Otvoreni natječaji za liječnike specijaliste u Francuskoj i Belgiji

29. svibnja 2023.

belgium jobs

Otvoreni su prvi natječaji ove godine za poslove liječnika koji bi se željeli dalje usavršavati u Francuskoj i Belgiji. Zemlje bogatih povijesnih tradicija i kulture, francuskog govora i najfinijih gurmanskih proizvoda poput čokolade i vina u potrazi su za liječnicima specijalistima koji bi se trajno preselili i nastavili specijalizirati.

Belgija je popularno europsko odredište za iseljenike iz cijelog svijeta, s izvrsnim životnim standardom, niskom stopom kriminala, dobrom infrastrukturom i bogatom poviješću, arhitekturom i kuhinjom. Ima tri autonomne regije, svaka od njih ima različitu kulturu, a iseljenici prilike za karijeru najčešće traže u Flandriji, na sjeveru Belgije ili u Bruxellesu. Belgijska kultura usko je povezana s jezikom govornog područja pa svako područje ima svoje karakteristike. Na primjer, zajednica koja govori flamanski bliža je kulturi engleskog i nizozemskog govornog područja dok govornici francuskog više crpe iz francuskih običaja i njihovog načina života.

Visokokvalitetni sustav medicinskog obrazovanja te brojna prestižna sveučilišta i bolnice nude programe za liječnike i specijaliste koji žele unaprijediti svoju karijeru. Liječnici mogu birati među velikim brojem dostupnih specijalnosti što omogućava priliku za razvoj i stjecanje iskustva u području interesa. Belgijski medicinski program priznat je u cijelom svijetu, što olakšava daljnju međunarodnu specijalizaciju, rad u globalnom zdravstvu ili u međunarodnim medicinskim misijama ukoliko liječnik to poželi. Uz to, Belgija ima snažnu tradiciju medicinskog istraživanja i ulaže aktivne napore u suradnje s drugim svjetskim istraživačima.

Francuska također nudi izvrstan životni standard, bogatu povijest, umjetnost i kuhinju no u pogledu života, imaju svoju jedinstvenu filozofiju življenja. Francuzi žive u être (biti) umjesto da žive u faire (činiti) ili avoir (imati). U Francuskoj se život ne vrti oko posla, novca ili posjedovanja najljepših i najskupljih stvari. Umjesto toga, francuski način života je uživanje u najboljim trenucima u životu, bilo da se radi o društvenim okupljanjima (s “apéros”), francuskoj kuhinji, umjetnosti ili filozofiji. Sve je u životu u sadašnjem trenutku i pronalaženju zadovoljstva u većini stvari u životu.

belgium jobs1

Francuski univerzalni hibridni zdravstveni sustav smatra se jednim od najboljih na svijetu, s visokokvalitetnom medicinskom skrbi. Liječnici u prosjeku rade 50 – 60 sati tjedno, posao se obavlja od ponedjeljka do petka, a dežurstva vikendom ovise o poziciji na kojoj ste zaposleni. Minimalna plaća liječnika s bolničkim ugovorom iznosi bruto 4.130 € bez bonusa i prekovremenih sati, a u Belgiji iznosi 6.585 €. 

Najtraženiji liječnici specijalisti za pozicije u Francuskoj i Belgiji u svibnju i lipnju su:

  • spec. anesteziologije 
  • spec. ginekologije
  • spec. radiologije
  • spec. psihijatrije
  • spec. interne medicine
  • spec. pulmologije.

Za prijavu na natječaj obavezno je imati položen DELF ili neki drugi priznati ispit francuskog jezika na razini B2. Uz to treba pripremiti životopis i motivacijsko pismo, preporuke kolega i bivših šefova, diplomu i druge certifikate stečene kroz seminare i edukacije. Prikupljenu dokumentaciju je potrebno prevesti na francuski pa se prijaviti za priznavanje vaše medicinske diplome nadležnom državnom tijelu za medicinu. Nakon što je vaša medicinska diploma priznata od strane belgijske ili francuske državne agencije ili ministarstva, slobodni ste upisati se u registar i obavljati posao liječnika. 

Pozivamo sve liječnike zainteresirane za francusko govorno područje da nam se jave kako bismo ih informirali o svim mogućnostim i detaljima potencijalnog hodograma samog procesa. Pružamo pomoć u pripremi CV-a i portfolia, pomažemo u ishođenju licence za rad i pronalazimo prave ponude za vas.

Prijave su otvorene tijekom svibnja i lipnja 2023. godine. Kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i postavite sva pitanja. Ne propustite ovu priliku i postanite dio kulture koja uživa u trenutku.

Kontaktirajte nas: