Otvorene pozicije za psihijatre

03. lipnja 2020.

Smirivanje situacije u svijetu naznačilo je brojne promijene širom zdravstvenih sustava, kako kod nas i u svijetu, tako i u Skandinaviji. No ako je suditi prema prvim natječajima koje smo zaprimili od Šveđana, jedne stvari se ne morate bojati – a to je da će ponestati novih natječaja za psihijatre u Švedskoj 🙂

Pozicije koje su u pitanju odnose se na po jednog specijalista psihijatrije u ambulantnom i u bolničkom okruženju. Uz zdravlje i dobrobit pacijenata, okruženje na ovim odjelima je okrenuto i kvalitetnom pristupu koju pružaju svojim liječnicima. Uz minimalno iskustvo od 2 godine rada u EU, od specijalista se također očekuju mogućnost samostalnog rada u psihijatrijskom odjeljenju, mogućnost i iskustvo u mentoriranju mlađih kolega i specijalizanata te sudjelovanje u razvoju odjela, kako u tehničkom, tako i u ljudskom smislu.

Naglasak kod zapošljavanja stavljen je na karakter kandidata te se traže oni specijalisti koji će se u kliniku uklopiti ne samo profesionalnim znanjem i iskustvom, već i na osobnoj razini te će tako pridodati stvaranju zdrave radne okoline.

Uz ugovor na neodređeno kandidat može očekivati plaću od 68000 SEK nakon početnog perioda prilagodbe, a uz ovu plaću također sjedaju i dodaci koji ovise o broju sati koje specijalist provede na dežurstvima. Bolnica također kandidatu i cijeloj obitelji plaća tečaj jezika, sve troškove dolaska u Švedsku i relokacije privatnih stvari, dok s nama pripomažu u pronalasku apartmana, radnog mjesta za supružnika, odgojno-obrazovnih institucija za djecu i svega ostaloga potrebnog u cijelom procesu.

Dvije ambulante, koje se nalaze u središtu Norrköpinga, pružaju mogućnost procjene, istraživanja i liječenja i težim psihotičnim stanjima poput bipolarnog poremećaja, poremećaja ličnosti, anksioznosti i depresije. Također se pruža mogućnost istrage, pružanja asistencije i liječenja spektra autističnih poremećaja, kao i ADHD te ADD poremećaja. Grad također ima i 24-satnu psihijatrijsku jedinicu za hitne slučajeve, a sama klinika se sastoji od ukupno 27 centara za njegu, 6 intenzivnih psihijatrijskih jedinica te već spomenute dvije ambulante.

Za sve upite i prijave kontaktirajte Ivana na ivan@incor.hr te se informirajte o idućem koraku koji vodi Vašoj budućoj selidbi u Švedsku.

Kontaktirajte nas: