Jedinstvena prilika za 4 inženjera radiologije/radiološka tehnologa

29. lipnja 2021.

Naš prvi natječaj za radiološke tehnologe dolazi nam iz središnje Švedske regije Gävleborg, čija je bolnica u potrazi za čak 4 radioloških tehnologa/inženjera radiologije kojima su pripremili vrhunske radne uvjete. Kao jedna od najatraktivnijih zemalja za zdravstvene djelatnike, Švedska nudi benefite poput plaćenog tečaja jezika za cijelu obitelj i financiranja selidbe u novu okolinu, a naravno i vrhunske radne uvjete u modernom okruženju u jednom od najrazvijenijih zdravstvenih sustava Europe.

Za više detalja o plaći i radnom mjestu obratite se putem kontaktnog obrasca kako bi porazgovarali o svim stavkama ove jedinstvene prilike.

Kako izgleda proces prilagodbe na novo radno mjesto u Švedskoj?

Švedski poslodavci su stranim državljanima pripremili tečaj jezika s kojim započinjete online, odnosno iz udobnosti vlastitog doma. Riječ je o intenzivnom tečaju jezika kojim kandidati u prosjeku dosegnu B2 razinu poznavanja kroz 5-6 mjeseci, nakon čega slijedi organizacija selidbe u Švedsku. Po dolasku u novu državu radiološki tehnolozi započinju s uvođenjem na novo radno mjesto po principu 50/50, pri čemu 50% radnog vremena provodite u bolnici s mentorima i budućim kolegama, a ostalih 50% vremena usavršavate jezik dok ne savladate C1 razinu jezika. Kad dosegnete C1 razinu započinjete s preuzimanjem punih dužnosti i nastavljate s radom na puno radno vrijeme.

radioloski tehnicar, tehnolog, radiographer

Što sve mogu očekivati kad se prijavljujem na poziciju u Švedskoj?

Našim kandidatima pružamo podršku tijekom cijelog procesa odlaska, pomažemo u pronalasku radnog mjesta za supružnika, odgojno-obrazovnih ustanova za najmlađe članove obitelji, apartmana i svega što je potrebno prilikom odlaska. Kandidati koji prihvate ponudu poslodavca i sklope ugovor imaju plaćen tečaj jezika za cijelu obitelj do B2 razine te im poslodavac plaća sve naknade u procesu odlaska (troškovi relokacije privatnih stvari, avionske karte, ishođenja licence) što uvelike olakšava proces odlaska. Sami kandidati prolaze organiziran program dodatnog usavršavanja jezika i upoznavanja sa švedskim zdravstvenim sustavom što nastupa nakon vaše selidbe u Švedsku.

Kontaktirajte nas: