Sprechen Sie Deutsch? Novi natječaji za liječnike specijaliste su otvoreni

10. veljače 2023.

swiss1

Težite stabilnosti, dobrim primanjima i standardu? Onda nastavite čitati jer su novi natječaji u veljači za zdravstvene djelatnike u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj upravo otvoreni.

Zemlje njemačkog govornog područja su poznate po svom dobro organiziranom društvu, jasnim pravilima i disciplini stanovnika zbog kojih se smatraju prosperitetnima. Plaća liječnika u Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj omogućava vam ugodan život, dostupne su brojne edukacije za unaprijeđenje znanja i vještina, a slobodno vrijeme možete provesti uživajući u raznovrsnosti ponude gradskih centara, uživanju u prirodi ili istraživanju slojevitosti kulture i povijesti kojima su bogate sve tri zemlje.

Liječnici u prosjeku provode 50 sati tjedno na poslu, imaju 6 tjedana plaćenog godišnjeg odmora, a efektivan zdravstveni sustav u kojem se koriste metode i instrumenti omogućavaju pružanje visoke razine njege. Razvoj digitalizacije svakodnevno otkriva brojne mogućnosti pa se pomoću digitalnih kartona pacijenata jednostavnije osiguravaju pregledi na daljinu ili dogovaraju pretrage za pacijente u par klikova. Brojne su prilike za razvoj karijere pa možete raditi u bolnici, klinici, zdravstvenom centru, otvoriti privatnu praksu ili se pronaći u istraživanju i znanosti, podučavanju ili farmaciji.

Najtraženiji specijalisti u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji u veljači 2023. su:
anesteziolozi, ginekolozi, specijalisti interne medicine, psihijatri, radiolozi, pedijatri, specijalisti hitne medicine i traumatolozi no otvorena su radna mjesta i za liječnike drugih specijalizacija.

Znanje jezika za rad u Njemačkoj i Švicarskoj mora biti na razini B2, dok je u Austriji potrebno govoriti na razini C1. Ako ste već položili B2 razinu njemačkog jezika i imate certifikat za isti, posao možete birati prema vlastitim preferencama. Dodatno, potrebno je ishoditi licencu za rad za koju zdravstveni djelatnici trebaju položiti Fachsprachprüfung. Ovim ispitom medicinskog njemačkog provjerava se znanje ključnih pojmova i izraza za uspješan rad s pacijentima i kolegama, a polaganje je obavezno u Njemačkoj i Austriji. Važno je napomenuti da je Švicarska s početkom 2023. godine uvela kvote za hrvatske državljane pa biste vašu prijavu trebali početi pripremati već sada ukoliko je ta zemlja vaša željena destinacija rada.

swiss

!!! Nove natječaje za zdravstvene djelatnike u
Skandinaviji potražite na linku
.
Saznajte više!

Ako niste sigurni gdje i kako započeti, kontaktirajte nas putem e-maila info@incor.hr ili niže navedenog kontakt obrasca i saznajte sve odgovore na vaša pitanja. Asistiramo u pripremi životopisa i portfolia, pomažemo ishoditi licence za rad i pronalazimo prave ponude prema vašoj mjeri. Zadovoljstvo naših kandidata nam je na prvom mjestu, a kako proces izgleda iz njihove perspektive saznajte u osvrtima.

Kontaktirajte nas: