Proljetni natječaji za posao u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj

10. ožujka 2023.

skandinavija posao

Proljeće donosi promjene pa je pokrenulo i nove potrage za zdravstvenim djelatnicima u Skandinaviji. Objavljeni su natječaji u ožujku za liječnike specijaliste koji bi se željeli trajno zaposliti u Švedskoj, Danskoj ili Norveškoj. Prijavite se do kraja ožujka i ne brinite o jeziku jer naše nove grupe tečaja danskog, švedskog i norveškog startaju već ovog ljeta.

Novi natječaji za zdravstvene djelatnike

Danska je u potrazi za liječnicima različitih specijalizacija od kojih najviše mjesta ima za doktore dentalne medicine koji mogu preuzeti ordinacije s pacijentima diljem zemlje. Za ovu poziciju potrebno je minimum 5 godina radnog iskustva. Otvoreno je više radnih mjesta i za specijaliste radiologije te interne medicine sa subspecijalizacijom iz gastroenterologije, pulmologije, kardiologije ili gerijatrije. 

Traže se još i specijalisti psihijatrije, ginekologije, hitne medicine, patologije, urologije i kirurgije dojke.

Švedska je pak u velikoj potrebi za specijalistima obiteljske medicine. Uz njih su traženi i inženjeri radiologije te medicinske sestre s iskustvom iz anestezije i intenzivne njege te zainteresirane za specijalizaciju iz anestezije i intenzivne njege. 

Nedostaje i specijalista gastroenterologije, patologije, hitne medicine, dječje i adolescentne psihijatrije, anesteziologije, pulmologije, endokrinologije i gerijatrije.

Švedske bolnice imaju i nove natječaje u najavi za specijaliste neurologije, medicinske sestre iz različitih grana medicine te medicinsko laboratorijske tehničare kako bi na vrijeme mogli pripremiti svoj životopis i portfolio. 

Norveška ima nedostatak specijalista iz psihijatrije, dječje i adolescentne psihijatrije, radiologije i patologije te su norveške bolnice u ovom trenutku fokusirana na liječnike navedenih specijalizacija.

posao skandinavija

Zašto Skandinavija?

Kada mislimo na skandinavske zemlje u fokusu imamo ključne benefite za sve osobe koje doprinose boljitku pojedinca i društva u cjelini. Često prezentirani balans života i rada potvrđuju naši bivši kandidati u osvrtima koje nam redovito šalju. U njima nam opisuju osjećaj poštovanja koji kolege prema njima imaju, autonomnost odluka na poslu te važnost pojedinca u kolektivu. Uz bolji osjećaj vlastite vrijednosti na poslu i među kolegama, naši kandidati ponovno u fokusu imaju ono što su pronašli kao životni poziv – brigu o pacijentima. Uz tehnološki razvijen zdravstveni sustav, pravodobne informacije o pacijentima nisu više problem. Savjetovanje je često telefonski, a radno vrijeme se pažljivo planira kako ne bi bilo nepotrebnih dežurstava i pritisaka na liječnike.

Osim poslovnog balansa koji ostavlja vrijeme za druge aktivnosti u životu, Skandinavija nudi balans i u privatnoj sferi. Osim dobrog zdravstvenog sustava, besplatno je školstvo, dostupne su brojne edukacije i seminari, a ni zabave ne nedostaje. Skandinavski narod poštuje privatnost drugih, ali nije hladan kako ga se često prezentira. Uvažavanje tuđih mišljenja je temelj skandinavske naravi pa je zapravo izvrstan pokazatelj tolerantnosti. Danska, Norveška i Švedska imaju bogatu prirodu koju skandinavski stanovnici vole istraživati. Šetnje šumskim putevima ili kajakaranja po nekom od brojnih jezera osigurat će besprijekorne prizore pred vašim očima i povezati vas s jednom novom dimenzijom života.

Kako do stalnog zaposlenja u Skandinaviji?

Jednostavno je, prijavite se na natječaj! Pripremite vaš životopis i portfolio sa što više detalja o vašim specijalizacijama i edukacijama. Javite nam gdje želite raditi i mi ćemo vam pomoći u pripremi potrebne dokumentacije za prijavu. Vaš intervju bit će održan putem video poziva tijekom travnja i svibnja, a nakon toga ćete moći posjetiti bolnicu s kojom postignete dogovor. Taj posjet obično traje par dana kako biste imali vremena postaviti pitanja budućim kolegama i saznati više o procesu rada bolnice i odjela. 

Nakon što prihvatite ponudu upisujete tečaj jezika odabrane zemlje za vrijeme kojeg primate stipendiju koju osigurava bolnica. Jezik možete naučiti govoriti putem Zrinkine škole švedskog koja upotrebljava hibridni model učenja. Nakon deset godina rada u sektoru zapošljavanja djelatnika ponosno objavljujemo da naše nove grupe tečaja jezika započinju u svibnju (Švedski), lipnju (Danski) i kolovozu (Norveški) ove godine pa pratite naš web za više informacija. 

Očekivani početak rada na odabranoj destinaciji je tijekom studenog i prosinca 2023. godine. Prije preseljenja slijedi prikupljanje i prevođenje dokumentacije, pronalaženje smještaja i škole za djecu. Potraga za potencijalnim poslovnim prilikama za partnera i osiguravanje prijevoza stvari. Ali ne brinite, u svemu vam asistiramo i pružamo podršku. Na vama je da učinite prvi korak i pošaljete svoj životopis do 31. ožujka.

Kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i saznajte sve odgovore na vaša pitanja. 

Kontaktirajte nas: