Novi proljetni poslovi za zdravstvene djelatnike u Skandinaviji

13. travnja 2023.

jobs scandinavia

Proljetno zatopljenje donijelo je nove natječaje iz Skandinavije za zdravstvene djelatnike koji žele svoju karijeru nastaviti graditi u inozemstvu, a specijaliste koji će se pridružiti bolničkim timovima traže Danska, Švedska i Norveška.

Danska traži najviše specijalista psihijatrije i radiologije te doktore dentalne medicine s najmanje tri godine radnog iskustva koji mogu preuzeti ordinaciju. Dodatno, otvoreni su natječaji i za radna mjesta specijalista ginekologije, kirurgije dojke, hitne medicine, patologije, urologije te specijalista interne medicine sa subspecijalizacijom iz gastroenterologije, pulmologije, kardiologije ili gerijatrije.

Švedska najveću potrebu ima za medicinskim sestrama s iskustvom iz anestezije i intenzivne njege zainteresirane za specijalizaciju iz anestezije i intenzivne njege u Švedskoj. Bolnice imaju potrebu i za specijalistima ginekologije, psihijatrije, onkologije, patologije, hitne medicine, anesteziologije, pulmologije i specijalista dječje i adolescentne psihijatrije.

U najavi su i natječaji za medicinske sestre, medicinske tehničare i specijaliste neurologije.

Norveške bolnice u najvećoj su potrebi za liječnicima specijalistima psihijatrije, zatim specijalistima patologije, radiologije te specijalistima dječje i adolescentne psihijatrije.

scandinavia life 2

Natječaji su otvoreni za prijavu do 15. svibnja, a intervjui za posao bit će održani tijekom svibnja i lipnja. Očekivani početak rada je početkom 2024. godine.

Proces zapošljavanja u Skandinaviji započinje vašom prijavom koja sadrži životopis i portfolio. Nakon toga slijedi online intervju s bolnicom kada imate priliku postaviti vaša pitanja, predstaviti se i dobiti prvi dojam o budućem radnom mjestu. Zatim slijedi posjet bolnici i gradu u kojem ćete živjeti, a nakon što je posao prihvaćen započinje online tečaj jezika za vrijeme kojeg je osigurana stipendija. Dodatno, osigurana je i sva pomoć pri preseljenju poput prijevoda dokumentacije, osiguravanja smještaja, vrtića i škole za djecu te poslovnih ponuda za partnera.

Skandinavske zemlje imaju izvrstan zdravstveni i socijalni sustav, brojne prilike za edukaciju i karijerni napredak te savršen balans života i rada. Predivna priroda nudi različite opcije rekreacije u prirodi, a bogata kultura i povijest oduševit će zaljubljenike u kulturu. Više o Skandinaviji i mogućnostima zdravstvenih djelatnika saznajte u osvrtima.

Zato nemojte čekati – prijavite se i izbalansirajte svoj život u Skandinaviji.

Kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca. 

Kontaktirajte nas: