti prihvaćanje poslovne ponude pa je moguće dogovoriti više obilazaka bolnica i gradova dok ne pronađete ponudu koja vam najviše odgovara.

Nakon potpisivanja ponude za posao, odnosno prolaska posla, slijedi online učenje tečaja jezika koji traje između 8 i 9 mjeseci. Za vrijeme tog perioda uplaćuje vam se stipendija koja vam treba osigurati potrebno vrijeme za svladavanje novog jezika iz udobnosti vašeg doma. Tijekom tog perioda obavljaju se i druge pripreme za preseljenje, ishode se licence, traži se adekvatan smješta, mogućnosti zaposlenja za partnera i obrazovne ustanove za djecu. Na kraju slijedi preseljenje i započinje posao na novom radnom mjestu gdje vam se pruža asistencija i mentorstvo narednih 6 mjeseci. Tijekom ovog inicijalnog perioda imat će te priliku postaviti sva pitanja, otkloniti nejasnoće i potpuno bezbrižno započeti novu stranicu u vašoj karijeri.

 

Požurite, broj radnih mjesta je ograničen!

S obzirom na velik broj zainteresiranih za prilike u Skandinaviji, već sada primamo prijave medicinskih sestara. Pripremite svoj portfolio i pošaljite ga putem kontak forme što prije.
Portfolio treba sadržavati:
1. CV popunjen na engleskom jeziku na našem obrascu – preuzmite ga ovdje
2. Motivacijsko pismo popunjeno na engleskom jeziku na našem obrascu – preuzmite ga ovdje
3. Diplomu/licencu na engleskom jeziku
4. 2-3 preporuke kolega
5. Procjenu plana učenja švedskog jezika

 

Potrebna vam je pomoć prilikom pripreme životopisa, imate pitanja ili nedoumica? Slobodno nas kontaktirajte i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo kako biste zakoračili u nove prilike.

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.