Iskustva dviju liječnica koje su se zaposlile i odselile u inozemstvo

29. srpnja 2020.

Nove osvrte donose dvije specijalistice koje su uz našu suradnju odselile u poprilično različitim okolnostima te su također odabrale i dvije različite države kao svoju iduću lokaciju. Patologinja Jasna odlučila se za odlazak u Skandinaviju koja je bila i ranija želja te je trenutno tamo već više od 2 godine, dok je Željka odselila u Njemačku početkom 2020. godine te je nastavila karijeru u pedijatriji.

Željka Vlastelica – Njemačka – pedijatar

Trenutno se nalazim već 5 mjeseci u Njemačkoj gdje radim kao specijalist pedijatrije. Početak je bio težak, pogotovo jer sam imala problema s pronalaskom smještaja, ali u međuvremenu sam pronašla apartman te je sada puno bolje.

Prvi kontakt s poslodavcem organizirali su mi Vaši partneri u Njemačkoj te je cijelo vrijeme komunikacija s vašim stranama bila glatka i korektna. Uz upute i pomoć u organizaciji papirologije, nisam imala problema s dobivanjem licence.

Moj dolazak u bolnicu poklopio se s početnim valom Koronavirusa, što je dodatno otežalo prilagodbu te je i raspored u bolnici bio dosta čudan, pogotovo jer se znalo dogoditi da s B2 razinom jezika ostanem i sama na dežurstvima što nije lagano. Međutim, s vremenom steknete dodatno samopouzdanje s jezikom te je postalo puno lakše i ugodnije kako na poslu, tako i u svakodnevnom životu u Njemačkoj.

Jasna Bacalja – Växjö – patolog

Posljednjih 2,5 godine radim u Švedskoj do koje sam došla uz Vašu pomoć i na preporuku kolegice. Skandinavija mi je od ranije bila interesantna i zanimljiva. Doduše, na početku mi je prvi izbor bila susjedna Danska, ali se u međuvremenu otvorila pozicija u Švedskoj te sam u konačnici i prihvatila ponudu u ovom lijepom gradu.

Komunikacija u procesu je bila iznimno otvorena i glatka sa svih strana te je i bolnica u startu pristupila kako treba, što mi se odmah svidjelo. Sve što je bilo potrebno je kvalitetno organizirano što je ujedno i opća situacija u Švedskoj – manje je stresa, uvjeti rada su kvalitetniji, manje je birokracije i sustavi su bolje organizirani. Međuljudski odnosi u bolnici se također njeguju tako da su i kolege većinom pristupačni i puni razumijevanja, što puno znači na radnom mjestu. Od početka sam zadovoljna životom u Skandinaviji te da sam kojim slučajem u situaciji gdje bi tražila novi posao, ponovno bi Vam se obratila za suradnju.

 

Kontaktiraj nas:
Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more