Ponude u Švedskoj za Interniste i Anesteziologe

26. listopada 2021.

Švedska centralna regija koja graniči s Norveškom u potrazi je za specijalistima Interne medicine i za specijalistima Anesteziologije koji su obrazovanje i iskustvo stekli unutar EU. Budući da je natječaj otvoren u istoj bolnici, ovo je odlična prilika za sve koje interesira zajednički odlazak u Skandinaviju.

Uz 3 bolnice i više domova zdravlja, regija skrbi za 290.000 stanovnika. Rad s pacijentima temelji se na individualnom, ali i jednakom pristupu te se od kandidata očekuju sve nužne vještine pružanja kvalitetne medicinske skrbi. Samim time, svi liječnici koje interesiraju opcije profesionalnog razvoja su poželjni u ovoj regiji.

Specijalistima interne medicine i specijalistima anesteziologije regija je pripremila nove ponude koje, uz standardno atraktivan pristup u Švedskoj, također pružaju dodatan godišnji odmor, osiguranje specijaliste i već spomenute prilike za dodatnim učenjem i razvojem vještina. Početak rada predviđen je jednom kad specijalist položi C1 razinu švedskog jezika (riječ je o intenzivnom tečaju koji plaća bolnica).

Početna plaća se u oba slučaja računa po principu 64,000 SEK + godine iskustva (drugim riječima 64,000 SEK je iznos za specijaliste koji su izašli sa specijalizacije), uz dežurstva i dodatne sate koji se isplaćuju na osnovnu plaću.

Interna medicina (3 pozicije):

Najveću grupu pacijenata predstavljaju kardiološki bolesnici (uključujući i pacijente s Pacemakerom), pacijenti s moždanim udarom, dijabetesom, gastroenterološkim problemima te pacijenti na hematologiji i na radiologiji. Samo radno mjesto obuhvaća i rad na odjelu i rad na prijemu, kao i dodatne sate u slučaju velikog priljeva pacijenata. Hitna služba dostupna je 24/7 dok se pacijenti kojima je potrebno uklanjanje krvnih ugrušaka šalju u Örebro.

Anesteziologija (1 pozicija):

Bolnica skrbi o pacijentima 24/7 te obuhvaća i hitan prijem pacijenata. Godišnje se izvrši oko 2500 operacija te se svakodnevno provode električni, hitni i kirurški zahvati.

 

Ova županijska bolnica provodi operacije 24 sata dnevno, a uz kiruršku i intenzivnu njegu također pruža skrb u područjima ortopedije, urologije, ginekologije, anesteziologije, intenzivne njege i radiologije, ali i u srodnim granama medicine. Bolnica također njeguje otvoreno i prijateljsko okruženje u kojem su svi novi liječnici dobrodošli.

Sweden ŠvedskaKako izgleda prijava na natječaj u Švedskoj?

Svim našim kandidatima koji se odluče na informativnu prijavu pružamo podršku od prvog kontakta pa sve do vaše konačne prilagodbe u Švedskoj. Jedan dio naše pomoći obuhvaća asistenciju u procesu prijave pri čemu pomažemo sastaviti kvalitetan CV i dokumentaciju za prijavu, pripremu za Skype intervju i sva potencijalna pitanja. Također pomažemo u pronalasku radnog mjesta za supružnika, odgojno-obrazovnih ustanova za najmlađe članove obitelji, apartmana i svega što je potrebno prilikom odlaska. Kandidati koji prihvate ponudu poslodavca i sklope ugovor imaju plaćen tečaj jezika za cijelu obitelj do B2 razine te im poslodavac plaća sve naknade u procesu odlaska (troškovi relokacije privatnih stvari, avionske karte, ishođenja licence). Sami kandidati prolaze organiziran program dodatnog usavršavanja jezika i upoznavanja sa švedskim zdravstvenim sustavom što nastupa nakon vaše selidbe u Švedsku.

Ako želite saznati više o mogućnostima zapošljavanja u internoj medicini ili u anesteziologiji, ali i u drugim medicinskim granama u Europi, javite se na info@incor.hr ili putem kontaktnog obrasca kako bi vam pružili sve potrebne informacije na vrijeme.

Kontaktirajte nas: