Austrijske mogućnosti – poslovi za specijaliste u listopadu

23. listopada 2023.

Austrija je druga najbolja država za život na svijetu, odmah iza Finske. Ima visok životni standard, dobar zdravstveni sustav, visoku kvalitetu zraka i generalno je sigurna. S obzirom na to, sigurno će vas razveseliti novi poslovi za specijaliste u ovoj državi. Donosimo ih u nastavku.

Hallstatt, Austrija
Ne zaboravimo, naravno, da Austrija ima i pregršt prirodnih i kulturnih ljepota.

Prema Europskom opservatoriju za zdravstvene sustave i politike, austrijski zdravstveni sustav ima gotovo univerzalno pokriće, dobru pristupačnost usluga i sveobuhvatnu financijsku zaštitu ranjivih skupina. Sama struktura je u mnogočemu slična hrvatskom sustavu. Na primjer, građani koji udovoljavaju određenim uvjetima osigurani su obveznim zdravstvenim osiguranjem koje im pokriva većinu troškova. No, austrijski zdravstveni sustav je ipak daleko kvalitetniji, napredniji i moderniji od hrvatskog.

Za primjer, dr. radiologije Martina kaže da Austrija liječnicima nudi bolje uvjete rada, prije svega pristup boljim uređajima i opremi. Rad se zaposlenicima pak nastoji maksimalno olakšati pa, na primjer, radiolog izvršava isključivo radiološke zadatke i ništa mimo njih.

Ako vam to zvuči dobro te i sami razmišljate o preseljenju u Austriju, onda je ovo odličan mjesec za vas! U listopadu, naime, imamo ponude iz Austrije za liječnike specijaliste, a u dobivanju svih navedenih poslova i preseljenju pomoći će vam Incor.

Jedinstvena ponuda za specijaliste

Austrijske bolnice i klinike nude mogućnost početka rada u austrijskom zdravstvenom sustavu, napredovanja i daljnjih edukacija sljedećim specijalistima:

  • Specijalistima interne medicine
  • Specijalistima gerijatrije
  • Specijalistima ortopedijske kirurgije
  • Specijalistima reumatologije
  • Specijalistima pedijatrije
  • Specijalistima pulmologije
  • Specijalistima radiologije

Osim gore navedenog, svim budućim zaposlenicima osiguran je smještaj u sklopu bolnice, izvrsne plaće i dodaci na plaće, ostvarivanje prava na mirovinu u Austriji, dodatne edukacije i usavršavanja, pomoć u ishođenju licence u Austriji i sve ostalo što dolazi u procesu preseljenja u drugu državu.

Naš tim vam je na raspolaganju za sva pitanja i organizaciju kako poslovnog, tako i privatnog života.

Uvjeti za prijavu

Uvjeti za prijavu za sve gore navedene pozicije su sljedeći:

  • ☑️ Da dolazite iz EU države
  • ☑️ Da govorite njemački jezik na B2 ili C1 razini
  • ☑️ Da ste specijalist iz neke od gore navedenih grana medicine

Olakšajte si proces prijave i preseljenja!

Nša agencija vam može pomoći i u prijavi za gore navedene pozicije i preseljenju u Austriju. Prijašnjim kandidatima smo, između ostalog, pomogli pripremiti CV, pronaći odgovarajući tečaj njemačkog jezika te si osigurati smještaj i prije preseljenja. Ako želite sličnu pomoć u vlastitoj pustolovini, javite nam se putem kontakt forme u nastavku.

Niste sigurni biste li se mogli prilagoditi austrijskom načinu života? Pročitajte osvrt dr. radiologije Martine Dominković koja je i sama preselila iz Hrvatske u Austriju za više uvida.