Potpuno plaćeni natječaj za medicinske sestre – prvi u dvije godine

10. listopada 2022.

Države skandinavskog govornog područja pripremile su novi natječaj za medicinske sestre i tehničare koji su motivirani za izazove i promjene u karijeri. Ovaj potpuno plaćeni natječaj za medicinske sestre donosi sve pogodnosti za jednostavno preseljenje u Švedsku. Ovo je jedinstvena prilika za potpuno bezbrižno preseljenje u Skandinaviju jer je ovako sponzoriran natječaj prvi u posljednje dvije godine. Jednostavna prijava i proces prilagodbe kreirani su s vašom dobrobiti na umu, a uz to pažljivo uzimamo u obzir i potrebe vaše obitelji.

Svedski zivot

Što je sve pokriveno natječajem?

Kada kažemo potpuno plaćeni onda možete biti sigurni da je zaista tako. Plaćeno vam je sve što vam može pomoći da što bezbolnije obavite tranziciju u novu zemlju i društvenu okolinu te započnete prvi radni dan potpuno neopterećeni. U ovom natječaju za medicinske sestre osiguran je plaćeni online tečaj jezika u trajanju 8 mjeseci i organiziran posjet bolnicama koje su raspisale ovu vrstu natječaja. Posjet obavljate sa svojim partnerima/supružnicima kako bi i oni dobili priliku saznati više o budućim prilikama i novom gradu. Tijekom perioda učenja jezika, primate stipendiju koja pokriva vaše troškove dok učite jezik iz udobnosti svoga doma. Proces selidbe cijele obitelji, izrade vaše licence, pronalaska smještaja i poslovnih prilika za vašeg partnera također je obuhvaćen ovom ponudom. Uz to osigurana je i organizacija vrtića i škola za djecu, kao i prilagodba u novu sredinu. 

A kakav je život u Skandinaviji?

Selidba u drugu zemlju stresan je proces za većinu osoba bez obzira na destinaciju, no skandinavski poslodavci dovode taj stres na minimalnu razinu. Osim što je proces selidbe potpuno pojednostavljen, na isti način je organiziran rad i život. Bolnice opremljene vrhunskom opremom zaiskrit će u vama znatiželju za novim znanjem i vještinama pa otvoriti vrata mogućnostima za učenje i napredovanje. Dodatno, prvih 6 mjeseci na raspolaganju vam je i mentor koji će vam pomoći u procesu prilagodbe u novoj radnoj okolini, upoznavanju s novim kolegama i kojeg ćete moći pitati sva pitanja.

U privatno vrijeme oduševit će vas prekrasni prizori krajolika prirode, žive boje gradova i gotovo savršen balans rada i privatnog života koji rezultira kvalitetom zdravlja bez stresa i brojnim prilikama u krugu obitelji. Zaputite se na jedno od brojnih jezera koje kriju zemlje Skandinavije, prošetajte šumskom stazom ili se zaputite putem osjetila i degustirajte neke od brojnih skandinavskih delicija. Bogata kultura i povijest, šarenilo gradova, mnoštvo prirode i opcija za izlete zadovoljit će svaki ukus i pružiti kvalitetno iskustvo života u novoj sredini.

Više informacija o preseljenju u skandinavske zemlje, izazovima i prednostima života na sjeveru i je li vrijedilo možete saznati iz iskustava naših kandidata koji su napravili taj korak i preselili u Švedsku. Saznajte više ovdje.

 

!!! Nove poslovne prilike za liječnike specijaliste u Skandinaviji.
Prijave portfolija primamo već sada.
Saznajte više!

 

Zvuči dobro, koji su uvjeti i kako se prijaviti?

Osim motivacije za preseljenjem i radom u Švedskoj potrebno je poznavati engleski jezik na B1/B2 razini kako bi mogli lakše pratiti nastavu i učenje švedskog jezika. Dodatno, potrebno je biti prvostupnik sestrinstva ili više, a ukoliko ste kandidat iz RH prihvaćaju se i prijave medicinskih sestara samo sa srednjom školom i barem 5 godina radnog iskustva.

Nakon što ste poslali prijavu za željeni posao, dogovara se inicijalni Skype intervju s bolnicom kako biste se imali priliku mešusibno predstaviti i saznati više o ponudi i poslu na koji se prijavljujete. Ukoliko na razgovoru sve prođe u redu, organizira se posjet bolnici gdje ćete biti upoznati sa radnim mjestom i potencijalnim kolegama. Tijekom 3 – 4 dana koliko traje posjet bolnici, imat ćete priliku s vašom obitelji obići grad i upoznati se bolje sa novom životnom okolinom. 

Ovi posjeti su neformalne prirode i ne znače dobivanje niti prihvaćanje poslovne ponude pa je moguće dogovoriti više obilazaka bolnica i gradova dok ne pronađete ponudu koja vam najviše odgovara.

Nakon potpisivanja ponude za posao, odnosno prolaska posla, slijedi online učenje tečaja jezika koji traje između 8 i 9 mjeseci. Za vrijeme tog perioda uplaćuje vam se stipendija koja vam treba osigurati potrebno vrijeme za svladavanje novog jezika iz udobnosti vašeg doma. Tijekom tog perioda obavljaju se i druge pripreme za preseljenje, ishode se licence, traži se adekvatan smješta, mogućnosti zaposlenja za partnera i obrazovne ustanove za djecu. Na kraju slijedi preseljenje i započinje posao na novom radnom mjestu gdje vam se pruža asistencija i mentorstvo narednih 6 mjeseci. Tijekom ovog inicijalnog perioda imat će te priliku postaviti sva pitanja, otkloniti nejasnoće i potpuno bezbrižno započeti novu stranicu u vašoj karijeri.

 

Požurite, broj radnih mjesta je ograničen!

S obzirom na velik broj zainteresiranih za prilike u Skandinaviji, već sada primamo prijave medicinskih sestara. Pripremite svoj portfolio i pošaljite ga putem kontak forme što prije.
Portfolio treba sadržavati:
1. CV popunjen na engleskom jeziku na našem obrascu – preuzmite ga ovdje
2. Motivacijsko pismo popunjeno na engleskom jeziku na našem obrascu – preuzmite ga ovdje
3. Diplomu/licencu na engleskom jeziku
4. 2-3 preporuke kolega
5. Procjenu plana učenja švedskog jezika

 

Potrebna vam je pomoć prilikom pripreme životopisa, imate pitanja ili nedoumica? Slobodno nas kontaktirajte i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo kako biste zakoračili u nove prilike.

Za sva pitanja, pišite nam na mail info@incor.hr ili putem niže navedenog kontakt obrasca kako bismo porazgovarali o mogućnostima zapošljavanja.

Kontaktirajte nas: