Poslovne mogućnosti za medicinske sestre u Norveškoj

12. ožujka 2021.

Medicinska sestra ste i zainteresirani ste za novo poslovno okruženje u Norveškoj? Onda se ugodno smjestite i prepustite daljnjem čitanju teksta.

Kako bi ste načinili vaš prvi korak, sve što vam je potrebno, jesu licenca za medicinsku sestru i dobra volja za učenje novog jezika. Što se tiče Norveške, široke je ruke i ima pozicije u svim dijelovima, gdje bi naglasak bio na ruralne dijelove, te je zbog istog preporučeno imati vozačku dozvolu. Ukoliko želite tijekom slobodnog vremena ili vikenda posjetiti i upoznati neke druge dijelove, gradove, prirodu, to vam ne treba predstavljati problem jer je tamošnja međugradska povezanost izuzetno razvijena.

Kad vam pronađemo, a potom ugovorimo idealno radno mjesto, na red dolazi period od godinu dana učenja norveškog jezika, koji se mjesečno plaća 1400 NOK, a nakon završenog programa dobivate cjelokupan povrat uloženog. Očekujući da ste bili predani i posvećeni programu, koji se provodi 20 sati tjedno, zagarantirano vam je znanje norveškog jezika na B2 razini kao i posao zbog kojeg ste sve ovo i započeli.

medicinske sestre norveška nurses norway

Smještaj vas ne treba opterećivati i stvarati vam upitnike iznad glave, jer smo upravo zato mi tu da vam pomognemo, a samim time i nađemo prikladan smještaj za vas i vašu obitelj, koja također može zajedno s vama učiti jezik uz plaćenu subvenciju. Međutim, ako ste se odvažili sami na ovaj novi životni korak, sve dok ste na radnom mjestu u Norveškoj, smještaj, kao i režije, vam je plaćen dodatno uz plaću. U Norveškoj kao jednoj od najbogatijih zemalja svijeta, prosječna osnovna plaća na godišnjem nivou za medicinske sestre je 500,000 NOK (oko 49,500 eura).

Ako si želite približiti cijeli proces i naći odgovore na pitanja koja vas zanimaju, slobodno nam se obratite i saznajte sve što vas zanima.

Kontaktirajte nas: