Natječaj za biomedicinske analitičare/laboratorijske tehničare u Švedskoj

12. studenoga 2021.

Novi natječaj, ovog puta usmjeren nešto drugačijoj specijalizaciji u medicini, stiže nam iz Švedske. Natječaj za biomedicinske analitičare, na koji se također mogu prijaviti i laboratorijski tehničari koji imaju dodatnu obuku u transfuzijskoj medicini, dostupan je do 6. prosinca 2021. godine – s navedenim datumom poslodavcu šaljemo sve kandidate koji su pripremili svu potrebnu dokumentaciju.

Klinička kemija i transfuzijska medicina pružaju laboratorijske usluge i medicinske ekspertize u područjima serologije, hematologije, koagulacije, opće kemije, imunokemije i specijalne kemije. Analitičari i tehničari u laboratoriju provode sve vrste najjednostavnijih i najsloženijih analiza te upravljaju uzorcima na svim odjelima laboratorija. Radno vrijeme obuhvaća rotirajući raspored između različitih odjela laboratorija te uključuje dnevnu, večernju i noćnu službu. Laboratorij trenutno broji 32 biomedicinska analitičara, 2 liječnika, 7 medicinskih sestara, 17 pomoćnih sestara i 6 inženjera. Od kandidata se očekuju proaktivnost i uključenost u napredak cijelog laboratorija te naravno visoka kvaliteta radne etike.

Tijekom 2021. godine biomedicinski analitičari imaju plaću od 27.000 SEK, dok laboratorijski tehničari imaju plaću od oko 25.000 SEK mjesečno. Tečaj švedskog jezika za B2 – C1 razinu održava se u kombinaciji s radom u Švedskoj. Princip usavršavanja jezika je takav da kandidati pohađaju tečaj jezika 2,5 dana u tjednu, a preosta 2,5 dana provode na radnom mjestu u laboratoriju.

Idealan kandidat posjeduje:

  • licencu biomedicinskog analitičara/laboratorijskog tehničara s dodatnom obukom u transfuzijskoj medicini
  • radno iskustvo (nije nužno, ali je poželjno) u području hematologije, zgrušavanja krvi te kliničke kemije

biomedical analyst, medical laboratory technician

Od nas i od potencijalnog budućeg poslodavca možete očekivati:

  • Pomoć kroz cjelokupni postupak prijave za posao i pregovaranja s poslodavcem
  • Kad prihvatite ponudu za posao, mi preuzimamo postupak dobivanja vaše radne licence u Švedskoj
  • Plaćen tečaj švedskog jezika za cijelu obitelj
  • Plaćeni troškovi selidbe privatnih i vaših avionskih karata
  • Pomoć u pronalaženju zaposlenja za supružnika
  • Organizaciju odgojno-obrazovnih ustanova za najmlađe
  • I još mnogo toga… s tim da vi nas ništa ne plaćate!

Dodatne informacije o samom natječaju možete saznati putem kontaktnog obrasca, a također nam se možete javiti i na naše e-mail adrese te ćemo Vas rado uputiti u cijeli proces 🙂

Kontaktirajte nas: