Švedska traži specijaliste medicinske biokemije s liječničkom diplomom

16. lipnja 2020.

U švedskom Kalmaru otvorene su dvije pozicije za specijaliste medicinske biokemije koji imaju liječničku diplomu. Ove pozicije zahtijevaju redovitu suradnju s drugim osobljem te se od kandidata traže dobre komunikacijske vještine i sklonost timskom radu, kao i poznavanje opće kliničke kemije, plinova u krvi, imunokemije, koagulacije, hematologije i posebne kemije koja uključuje proteine.

Odabrani specijalisti medicinske biokemije bit će odgovorni su za medicinska ispitivanja koja su povezana s laboratorijskim aktivnostima kliničke kemije te će provoditi sve potrebne provjere kako bi kvaliteta ispitivanja bila na zadovoljavajućoj razini. Održavanje i razvijanje vlastitog medicinskog znanja je također iznimno važno s obzirom na to da će specijalisti biti uključeni u obuku administrativnog osoblja, nadzirat će specijalizante i mlade liječnike te će također imati priliku provoditi istraživanja u vlastitom području. U budućnosti ova uloga može uključivati i odgovornost medicinskog menadžmenta i upravljanja ljudima.

Medicinska biokemija i transfuzijska medicina imaju 120 namjenskih djelatnika u dijagnostičkom centru koji je aktivan na području Kalmara, Oskarshamna i Västervika. Uz suradnju sa sveučilištem Linneaus i sveučilištem u Linköpingu, centar također pruža redovita istraživanja i godišnje proizvede više od 5 milijuna odgovora na medicinskim testiranjima.

Od nas i od potencijalnog budućeg poslodavca možete očekivati:

  • Pomoć kroz cjelokupni postupak prijave za posao i pregovaranja s poslodavcem
  • Kad prihvatite ponudu za posao, mi preuzimamo postupak dobivanja vaše radne licence u Švedskoj
  • Plaćen tečaj švedskog jezika za cijelu obitelj
  • Plaćeni troškovi selidbe privatnih i vaših avionskih karata
  • Pomoć u pronalaženju zaposlenja za supružnika
  • Organizaciju odgojno-obrazovnih ustanova za najmlađe
  • I još mnogo toga… s tim da vi nas ništa ne plaćate!

Dodatne informacije o samom natječaju možete saznati putem kontaktnog obrasca, a također nam se možete javiti i na naše e-mail adrese te ćemo Vas rado uputiti u cijeli proces 🙂

Kontaktirajte nas: