Osvrti naših kandidata koji su odselili u Skandinaviju

22. srpnja 2020.

Saša Strahija – Eskilstuna (Švedska) – hitna medicina

Do INCOR-a sam došao tako što sam na internetu tražio agencije koje posreduju kod odlaska liječnika. Već pri prvom upitu brzo sam dobio odgovor i informacije koje su me interesirale.

Dijalog u procesu zapošljavanja i odlaska je bio u redu, malo smo imali problema sa samom selidbom te je ispalo stresnije nego što smo planirali, ali na kraju je ispalo dobro. Škola stranih jezika je odlična. Istina, jako je naporno i teško učiti novi jezik, ali svi su zadovoljni razinom jezika koju smo naučili što je super. Imali smo pomoć kod organizacije dolaska te smo uspjeli pronaći jako lijep stan u Eskilstuni, trenutno smo zadovoljni životom i onim što grad pruža, iako supruga još uvijek traži posao što se nadam da će uskoro i pronaći tako da sve bude još i ljepše.

Sam početak je bio težak, pogotovo kad se uzme da smo došli netom prije pandemije. Poredak u bolnici sam malo drugačije zamislio te nisam znao kome bi se obratio za pomoć, ali sada kad je ipak prošlo neko vrijeme, situacija je bolja nego što je bila na početku.

Mirela – (Švedska) – patolog

Ovdje smo već 10 mjeseci i jako je lijepo, trenutno upravo uživamo na godišnjem te smo iskoristili toplije ljetno vrijeme kako bi boravili u prirodi i blizini jezera kojih je Švedska prepuna.

Do vas smo došli tako što sam tražila oglase za poslove u struci na internetu. Taman u to vrijeme otvorio se natječaj u Švedskoj na koji smo se prijavili te smo i suprug i ja dobili mjesto u istoj bolnici. Sve je prošlo dosta glatko, bolnica je ispoštovala sve što su naveli. Iako smo na početku mislili da je riječ o nešto manjoj bolnici, privikli smo se jer se ne radi do besvijesti i međuljudski odnosi su korektni te se jako poštuje vaše vrijeme. U bolnici i na mom odjelu ima puno kolega iz različitih zemalja i svi su jako prijateljski nastrojeni, a i općenito cijela zemlja je poprilično multikulturalna i otvorena.

U komunikaciji tijekom procesa su mi se jako svidjeli i pristup cijelom procesu i to što o svemu možemo porazgovarati na hrvatskom jeziku. Nije bilo lagano uz sve, ali je kolegica Zrinka oko svega pomogla i uputila gdje što trebamo i kako.

Djeci u Švedskoj se puno toga pruža te se naša cura super snašla u gimnaziji u koju je došla i kojom je zadovoljna. Dobro su informirani i organizirani, tako da im je lagano snalaziti se u drugačijem okruženju nego što su navikli.

Prvi stan u koji smo došli nam i nije baš odgovarao, ali je bio ono što smo tada uspjeli pronaći. U međuvremenu smo našli novi stan koji nam je puno bolji te smo preselili i sada nam je puno bolje.

 

Kontaktiraj nas:
Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

Next articles