Prilika za liječnike specijaliste medicinske biokemije u Švedskoj

08. veljače 2021.

U prekrasnom švedskom gradu smještenom na sat vremena od zračne luke Stockholm Arlanda otvorena su dva nova mjesta za liječnike sa specijalizacijom kliničke kemije. Ova se specijalizacija često naziva i “Patologia Clinica” ili “Biochimica Clinica” u Italiji, “Medicinska biokemija” u Sloveniji, “Биохимия” u Bugarskoj ili “Medicină de laborator” u Rumunjskoj, a specijalizaciji prethodi stjecanje liječničke diplome.

Licencirani laboratorij u potrazi je za dvoje novih kolega koji bi se uklopili posvećenom i srdačnom timu u Švedskoj. Svakodnevne radne dužnosti uključuju tumačenje laboratorijskih rezultata, nadzor i uvođenje novih analiza, razvoj i primjenu metoda zajedno s inženjerima i biomedicinskim analitičarima, kao i internu obuku za laboratorijsko osoblje i nadzor specijalizanata. Specijalisti također imaju ulogu komunikacije prema drugim klinikama u obliku projekata savjetovanja, informiranja i suradnje kao i nadzor u obuci u transfuzijskoj medicini. Kako se u 2021. godini laboratorij širi i nabavlja novu opremu koja će omogućiti dodatne metode analize, otvaraju se nova radna mjesta za dvoje specijalista kliničke kemije.

Kandidati moraju imati medicinsku dozvolu u EU te je interes u području hematologije prednost prilikom zapošljavanja. Od kandidata se također očekuju profesionalnost i predanost, dobre komunikacijske vještine te želja za preseljenjem u Švedsku.

clinical chemistry sweden

Što sve možete očekivati?

Svaka prijava na natječaj je informativne prirode, što znači da prijava ne garantira i dobivanje radnog mjesta. U procesu intervjuiranja organizira se i kratak izlet  Švedskoj tijekom kojeg ćete upoznati potencijalne buduće kolege, grad i okolicu. Jednom kada odlučite da je ovo prava ponuda za vas i vašu obitelj, organizira se plaćeni tečaj jezika za cijelu obitelj tijekom kojeg vas poslodavac stipendira. Mi to vrijeme koristimo kako bi tražili stan prema vašim željama, pomažemo u pronalaženju škola za najmlađe članove obitelji, pomažemo u organizaciji preseljenja i svega potrebnog u procesu poput otvaranja bankovnog računa, registracije kod poreznih vlasti, itd. Cijeli proces odlaska i zapošljavanja u Švedskoj organiziran je tako da na svakom koraku imate našu podršku i smjernice, a vaš budući poslodavac također podmiruje sve nužne troškove u procesu.

Ako se vaše kvalifikacije podudaraju s ovim natječajem te želite saznati dodatne detalje, kontaktirajte putem obrasca za kontakt ili putem emaila info@incor.hr, te ćemo vam se obratiti s daljnjim informacijama.

Kontaktirajte nas: