Novi oglasi za posao specijalista u Skandinaviji u studenom

10. studenoga 2022.

scandinavia living

Danska, Švedska i Norveška raspisale su nove oglase za posao specijalista u bolnicama Skandinavije na koje se možete prijaviti tijekom studenoga. Proces od prijave do preseljenja je potpuno olakšan i sveden na minimalan trošak, a u prosjeku traje 10 mjeseci što označava novi početak u Skandinaviji na ljeto ili jesen 2023. godine.

Proces započinje pripremom portfolia za prijavu u kojem pružamo potpunu asistenciju, a nakon toga slijedi inicijalni online intervju. Ukoliko on prođe dobro, kandidata se poziva u posjet bolnici kako bi osobno vidio potencijalno radno mjesto, osjetio radnu atmosferu i doznao sve odgovore na pitanja o životu i radu u novoj radnoj kulturi. Ovaj posjet nije obvezujući što znači da u ovom trenutku još niste dobili niti prihvatili posao. Nakon što je ugovor o radu potpisan, započinje plaćeni online tečaj jezika u trajanju od 6-8 mjeseci, a u tom periodu rješavamo dokumentaciju za vas i vašu obitelj, tražimo smještaj, potencijalne poslovne prilike za vašeg partnera te školu ili vrtić za dijete. Dodatno, za to vrijeme primate i stipendiju. Nakon presljenja osiguran vam je mentor koji vam pomaže u procesu asimilacije.

Novi natječaji u studenome otvoreni su za zdravstvene djelatnike iz područja: psihijatrije, urinoginekologije, patologije, anesteziologije, kirurgije dojki, dječje psihijatrije, hitne medicine, obiteljske medicine, nuklearne medicine, interne medicine, neurologije, fizioterapije, radiologije, onkologije i dr.

 

Otvoreni natjecaji za lijecnike u Skandinaviji studeni 2022.

 

 

Radna kultura jednakosti, otvorenosti i balansiranosti

Skandinavske zemlje poznate su po brizi za svoje stanovnike te često završavaju na listi najpoželjnijih i najsretnijih mjesta za život. Niske stope nezaposlenosti, visoke plaće, socijalna kohezija i blagostanje vrijednosti su koje ova regija njeguje. Radna kultura prožeta je jednakošću bez obzira na spol, dob ili poziciju. Djelatnici različitih razina sudjeluju u procesu donošenja odluka, a svaka informacija o mogućim poboljšanjima je dobrodošla. Uz to, skandinavske zemlje imaju bolje početne plaće za mlade specijaliste u odnosu na druge zemlje kako bi oslabile financijsku nesigurnost i osigurale veću koheziju društva.

 

scandinavia family time

 

Skandinavske bolnice prožete su otvorenim prostorima u kojima skupa rade voditelji i djelatnici što potiče zajedničku suradnju i timski rad te ukorijenjuje transparentnost. Hijerarhija je spljoštena što znači da je voditelj jedan od članova tima u kojem se sve jednako poštuje i tretira uz mentorski odnos, a mikro-menadžmenta nema jer se cijeni autonomija pojedinca. To takoder znači da se svi brzo uključe i kada se pojave prilike za poslovne proslave čime se dodatnu jačaju sreća, zadovoljstvo i uključenost na radnom mjestu. Radi se 36 sati tjedno, a broj pacijenata je ograničen na dnevni maksimum od 10 što direktno utječe na smanjenje razine stresa te poboljšava balans rada i privatnog života.

Pratite naše vijesti jer vam pripremamo osvrte liječnika iz Skandinavije kroz koje ćete imati mogućnost saznati iz prve ruke vaših kolega kakav je život u novoj zemlji, kako je trajao proces zapošljavanja te što očekivati na novom radnom mjestu. Ukoliko vas zanimaju neke informacije, potrebna vam je pomoć oko pripreme portfolia ili pak želite čuti više o iskustvima kolega – slobodno nas kontaktirajte jer smo uvijek spremni pomoći.