O nama

U INCOR-u smatramo da je individualan i osoban pristup svakom kandidatu ključan kako bi se vi najbolje osjećali u procesu zapošljavanja i preseljenja u novu zemlju. Uz naše partnere na područjima Švedske, Norveške, Danske, UK-a, Irske, Belgije, Francuske, Njemačke, Austrije i Švicarske, od 2016. godine pružamo različite mogućnosti razvoja vaše karijere uz nekoliko vrsta zapošljavanja (rad na neodređeno ili na određeno vrijeme, zapošljavanje specijalista, ali i pronalazak specijalizacije u određenim državama). Naše veze s bolnicama širom Europe pružit će vam izvrsne opcije dok vas mi vodimo kroz cijeli projekt, počevši od pripreme dokumentacije za prijavu na radno mjesto, upućivanja kako ishoditi radnu licencu ili certifikat o poznavanju jezika, do pregovaranja s poslodavcima, pronalaska apartmana po vašim željama te u konačnici i selidbe u vaš novi dom u odabranoj zemlji.

IncorMR

Kako izgleda proces od trenutka kada nas netko kontaktira da želi nastaviti raditi kao zdravstveni djelatnik u inozemstvu do trenutka samog preseljenja i početka rada u novoj sredini?

-> Proces kreće samom prijavom liječnika / zdravstvenog djelatnika na naš e-mail ili kontakt telefon. Naime, svakom upitu pristupamo individualno i pokušavamo upoznati želje i ciljeve liječnika / medicinske sestre / tehničara koji nam se javi kako bismo mogli pomoći u donošenju odluke gdje otići. Isto znači da nije isto kada nam se netko javi i ne zna točno koja država bi za njega i njegovu obitelj bila najbolja ili ima točno zacrtanu državu u koju želi preseliti. Razlika je i želi li osoba otići na ugovor o radu na neodređeno ili možda na neku kraću locum poziciju koja puno znači i za učenje novih vještina, upoznavanje novih kolega ali i za dodatnu zaradu. Isto tako sam proces se razlikuje ukoliko se osoba odluči za preseljenje u neku skandinavsku državu ili u neku drugu državu u kojoj djelujemo.

Proces za Skandinaviju:

U slučaju interesa za neku od skandinavskih država proces počinje primitkom CV-a i motivacijskog pisma gdje liječnici / zdravstveni djelatnici imaju našu punu podršku u kreiranju i prilagođavanju CV-a za natječaje na kojima odluče sudjelovati. Nakon prikupljanja i pripreme potrebne dokumentacije za natječaj mi vršimo prijavu na natječaj, organiziramo Skype intervju i posjet gradovima i bolnicama za koje kandidat bude najviše zainteresiran nakon Skype intervjua. Posjeti bolnicama traju 3-4 dana i organizirani su za kandidata i njegovu obitelj, a u cilju upoznavanja potencijalne buduće životne sredine. Važno je naglasiti kako su svi ti posjeti neformalne prirode te isti ne znače dobivanje niti prihvaćanje poslovne ponude. Dakle, kandidati mogu posjetiti onoliko gradova i bolnica koliko je potrebno za pronalazak posla koji im po svemu najviše odgovara. Nakon pronalaska posla i potpisivanja ugovora o radu s bolnicom kreće tečaj jezika (švedskog, danskog ili norveškog) koji se odvija online i uči iz vlastitog doma. Kandidati već tada ne moraju više raditi u matičnoj ustanovi jer im bolnica za vrijeme trajanja tečaja jezika isplaćuje stipendiju. Tečaj jezika traje otprilike 6 mjeseci za koje vrijeme mi pronalazimo smještaj (po željama kandidata i obitelji), dogovaramo vrtiće/škole za djecu, pokrećemo postupak ishođenja licence, dogovaramo mogućnosti zaposlenja supružnika, organiziramo preseljenje stvari za kandidata i obitelj i rješavamo sve tekuće stvari u tom periodu. Nakon samog preseljenja i dalje smo u kontaktu s kandidatom i obitelji i pomažemo im u samoj asimilaciji u novoj životnoj sredini te o tome obavještavamo kolege iz HR ureda bolnice na kojoj kandidat radi. Naš kontakt s kandidatom i kolegama u bolnici pomaže kako bi se kandidat i obitelj što prije osjećali ”domaće” na novoj adresi i najvažnije bili zadovoljni ostvarenjem ciljeva koje su nam rekli na početku cijelog procesa.

Proces za ostale države:

Proces za ostale države u kojima djelujemo je malo drugačiji od skandinavskog modela. Naime, sam proces opet počinje primitkom CV-a i motivacijskog pisma te iskazivanjem interesa za određenu državu/države. Mi također pokušavamo pomoći kandidatima pri toj odluci s obzirom na ono što očekuju od nove radne i životne sredine, profesije supružnika (gdje gledamo najizglednije opcije za zapošljavanje supružnika), očekivanja djece itd. Kada dođemo do države za koju bi obitelj bila najviše zainteresirana vodimo kandidata korak po korak u procesu ishođenja licence u toj državi. Ono što kandidat mora posjedovati prije ishođenja licence, a što je potrebno za dobivanje same licence je certifikat znanja jezika. Primjerice, za UK je to IELTS ili OET, za njemačko govorno područje je najbolji Goethe ili ÖSD, mi sve to objasnimo kada se kandidat odluči za određenu državu. Nakon što je licenca ishođena (neka 3-4 mjeseca su potrebna za dobiti licencu) prezentiramo poslovne ponude koje bi bile zanimljive kandidatu s obzirom na opisana očekivanja. Organiziramo intervju koji bude ili telefonskim putem ili putem Skypea, moguć je također posjet bolnici do odabira radnog mjesta koje kandidatu najbolje odgovara. Naša je podrška dalje u vidu pronalaska smještaja, mogućnosti zaposlenja za supružnika, organizacija vrtića/školi za djecu itd. Dakle, glavna razlika je što u skandinavskom procesu osoba prvo pronađe posao, zatim uči jezik i na kraju ishodi licencu dok u ostalim državama prvo je potrebno naučiti jezik, zatim ishoditi licencu pa tek onda pronaći posao.

Ono što je bitno za naglasiti jest da radimo samo sa ozbiljnim kandidatima koji odgovorno pristupaju promišljanju ideje mogućeg preseljenja i to iz razloga kako bi naše vrijeme bilo efektivirano i maksimalno iskorišteno za takve kandidate. Kandidati kojima su potrebne naše usluge informiranja, konzultiranja i pomoći o opcijama i procesima ishođenja licence u stranim državama te ostalim bitnim informacijama za donošenje odluke o preseljenju, a koji nemaju želju trenutno aktualizirati takvu odluku ili pak planiraju samostalno potražiti zaposlenje, mogu naše usluge dobiti uz novčanu naknadu.