Trenutni natječaji za zdravstvene djelatnike u Danskoj

20. veljače 2020.

Kvalitetna bolnička okruženja koja su dio danskog zdravstvenog sustava u potrazi su za liječnicima različitih specijalizacija. Generalni uvjeti i sustavi u bolnicama razrađeni su s ciljem profesionalne potpore i usmjeravanja svakog liječnika te uz kvalitete života koje Skandinavija pruža svom stanovništvu pružaju ugodno životno i radno iskustvo cijeloj obitelji.

Natječaji koji su trenutno otvoreni odnose se na:

  • Specijaliste endokrinologije
  • Specijaliste gastroenterologije
  • Specijaliste nefrologije
  • Specijaliste neurologije
  • Specijaliste pulmologije
  • Specijaliste urologije
  • Specijaliste gerijatrije
  • Specijaliste obiteljske medicine
  • Specijaliste opstetricije i ginekologije

Danska je država s najkraćim prosjekom radnog vremena u Europi, tako da cijela obitelj ima više slobodnog vremena nego kao što smo navikli u Hrvatskoj. Liječnici u Danskoj u prosjeku rade oko 37 sati tjedno te se mogu više posvetiti obitelji i prijateljima, hobijima i slobodnim aktivnostima, a ostajanje na poslu nakon završetka radnog vremena nije uobičajena praksa te u prosjeku svega 2% ljudi radi prekovremeno.

U samom procesu zapošljavanja kandidati imaju priliku kontaktirati s bolnicom putem Skypea, kao i plaćenu posjetu gradu i bolnici u trajanju od 2 do 4 dana kako bi lakše donijeli konačnu odluku. Nakon sklapanja ugovora s bolnicom, kandidati i njihove obitelji kreću na tečaj jezika u prosječnom trajanju od 5 do 8 mjeseci dok mi pronalazimo smještaj, posao za supružnika, škole za djecu, dogovaramo datume selidbe privatnih stvari i svih ostalih stavki u procesu preseljenja u novu državu.

Većina navedenih specijalizacija trenutno je u deficitu te su bolnice spremne ponuditi i odlične uvjete za liječnike koji se odluče za dolazak. Tako je npr. bruto mjesečna plaća za specijalista neurologije u Danskoj 115,530 kruna, što prevedeno u neto plaću u eurima iznosi 7500 eura mjesečno. Prosječnu plaću za vašu specijalizaciju potražite na poveznici, a kako bi saznali što trebate učiniti kako bi došli u kontakt s bolnicama i na prvu ruku saznali točne uvjete koje pružaju za vaše usmjerenje, kontaktirajte nas putem obrasca ili na neki od naših mailova te ćemo vam vrlo rado proslijediti sve potrebne informacije 🙂

Kontaktirajte nas: