REGRUTACIJA / ZAPOŠLJAVANJE

doktora, medicinskog osoblja, stomatologa i farmaceuta

OPIS PROCESA

Sam proces odvija se na način da zainteresirana osoba izrazi želju za zaposlenjem u nekoj od deset država u kojima poslujemo (Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj).

Nakon toga nam dostavite Vaš CV na engleskom jeziku (za skandinavske države i englesko govorno područje), na njemačkom jeziku (za njemačko govorno područje) ili na francuskom jeziku (za francusko govorno područje) i kažete nam Vaše preferencije, želje i očekivanja. Sukladno njima, mi tražimo idealan posao za Vas.

Nakon što nađemo posao koji odgovara Vašim željama i svemu što ste nam naglasili u razgovoru s Vama ili pak u CV-ju, prezentiramo Vam taj posao i, naravno, grad i regiju u kojoj se bolnica nalazi.

Nakon što smo Vam prezentirali poslovnu priliku i Vi ste odobrili takvu ponudu, organiziramo prvi razgovor s bolnicom putem Skype-a. U tom razgovoru bolnica i osoblje bolnice predstavljaju se Vama i opisuju kako je organiziran posao kod njih, predstavljaju Vam potencijalne kolege, grad i regiju, a Vi predstavljate sebe kao stručnjaka, ali i kao osobu.

Ako nakon tog uvodnog razgovora s bolnicom preko Skype-a i dalje postoji interes i kod Vas i kod bolnice, idući Vaš korak i korak Vaše obitelji je organiziranje posjeta bolnici. Takav posjet organiziramo mi i traje 3 ‒ 4 dana. Prvi dan provodite na potencijalnom radnom mjestu, a drugi i treći dan organiziramo Vam razgledavanje grada, vrtića, školi i ostalih sadržaja koji su Vam važni.

Nakon povratka kući bit će Vam puno lakše donijeti ispravnu odluku s obzirom na sve što ste vidjeli, čuli i što Vam je ponuđeno. Ako bolnica i grad ispunjavaju sve privatne i poslovne želje i očekivanja Vas i Vaše obitelji, a bolnica Vam ponudi ugovor o radu koji prihvatite, počinjemo s tečajem jezika i pripremom svih važnih koraka kod svake selidbe.

Ako pak niste sigurni ili Vam se ponuda bolnice ne sviđa, ponudu jednostavno trebate odbiti i nas uputiti da Vam potražimo i predstavimo neke druge aktualne natječaje.

Nakon što ste prihvatili neku od ponuda koja Vam se najviše svidjela i ispunila Vaša očekivanja, krećemo s tečajem jezika koji traje 5 ‒ 7 mjeseci. Jezik učite putem Skype-a u Hrvatskoj. Bitno je naglasiti da tečaj organiziraju skandinavske bolnice, znači organizira se jedino tečaj danskog, švedskog ili norveškog jezika. Poslodavci u preostalih sedam država traže da već u postupku prijave na intervju kandidati govore engleski, njemački ili francuski na B2 razini. To je jedina i najveća razlika u odnosu između procesa organiziranog u skandinavskim državama i procesa organiziranog u preostalih sedam država.

U tom periodu dok Vi i Vaša obitelj učite neki od skandinavskih jezika mi za to vrijeme:
– organiziramo čitavo preseljenje vaših privatnih stvari
– tražimo smještaj (kuću ili stan sukladno vašim uputama)
– mogućnosti zaposlenja za supružnika
– dogovaramo vrtiće/škole za djecu
– rješavamo svu papirologiju
– pravno Vas savjetujemo i kontroliramo sve ugovore
– isplaćujemo Vam stipendiju za vrijeme učenja jezika
– pružamo vam sve informacije
– 24 sata smo tu za Vas za konzultiranje u vezi svih pitanja vezanih za proces i život u novoj državi.

Mi sudjelujemo kao mentori u cijelom procesu zajedno s Vama.

Kontaktirajte nas


    Osvrti