Kako izgleda priprema za prijavu na natječaj?

24. veljače 2021.

Marijana kao specijalist ginekologije i kao osoba željna učenja i napredovanja u svom poslu, jednog je dana odlučila, da je pravi trenutak za napraviti promjenu. Promjena je sa sobom nosila potpuno novu okolinu, dom, kulturu, bolnicu, a ujedno priliku za razvijanje svog znanja. ”Koliko kod mi je bilo teško upustiti se u sve to, svakim korakom naprijed je bilo lakše, od učenja novog jezika koji mi je na početku bio apsolutno nepoznat, do samog preseljenja u predivni gradić Uppsala”, rekla je Marijana.

”Na početku ovog putovanja, nisam znala ni odakle krenuti. U sklopu procesa regrutacije, Zrinka i Ivan su mi uvelike pomogli, točno su me uputili na što da se fokusiram i kako da se što bolje pripremim i time dođem bliže svojoj idealnoj poziciji. Pustolovinu smo započeli pripremom CV-a, motivacijskog pisma te ostale potrebne dokumentacije. Ponajviše mi je značila priprema za Skype intervju koji je bio idući korak. Prošli smo potencijalna pitanja koja bi mogla doći od strane bolnice, a zašto kažem da mi je to najviše pomoglo? Uz svu pomoć oko pisanja dokumentacije koja predstoji intervjuu, konačno je došao i taj trenutak gdje direktno stupam u kontakt s bolnicom, zbog kojeg sam sve ovo i započela. Uoči pripreme i simulacije intervjua, osjećala sam sigurnost i spremnost jer me ništa nije moglo iznenaditi, znala sam što mogu otprilike očekivati.”

Skype intervju Švedska Sweden interview

Nakon uspješno odrađenog intervjua na red je došao idući korak, učenje švedskog jezika, jezika koji mi je u potpunosti bio nepoznat jer nije baš učestalost da ćemo ga čuti poput engleskog ili njemačkog na svakom uglu. Uz sav rad, trud i želju ispunila sam ono što sam prvobitno i naumila. I što još da kažem, osim da sam sa svojom obitelji par mjeseci kasnije udisala skandinavski zrak, promijenila okruženje i nastavila život u predivnoj Švedskoj. I da, ako me pitate, to mi je definitivno najbolja odluka koju sam donijela do sada sa svojim mužem koji mi je bio najveća podrška.”

Ništa nije teško, ništa nije nemoguće ako to nešto dovoljno želite i ako je volja za ostvarenjem tog nečega velika. Strah vas je? Upravo se njemu i zahvalite, jer je ono upravo ona mala, nevidljiva, usudila bih se reći i pozitivna stvar, koja vas pokreće i tjera vas da grebete i idete dalje prema cilju.

Ako i vi želite stupiti u kontakt s bolnicama u Skandinaviji, obratite nam se te ćemo zajedno raditi na vašem odlasku u zemlju koju ćete uskoro zvati svojim domom.

Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more