Novi natječaji za zdravstvene djelatnike u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

15. prosinca 2022.

work in germany

Tijekom prosinca i siječnja otvoreni su natječaji za posao u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj za sve zdravstvene djelatnike. Ovo centralno europsko područje bogato je prilikama u bolnicama, klinikama i privatnim praksama za liječnike koji se žele karijerno dalje razvijati ili su spremni za novu priliku.

Karijera liječnika u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj

Njemačka je raspisala natječaje za liječnike specijaliste, liječnike bez specijalizacije zainteresirane za specijalizaciju u Njemačkoj, medicinske sestre i tehničare te farmaceute. Ukoliko već govorite njemački jezik na razini B2, za što imate certifikat, posao možete birati prema vlastitim preferencama. Da bi ishodili licencu za rad, zdravstveni djelatnici trebaju položiti i Fachsprachprüfung, odnosno ispit medicinskog njemačkog koji sadrži sve ključne pojmove i izraze za uspješan rad s pacijentima i kolegama.

Austrija je u potrazi za liječnicima specijalistima, liječnicima bez specijalizacije zainteresiranima za specijalizaciju u Austriji te farmaceutima. I u ovoj zemlji njemačkog govornog područja poznavanje jezika je preduvjet za ishođenje licence no, za razliku od Njemačke, na razini C1 te obavezno polaganje Fachsprachprüfung ispita.

Švicarska je u potrazi za liječnicima specijalistima i liječnicima bez specijalizacije koji su zainteresirani za specijalizaciju u Švicarskoj. Za rad u švicarskim bolnicama Fachsprachprüfung ispit nije preduvjet, ali znanje njemačkoj jezika na razini B2 jest. Ova država od siječnja 2023. ponovno uvodi kvote za hrvatske državljanje pa najbolju priliku za rad u ovoj državi imaju oni koji se prijave ranije i započnu s radom u prvom dijelu nove godine.

germany work 2

 

!!! Posljednja prilika za posao za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prij
avite svoj porfolio već danas.
Saznajte više!

 

Život i rad u zemljama njemačkog govornog područja primamljiv je mnogima zbog visokog standarda života. Snažna ekonomija omogućava lakši pronalazak posla, a prednost su i dobre plaće medicinskih djelatnika te brojne pogodnosti koje postoje za liječnike. Rad u bolnicama i ustanovama raspoređen je prema potrebama pacijenata, pa primjerice kirurzi mogu raditi od 8 do 17 h dok doktori u bolnicama ili rehabilitacijskim centrima mogu biti raspoređeni po smjenama.

Austrija, Njemačka i Švicarska poznate su po predanom radu, poštivanju rokova i visokim standardima usluga. No, ove zemlje i u privatno vrijeme nude brojne lokacije za kulturni razvoj ili fizičku aktivnost, vrijeme za obitelj i zabavu te opcije za razvoj vlastitih interesa i hobija.

Potpuna asistencija kandidatima

Ukoliko ste zainteresirani za novi početak u srcu Europe, prijavite se. Pružamo asistenciju tijekom cijelog procesa zapošljavanja – od prijave na natječaj do pripreme za intervjue, pomažemo pri ishođenju licence, pronalasku smještaja te organiziramo vrtić ili školu za djecu. Nakon što ste preselili i započeli s radom, i dalje računajte na nas jer pomažemo tijekom asimilacije u novu radnu i životnu sredinu. 

Zvuči dobro? Prijavite se već danas!

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

 

Kontaktirajte nas: