Najlakši put do preseljenja u zemlju klokana

13. rujna 2019.

Razmišljate o zaposlenju i stjecanju novih radnih iskustava u zemlji klokana i koala?

Podržavamo Vas u toj ideji i tu smo da Vam pomognemo!

Za početak, želimo Vas upoznati s ovom prekrasnom zemljom punom mogućnosti i znamenitosti.
Australija je zemlja u kojoj je velika potražnja zdravstvenih djelatnika. Omjer liječnika i pacijenata nije idealan, broj liječnika je deficitu. Zato liječnici u Australiji imaju visoke plaće, štoviše, na listi najplaćenijih poslova najviše su zastupljena zanimanja u medicini.

Prijeđimo na stvar, znate li koji su sve australski zahtjevi za rad?
Prvi zahtjev je znanje engleskog jezika. Bitno je pokazati kompetentnu razinu jezika, stoga morate položiti jedan od dva testa, a to su IELTS ili OET. Nakon što položite ovu ”prepreku”, morat ćete potvrditi svoju titulu doktora medicine. To možete učiniti na dva načina: samostalno ili uz našu pomoć.
Nadležno tijelo za procjenu i potvrđivanje studija u medicini je AMC (Australian Medical Council). Njihova svrha je osigurati da su standardi obrazovanja, osposobljavanja i vrednovanja medicinske struke primjereni kako bi se zaštitilo zdravlje australske zajednice. Prvo, morat ćete poslati potrebnu dokumentaciju za procjenu Vašeg slučaja.

Potrebna dokumentacija je:
• Diploma doktora medicine
• Prevedena diploma doktora medicine, po sudskom tumaču
• Certifikat o položenom IELTS ili OET

Jednom kad dokumentacija bude poslana, AMC će procijeniti vaš slučaj. Postoje dvije mogućnosti; da niste ekvivalentni ili da ste djelomično ekvivalentni. Ako je vaš slučaj drugi, bit ćete malo bliži mogućnosti da se registrirate kao liječnik u Australiji.
Dakle, sljedeći korak bit će polaganje teorijskog i praktičnog ispita. Teorijski ispit može se obaviti unutar ili izvan Australije i košta 2.350 AUD. Praktični ispit može se obaviti samo u Australiji i košta 3.120 AUD.

U Australiji ste gotovo registrirani kao liječnik. Sada postoje posljednja dva načina da se registrirate i na taj način možete raditi kao liječnik u Australiji.
Nadalje, ako ste liječnik specijalist kirurg, najvjerojatnije ćete morati završiti još dodatnu 12-mjesečnu obuku, a nakon toga ćete moći raditi sami. I druga opcija, ako ste liječnik opće prakse, prvo možete pristupiti “ograničenom” članstvu i raditi kao liječnik u Australiji na području koje se zove “područje potrebe”. Obično su to područja u kojima su liječnici posebno potrebni, područja u kojima je malo liječnika, poput ruralnih područja.

Australija je vrlo primamljiva destinacija i nudi visok životni standard zahvaljujući kombinaciji stabilne ekonomije i načina života. Nezaposlenost je vrlo niska, ali je konkurencija za pozicije velika. Upravo zbog toga, nije lako dobiti australske radne vize.

Postoji više vrsta radnih viza, a to su:
• Short-Term,
• Medium-Term,
• Labour Agreement.

Imajte na umu da je sa standardnom radnom vizom za godišnji odmor dozvoljeno raditi najviše šest mjeseci odjednom kod jednog poslodavca. Prije nego što započnete s radom, trebali biste otvoriti bankovni račun i podnijeti zahtjev za porezni broj – ako to učinite prije dolaska, možete si uštedjeti mnogo gnjavaže i olakšati odmah započinjanje rada.

Za sva moguća pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem kanala:
Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more