Važno je ishoditi licence na vrijeme!

12. srpnja 2019.

Donosimo Vam kratku priču zašto je ishođenje licence jako važna stvar o kojoj ovisi hoćete li i kada dobiti posao u zemlji vaših snova.

Karakter naše priče je doktor Marko P., inače specijalist pedijatrije s adresom u Zagrebu. Doktor Marko je obrazovanje završio u rodnoj Dalmaciji te je početkom tisućljeća upisao medicinski fakultet u Zagrebu. Specijalizaciju je odlučio odraditi na klinici za pedijatriju, gdje se odmah pronašao s obzirom na to da oduvijek uživa raditi s djecom.
Doktor Marko i njegova žena Marija veliki su ljubitelji putovanja. Još dok su bili studenti, Marko i Marija su posjetili Ujedinjeno Kraljevstvo te su se zaljubili u London i mogućnosti koje taj grad nudi. Uz prekrasne građevine Tower Bridgea i Big Bena, najljepša sjećanja vežu ih uz šetnje Temzom, pogledima na crvene telefonske govornice, crne taxije i autobuse na kat, odnosno ono što za njih predstavlja grad snova.

Iz svih ovih sjećanja i ostalih posjeta Londonu koje su u međuvremenu imali, Marko i Marija odlučili su istražiti koje su mogućnosti da svoj život nastave u Engleskoj. Tražili su kako bi oboje mogli raditi posao u struci, ali se njihova potraga s vremenom odužila na nekoliko mjeseci. Kada je doktor Marko vidio da bolnica u kvartu Chelseaju traži pedijatra njegovog profila, odlučio je porazgovarati s Marijom te su se oboje složili da je to odlična prilika da ostvare svoj životni cilj. Marko je nakon nekoliko dana poslao upit bolnici, na koji je dobio povratnu informaciju da bolnica traži doktora koji bi već idući mjesec mogao početi s radom. Doktor Marko se oduševio tom idejom i već je vidio kako preko dana na poslu pomaže londonskoj djeci, nakon posla dolazi u prelijepi mali stan, uživa u vremenu s obitelji i šeće londonskim avenijama. Međutim, kako bi mogao raditi u struci u Ujedinjenom Kraljevstvu, doktor je trebao biti prijavljen u GMC registar. Isto nije prethodno odradio te je odlučio polako skupiti potrebnu dokumentaciju kako bi se registrirao. Dok je isto prikupio, natječaj za posao se nažalost zatvorio, tako da doktor Marko mora čekati iduću priliku.

Ne dajte da Vas mali koraci spriječe u ostvarenju životnih ciljeva. Informirajte se već danas o mogućnostima upisa u registar doktora u Ujedinjenom Kraljevstvu ili Irskoj. Za Irsku smo već postavili upute kako ćete se registrirati u IMC bazu https://incor.hr/upute-kako-se-prijaviti-za-registar-lijecnika-u-irskoj-imc/, dok upute za GMC bazu možete naći na https://incor.hr/upute-za-prijavu-u-gmc-registar/.

 

Za sva moguća pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem kanala:
Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles