Prilika za 5 medicinskih sestara u Švedskoj – ICU i kirurgija

07. listopada 2021.

Bolnica u južnoj Švedskoj u potrazi je za 2 medicinske sestre s iskustvom/željom za usavršavanjem na odjelu intenzivne njege. U isto vrijeme, bolnica u susjednom gradu udaljenom oko 1 sat pripremila je ponudu za 3 medicinske sestre koje imaju iskustvo u operativnoj sali, odnosno na odjelu kirurgije. Visoka razina radne etike, otvorenost i suradnja s drugim kolegama nužni su kako bi se pacijentima pružila najviša razina skrbi te se od kandidata očekuje da posjeduju sve potrebne kvalitete kako bi se i karakterom uklopili u novo okruženje u Švedskoj, a samim time napredovali i u osobnom profesionalnom razvoju.

Klinika za operacije i intenzivnu njegu broji oko 350 zaposlenika. Odjel intenzivne njege broji 7 kreveta, operacijsku salu s 18 kreveta, 3 stacionarna odjela, dnevnu kirurgiju (također i odjel za djecu), sterilnu tehničku jedinicu te administrativni dio. Rad klinike prvenstveno obuhvaća skrb za pacijente u okrugu grada, ali u nekim dijelovima i za pacijente u ostatku regije. Na ICU odjelu radi se u 3 smjene, što uključuje dnevne, večernje i noćne smjene. Rad vikendom uključen je otprilike svaka 3 tjedna te nema dodatnih dežurstava. Prekovremena ostajanja pažljivo se reguliraju te se dodatno isplaćuju na osnovnu plaću, o kojoj ćete detaljnije porazgovarati direktno s poslodavcima u samom procesu prijave.

Pozicija medicinske sestre u kirurškom timu u operacijskoj sali obuhvaća odgovornost za materijale i higijenu te dobrobit i integritet pacijenta. Uz nužno poznavanje anatomije, fiziologije i kirurških metoda, posao također obuhvaća i podršku na odjelima ortopedije, ginekologije i urologije, ORL i anestezije. Pozicija obuhvaća radno vrijeme uz 7 noćnih smjena u 15 tjedana u što se ubraja i samostalan rad, ali i rad u timu.

Idealan kandidat posjeduje specijalističku diplomu ili pak ima 5 godina radnog iskustva na specijalističkom odjelu (znači 5 godina na odjelu intenzivne medicine ili 5 godina u operativnoj sali ako nemate specijalističko usavršavanje), samostalno upravlja pacijentima i snalazi se u situacijama koje zahtijevaju kiruršku, ginekološku ili urološku njegu o pacijentima. Za ICU je potrebno iskustvo s pripremom lijekova i neovisnom upravljanju ICU pacijentima. Iskustvo rada s djecom, zbrinjavanje pacijenata na respiratoru, rad s PRIZMA dijalizom i A-CPR kompetencije dodatna su prednost kod zapošljavanja. Kod kandidata koji se prijavljuju za kirurški odjel posebno se cijeni mogućnost fokusiranja na svakog pacijenta pojedinačno. Radna licenca u zemlji članici EU je nužna da bi se prijavili na bilo koji od navedenih natječaja.

ICU medicinske sestre nursesNašu podršku imate od prvog kontakta, budući da pomažemo u sastavljanju profesionalnog CV-a, motivacijskog pisma, pripremamo vas za Skype intervju i zajedno radimo na svim koracima koji prethode vašem zapošljavanju u Skandinaviji.

Što sve mogu očekivati kad se prijavljujem na poziciju u Švedskoj?

Našim kandidatima pružamo podršku tijekom cijelog procesa odlaska, pomažemo u pronalasku radnog mjesta za supružnika, odgojno-obrazovnih ustanova za najmlađe članove obitelji, apartmana i svega što je potrebno prilikom odlaska. Kandidati koji prihvate ponudu poslodavca i sklope ugovor imaju plaćen tečaj jezika za cijelu obitelj do B2 razine te im poslodavac plaća sve naknade u procesu odlaska (troškovi relokacije privatnih stvari, avionske karte, ishođenja licence) što uvelike olakšava proces odlaska. Sami kandidati prolaze organiziran program dodatnog usavršavanja jezika i upoznavanja sa švedskim zdravstvenim sustavom što nastupa nakon vaše selidbe u Švedsku.

Sve prijave su prije svega informativne prirode. Kako bi dobili dodatne informacije o ovoj ponudi javite nam se na info@incor.hr ili putem kontaktog obrasca pa ćemo porazgovarati o ovoj, ali i o drugim opcijama.

Kontaktirajte nas: