5 razloga zašto specijalizirati u Njemačkoj ili Austriji

03. veljače 2021.

U mnoštvu atraktivnih i trenutno atraktivnih ponuda za liječnike bez specijalizacije u Njemačkoj, dobro je podsjetiti se i istaknuti prednosti koju donosi specijalizacija u Njemačkoj ili Austriji. Uz certifikat o poznavanju jezika i medicinsku licencu u zemlji članici EU, liječnici koji žele u ove države mogu započeti proces dobivanja radne licence, a detalje o samom procesu pročitajte ovdje.

1. ne potpisujete ugovore s bolnicom o ostajanju nakon specijalizacije

Jedna od najvećih zamjerki mladih liječnika u Hrvatskoj leži u tome da se tijekom ugovaranja specijalizacije obvezujete ostati u zemlji idućih nekoliko godina. Ovo nije problem onim liječnicima koji nemaju želju okušati se u inozemstvu, međutim ako čitate ovu objavu na našoj stranici, velika je vjerojatnost da vas interesiraju mogućnosti koje se nude liječnicima izvan Hrvatske. Međutim, ako se dugoročno vidite u Hrvatskoj također možete okrenuti ovu prednost na svoju ruku tako da završite specijalizaciju u Njemačkoj ili Austriji te se nakon toga zaposlite kao specijalist u Hrvatskoj pri čemu nemate ugovornu obavezu.

2. veća mobilnost mogućnost za odlaskom u drugu bolnicu i tijekom specijalizacije

Kako njemačko govorno područje nema ugovore koje vežu liječnike za bolnicu, specijalizanti također imaju otvorena vrata mobilnosti među bolnicama pri čemu je puno lakše dogovoriti prelazak iz jednog grada u drugi.

Specijalizacija u Njemačkoj i Austriji

3. bolji životni standard

Kad se govori o životnom standardu, Austrija i Njemačka su uvijek među predvodnicima u Europi. To naravno ne znači da će se ove dvije države svidjeti apsolutno svima, ali postoje puno veće šanse da ostvarite svoj potencijal i da vaša obitelj ima bolje uvjete.

4. više mogućnosti za profesionalnim napretkom i učenjem

Ono što Njemačku i Austriju čini zanimljivim državama za mlađu adolescentnu populaciju su konstantna ulaganja u tehnologiju i edukaciju, čim se otvaraju vrata za profesionalan napredak. Bolnice podupiru liječnike koji žele učiti te se redovito omogućava dodatno usavršavanje kroz razne edukacije, tečajeve i slične programe mobilnosti.

5. međunarodno iskustvo i širenje osobnih i profesionalnih vidika

Osim što specijalistička diploma iz Austrije ili Njemačke donosi određenu dozu ozbiljnosti, međunarodno radno iskustvo u CV-u također govori o tome da ste i u praksi spremni poduzeti potrebne korake kako bi narasli u profesionalnom okruženju, dok je sam život u novoj državi odlično iskustvo koje će vas bolje pripremiti i na životne prepreke. Ako želite saznati dodatne informacije o tome kako možete doći do specijalizacije u Austriji ili Njemačkoj, obratite nam se.

Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more