Novi natječaj za specijaliste ORL u Švedskoj

27. listopada 2021.

Županijska bolnica koja se nalazi u centralnoj Švedskoj pripremila je novi natječaj za specijalista otorinolaringologije (ORL). Bolnica pruža visokospecijaliziranu razinu skrbi te broji oko 3800 zaposlenih, od čega je 500 liječnika i 1300 medicinskih sestara. Među dvadesetak različitih područja pružanja skrbi, poput brige o bubrezima ili očima, bolnica također posjeduje kliniku za njegu uho, grlo i nos.

ORL klinika broji nešto više od 100 zaposlenih među kojima su audiolozi, liječnici i medicinsko osoblje, ali i ostala profesionalna usmjerenja na području sluha. Središnja bolnica sastoji se od prijema, operacijskih sala i odjela za pružanje skrbi. Obližnje bolnice također imaju prijem na odjelu ORL.

Uvjeti rada:

  • osnovna plaća od 64,000 SEK + godine iskustva (drugim riječima 64,000 SEK je iznos za specijaliste koji su izašli sa specijalizacije)
  • dežurstva i prekovremen rad isplaćuju se dodatno na osnovnu plaću
  • početak rada nakon polaganja C1 razine švedskog (bolnica plaća tečaj jezika)

Neke od prednosti zaposlenja u ovoj bolnici su:

– najmanje 25 dana godišnjeg odmora te kao novi zaposlenik imate plaćen godišnji odmor (računa se od prvog radnog dana)
– svaki liječnik ima priliku za dodatnim usavršavanjem te se potiče razvijanje radnih vještina
– financijska briga o zaposlenicima kroz dodatna osiguranja i benefite
– mogućnost fleksibilnog rada dostupna u većini operacijskih sala

Uz 3 bolnice i više domova zdravlja, regija skrbi za 290.000 stanovnika. Rad s pacijentima temelji se na individualnom, ali i jednakom pristupu te se od kandidata očekuju sve nužne vještine pružanja kvalitetne medicinske skrbi. Samim time, svi liječnici koje interesiraju opcije profesionalnog razvoja su poželjni u ovoj regiji.

Švedska SwedenKako izgleda prijava na natječaj u Švedskoj?

Svim našim kandidatima koji se odluče na informativnu prijavu pružamo podršku od prvog kontakta pa sve do vaše konačne prilagodbe u Švedskoj. Jedan dio naše pomoći obuhvaća asistenciju u procesu prijave pri čemu pomažemo sastaviti kvalitetan CV i dokumentaciju za prijavu, pripremu za Skype intervju i sva potencijalna pitanja. Također pomažemo u pronalasku radnog mjesta za supružnika, odgojno-obrazovnih ustanova za najmlađe članove obitelji, apartmana i svega što je potrebno prilikom odlaska. Kandidati koji prihvate ponudu poslodavca i sklope ugovor imaju plaćen tečaj jezika za cijelu obitelj do B2 razine te im poslodavac plaća sve naknade u procesu odlaska (troškovi relokacije privatnih stvari, avionske karte, ishođenja licence). Sami kandidati prolaze organiziran program dodatnog usavršavanja jezika i upoznavanja sa švedskim zdravstvenim sustavom što nastupa nakon vaše selidbe u Švedsku.

Ako želite saznati više o mogućnostima zapošljavanja u otorinolaringologiji, ali i u drugim medicinskim granama u Europi, javite se na info@incor.hr ili putem kontaktnog obrasca kako bi vam pružili sve potrebne informacije na vrijeme.

Kontaktirajte nas: