Što farmaceuti mogu očekivati od života u Njemačkoj i Austriji?

15. veljače 2021.

Ukoliko imate završen fakultet i diplomu farmaceuta, jedino što se od Vas očekuje je poznavanje njemačkog jezika na B2 razini. Mi ćemo Vas uputiti u daljnje dobivanje licence za rad te mogućnost zaposlenja, pa čak i u Austriji.

Poznavajući Njemačku i njenu dobru ekonomsku razvijenost, prosječna plaća farmaceuta je između 3500€ do 4500€, što vrijedi i za Austriju. Naravno, u ovisnosti od poboljšanja poznavanja jezika, vještina te iskustva, utječe se i na samu razinu plaće. Samim boravkom u stranoj zemlji bit ćemo na neki način ”prisiljeni” koristiti strani jezik te se sporazumijevati, što rezultira poboljšanju komunikacijskih i govorničkih vještina.

Bilo da izaberete Njemačku ili ‘pak Austriju, najtraženije i najplaćenije mjesto za zanimanje farmaceuta, su ljekarne i neke druge farmaceutske tvrtke. Prilikom zapošljavanja, neki od popularnijih gradova su  Hamburg, Stuttgart, Essen, Köln, München, Hannover, Bremen i naravno među njima Berlin, kao glavni grad Njemačke. Ne treba izuzeti ni opciju manjih gradova,  osim što imaju slična obilježja kao i veći, također su idealni za mlade obitelji koji cijene mir i tišinu .Koji god Vaš odabir grada bio, ne možete pogriješiti, jer svi od njih imaju zajedničke značajke, gdje je na prvom mjestu kvaliteta na poslovnoj razini, a na drugom raznovrsni i zanimljivi sadržaj, kako za mladu tako i za stariju populaciju.

Farmaceuti Njemačka Austrija

Radno vrijeme je otprilike 40 radnih sati, prilikom čega je rijetkost da ima prekovremenog rada, no ukoliko do istoga dođe bit će isplaćen, kao i dani kada ste na godišnjem odmoru i za vrijeme svih državnih blagdana.

Niti jedno preseljenje nije najjednostavnije niti najlakše, no nekada trebamo napraviti taj korak naprijed i  izaći iz svoje ”komfor zone”, jer nikada ne znamo što se krije iza nje. Rad u inozemstvu, osim promjene okoline i načina života, nam može donijeti mnoge pozitivne strane, na raznim poljima. Osim što postajemo sigurniji u sebe, bogatiji znanjem i vještinama koje dobro znajući, nitko ne može ”ukrasti”, osigurava nam jednog dana vjerojatnost pronalaska željenog posla u vlastitoj zemlji.

Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Sljedeći članci

12. travnja 2021.
TEST – Naslov naslov

Početni tekst, treba izgledati sve kao i normalno što prije izgleda. Copy-paste: Ideja za unaprijeđenje tečaja švedskog jezika u okviru Zrinkine škole švedskog nastajala je zadnje tri godine gdje se […]

Saznaj više
02. travnja 2021.
Tečaj švedskog u novom ruhu

Ideja za unaprijeđenje tečaja švedskog jezika u okviru Zrinkine škole švedskog nastajala je zadnje tri godine gdje se vrijedno i naporno radilo na tome kako bi u siječnju 2021. godine […]

Saznaj više