Prednosti bemanninga za doktore i medicinske sestre u Skandinaviji

19. travnja 2024.

Sektori zdravstva u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj sve više se oslanjaju na bemanning (privremeno zapošljavanje) kako bi se suočili sa nedostatkom osoblja i pružili fleksibilne opcije rada za medicinske profesionalce.

Ovaj aranžman postao je posebno popularan među doktorima i medicinskim sestrama, koji često biraju raditi kao hyrläkare (zamjenski doktori) ili vikarie. Ove uloge nude mnoštvo prednosti koje mogu poboljšati profesionalni i osobni život.

Untitled design (28)

Fleksibilni svijet bemanninga: Uvidi skandinavskih profesionalaca

Dr. Ivana Perić, zamjenski doktor u Švedskoj, dijeli svoje iskustvo: “Rad kao zamjenski doktor omogućuje mi da kontroliram svoj raspored i istražujem različite medicinske prakse bez obvezivanja na stalnu poziciju. Ova fleksibilnost bila je neprocjenjiva za balansiranje mog profesionalnog razvoja s osobnim obavezama.”

Slično tome, medicinska sestra Ingrid Pettersen iz Norveške nalazi postavku iznimno korisnom: “Cijenim priliku da radim u različitim zdravstvenim postavkama; proširuje moje iskustvo i čini moju dnevnu rutinu uzbudljivom i izazovnom.”

Prednosti bemanning poslova

1. Konkurentna satnica

Zamjenski doktori i sestre često uživaju u višim satnicama u usporedbi sa svojim stalno zaposlenim kolegama. To kompenzira nedostatak tradicionalnih poslovnih beneficija poput mirovinskih planova i plaćenog odsustva – iako većina bemanning pozicija danas uključuje i naknade za godišnje odmore te mirovinsko osiguranje.

2

2. Povećana fleksibilnost

Jedna od najznačajnijih prednosti je fleksibilnost u radnim satima i planiranju odmora. Zdravstveni djelatnici mogu birati kada i gdje rade, što omogućava bolju ravnotežu između posla i života. Također, mogu birati živjeti bilo gdje u svijetu, a zatim dolaziti u Švedsku, Norvešku i Dansku raditi u tjednima koje su izabrali.

Na primjer, dr. Kruwalski, specijalist hitne medicine, radi 6 mjeseci kao zamjenski doktor dok ostalih 6 mjeseci bira provesti u Australiji svake godine surfajući.

3. Raznolika radna okruženja

Rad u različitim zdravstvenim postavkama ne samo da prekida monotoniju već također poboljšava vještine i znanje kroz raznolike kliničke izazove.

4. Razvoj karijere

Privremeni zadaci mogu voditi do stalnih pozicija, nudeći prilike za rast karijere bez dugoročnih obaveza.

3

5. Kontrola nad radnim opterećenjem

Doktori i sestre mogu kontrolirati svoje radno opterećenje, birajući raditi skraćeno ili puno radno vrijeme, što je idealno za one koji žele smanjiti stres i upravljati osobnim odgovornostima, a uz veća primanja.

6. Prilike za umrežavanje

Rad na više lokacija povećava profesionalne kontakte i može otvoriti vrata novim prilikama za posao unutar zdravstvene industrije.

Untitled design (26)

Kombiniranje stalnih i bemanning pozicija

Mnogi zdravstveni djelatnici biraju podijeliti svoje vrijeme između stalnih i bemanning uloga. Dr. Erik Svensson iz Danske objašnjava: “Raditi 50% kao fastanställd (stalno zaposlen) i 50% kao bemanning omogućuje mi da uživam u sigurnosti stalnog posla dok istovremeno iskorištavam veću plaću i fleksibilnost zamjenskog rada.”

Ovaj hibridni model nudi uravnoteženi pristup, pružajući stabilan prihod i beneficije dok zadržava fleksibilnost za ispunjavanje drugih profesionalnih ili osobnih interesa.

Iskustvo s bemanningom na puno radno vrijeme

Za neke, prelazak na 100% bemanning uloge je ultimativni karijerni potez. Medicinska sestra Sofia Karlsson primjećuje: “Rad na puno radno vrijeme kao zamjenski radnik dao mi je neviđenu slobodu putovanja i rada po Skandinaviji, što je bilo nemoguće na mom ranijem poslu na puno radno vrijeme.”

Untitled design (27)

Jeste li spremni podići svoju karijeru i život na novu razinu hedonizma? Zašto ne početi danas?

Ako ste zdravstveni djelatnik koji traži veću fleksibilnost, raznolikost u radnom okruženju i potencijalno više zarade, razmotrite bemanning put. Istražite kako zamjenske uloge mogu obogatiti vašu karijeru i osobni život. Kontaktirajte naš tim za podršku putem info@incor.hr kako biste saznali više o dostupnim prilikama i kako se prijaviti. Započnite svoje putovanje prema ispunjenijem radnom iskustvu danas!

Ovo istraživanje svijeta bemanninga ističe značajne prednosti koje nudi medicinskim doktorima i sestrama u Skandinaviji, naglašavajući profesionalnu slobodu i osobno zadovoljstvo koje su mnogi pronašli na ovom karijernom putu.

Kontaktirajte nas: