Nove poslovne prilike! Otvoreni natječaji u Irskoj

13. veljače 2023.

irska posao

Irska, otočna zemlja s prekrasnim obalama i prirodom, bogata literarnom povijesti i tradicijom te dobrog zdravstvenog i socijalnog sustava, lijepo je mjesto za život. U veljači su irske bolnice objavile natječaje za liječnike specijaliste iz različitih područja specijalizacije, a otvorene su mogućnosti i za specijalizante i liječnike bez specijalizacije.

Doktori u Irskoj imaju dobru plaću koja ovisi o mjestu stanovanja, a irski zdravstveni sustav osmi je najbolji u svijetu. Posao je uzbuđujući, raznovrsan i radit ćete s brojnim pacijentima, ali je isto tako nagradujući i omogućava stjecanje različitih novih znanja. Kako biste mogli početi raditi u irskoj zdravstvenoj ustanovi, morate dobro poznavati engleski jezik. Položen IELTS certifikat (ispit engleskog jezika) obavezan je od 2023. godine, ako želite raditi u irskom zdravstvenom sustavu. Potrebno je ostvariti ocjenu 7.0 i više na svakom dijelu ispita kako biste zadovoljili uvjete za rad i započeli svoju karijeru u irskim bolnicama. Ukoliko posjedujete certifikat engleskog jezika B2 razine, možete birati zaposlenje prema vašima preferencijama.

Ishoditi licencu za rad (general ili specijalist registration) drugi je preduvjet za rad liječnika u Irskoj. Proces u prosjeku traje između tri do šest mjeseci, a u trenutku prijave na natječaj ona već treba biti ishođena i aktivna. Da biste ishodili licencu potrebno je poslati vašu dokumentaciju Irskoj liječničkoj komori (IMC) koja donosi odluku o tome hoćete li moći raditi u ovoj državi. Kako ishoditi licencu saznajte ovdje.

Najtraženiji liječnici specijalisti u Irskoj tijekom veljače 2023. su:
psihijatri, pogotovo psihijatri specijalizirani za dječju i adolescentnu psihijatriju, anesteziolozi, ginekolozi, kardiolozi, patolozi, dermatolozi, pulmolozi, mikrobiolozi, otorinolaringolozi, kirurzi i gerijatri.

Ukoliko ste specijalizant ili nemate specijalizaciju možete se prijaviti za SHO poziciju na svim odjelima osim kirurškim ili Registrar level za sve specijalizante koji su odradili više od polovine svoga specijalističkog treninga.

Razine liječničkih pozicija u Irskoj mogu se podijeliti na:

– PRHO odnosno Pre-registration House Officer ili Foundation doctor (često ih nazivaju i intern pozicije – pripravnik, stažist
– SHO – Senior House Officer (viša razina pripravništva
– Registrar i Specialist Registrar pozicije
– Consultant pozicije

Više detalja o pozicijama i načinu napredovanja saznajte ovdje.

!!! Zanimaju vas prilike u nekoj drugoj državi?
Odaberite regiju i pogledajte otvorene natječaje.
Njemačka     Skandinavija

Irski otvoreni mentalitet i druželjubivost, mlado i obrazovano stanovništvo te tradicionalna sportska kultura čine upoznavanje i doživljavanje kulture jednostavnijom, a integraciju u društvo lakšom. Prekrasna priroda osigurava brojne lokacije za istraživanje i uživanje u raznim nijansama zelenila, a tradicija ispijanja piva i druženja u večernjim satima ispunit će smijehom i glazbom gotovo svaki pub.

Ako niste sigurni gdje i kako započeti, kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i saznajte sve odgovore na vaša pitanja. Asistiramo u pripremi životopisa i portfolia, pomažemo ishoditi licence za rad i pronalazimo prave ponude prema vašoj mjeri. Zadovoljstvo naših kandidata nam je na prvom mjestu, a kako proces izgleda iz njihove perspektive saznajte u osvrtima.

Kontaktirajte nas: