Otvorene pozicije za specijaliste obiteljske medicine i specijaliste psihijatrije na jugu Švedske

01. srpnja 2020.

Jug Švedske, odnosno regija Jönköping, donosi nam zanimljiv natječaj za 4 specijalista obiteljske medicine kojima se pruža mogućnost da biraju između 33 doma zdravlja i pronađu onaj koji im se najviše dopada. Pojedinačno domovi zdravlja broje do 19.000 registriranih pacijenata pri čemu su specijalisti obiteljske medicine prvi nivo brige o pacijentima.

Uz radno vrijeme od 40 sati tjedno liječnici imaju i on-call u prosjeku jednom mjesečno te redovito surađuju s kolegama i lokalnim tijelima koja se bave socijalnom službom, nezaposlenošću, kućnom njegom i sličnim društvenim potrebama.

Od liječnika se traži iskustvo od minimalno godinu dana rada u primarnoj njezi u zemlji članici EU, želja za podučavanjem studenata i mlađih kolega te općenito prijateljski, profesionalan i empatičan pristup pacijentima i svakodnevnom radu.

Informacije o pristupu radu i plaći koju možete očekivati:
  1. Prva 4 mjeseca nakon dolaska u Švedsku specijalist prolazi edukaciju u Nässjö Edukacijskom Centru (NUC), koji je poznat po svom kvalitetnom pristupu edukaciji te spada u 3 najkvalitetnija centra tog tipa u Švedskoj. Tijekom ovog perioda specijalist ne radi u domu zdravlja te prima mjesečnu plaću od 51,500 SEK u bruto iznosu.
  2. Nakon ovog perioda specijalist započinje rad u domu zdravlja uz podršku i instrukcije okružnog liječnika te prima osnovnu plaću od 56,500 SEK u bruto iznosu, na koju također ide dodatak koji ovisi o Vašem iskustvu te o izabranom domu zdravlja.
  3. Nakon otprilike 12 do 18 mjeseci od početka rada, od specijalista se očekuje mogućnost samostalnog rada bez dodatne pomoći supervizora. Osnovna mjesečna plaća penje se na 67,500 SEK u bruto iznosu na koji također idu bonusi koji ovise o iskustvu i o izabranom domu zdravlja, koji iznose između 500 i 3000 SEK mjesečno za godine radnog iskustva, odnosno do 6000 SEK mjesečno za odabir određenih domova zdravlja.

Uz natječaj za specijaliste obiteljske medicine, u bolnici u Värnamu, također gradu u Jönköpinškoj regiji, otvoren je natječaj za jednog specijalista psihijatrije od kojeg se traži prethodno iskustvo u EU te fleksibilan pristup svakodnevnim radnim obavezama. Bolnica također nudi ugovor na neodređeno vrijeme, dok plaća ovisi o iskustvu i dogovoru sa specijalistom.

Dodatne informacije i upute o prijavi možete dobiti upitom kroz kontaktni obrazac ili putem naših mailova. Tijekom procesa možete očekivati maksimalnu podršku poslodavca, plaćen tečaj jezika i subvenciju troškova putovanja, a mi smo ovdje kako bi Vam pomogli u svakom koraku organizacije već od prvog koraka vaše prijave na natječaj pa i do vaše selidbe u Švedsku i prvog radnog dana u novom okruženju.

Kontaktirajte nas: