Iskustva polaznika Zrinkine škole švedskog

21. srpnja 2021.

Kako bi dobili dojam i lakše stvorili očekivanja o tome za što će vas pripremiti polaganje švedskog jezika u Zrinkinoj školi švedskog, prenosimo iskustva naših polaznika koji su savladali tečaj i kojima sporazumijevanje u Skandinaviji više ne predstavlja problem. Tečaj je osmišljen na takav način da kombinira najbolje elemente online pristupa, ali ujedno sadrži i sate uživo na kojima vježbate izgovor i prolazite kroz sva moguća pitanja u vezi švedskog jezika.

Ako vas iskustva potaknu na razmišljanje o selidbi, ili ste pak željni naučiti još jedan jezik, obratite nam se te ćemo rado porazgovarati o svim opcijama kako bi pronašli onu koja vam najviše odgovara. Više o Zrinkinoj školi švedskog možete pročitati na službenoj stranici.

samantha borges EeS69TTPQ18 unsplash

Ksenija Musa, 44 godine, kirurg
”Željela sam naučiti još jedan strani jezik, pa sam se tako 2014. god. odlučila za švedski jezik. Uz svesrdnu ali nenametljivu Zrinkinu pomoć sam u vrlo kratko vrijeme dosegnula razinu jezika B2. Krajem prošle godine sam ponovno upisala školu kako bih nastavila s učenjem. Veselim se svakom novom satu jer uz Zrinkinu smirenost i strpljenje uz relativno neformalan profesorski pristup, pruža mi sigurnost u konverzaciji i motivira me da nastavim učiti švedski jezik. S obzirom na to da imam poprilično veliko životno iskustvo s godinama raznih škola i brojnim profesorima koje sam kroz to vrijeme susretala mogu izjaviti da je Zrinka jedan od najboljih profesora koje sam imala i s kojom ni pisanje i polaganje ispita nije veliki stres. Trenutno učim C1 nivo švedskog jezika.”

Gordan Juretić, 45 godina, ekonomist hotelijerstva
”Moja supruga koja je liječnica je učila sa Zrinkom švedski jezik, pa sam tako i ja započeo. Moram reći da početak nije bio lagan jer je bilo teško ponovno se pokrenuti i početi učiti, nakon što knjigu nisam taknuo skoro 20 godina. Tu moram izdvojiti Zrinkinu neopisivu lakoću motivacije i zaraznu pozitivnu energiju koju prenosi. Predavanja nisu suhoparna i sve je povezano sa svakodnevnim situacijama i životom te moram napomenuti da se sa Zrinkom sve da dogovoriti. Obitelj i ja smo preselili u Švedsku prošle godine, supruga radi, sin ide u školu, a ja još učim jezik i u potrazi sam za poslom, gdje sam trenutno na B2 razini.”

Denis Čefko, 34 godine, građevinski inženjer
”Za Zrinkinu školu jezika čuo sam preko prijatelja koji se pripremao za odlazak u Švedsku. Prije nego sam počeo intenzivno učiti mjesec dana u školi, sa Zrinkom sam igrao Duolingo. Nakon toga sam se preselio u Stockholm gdje sam našao posao te išao u školu SFI (švedski za imigrante), a jednom tjedno sam imao sat švedskog jezika sa Zrinkom preko Skype-a.”

Stipe Ćenan, 49 godina, veterinar
”Za Zrinkinu školu sam saznao po preporuci, te sam nedavno započeo s učenjem. Supruga mi je također pohađala, te sam sa školom vrlo zadovoljan. Dobro i ugodno se osjećam na satima te imam same pohvale nastavnici.”

Marija Klarić, 25 godina, zdravstveno-laboratorijski tehničar
”Do Zrinke sam došla preko svog zaručnika koji je s njom učio i ujedno planirao odlazak u Švedsku. Tako smo zajedno preselili u Stockholm početkom ove godine, gdje sam u kratko vrijeme nakon dolaska našla posao van svoje struke, a mjesec dana nakon, dobila priliku raditi u jednom privatnom laboratoriju u centru Stockholma. Moje učenje jezika traje 4 i pol mjeseca, a trenutno sam na A2 razini. Jako sam zadovoljna Zrinkinom platformom, jer svaki video zapis mogu pogledati više puta, a na satima uživo Zrinka mi objasni sve moje nejasnoće. Također, pričamo na švedskom što mi puno pomaže u komunikaciji s drugim ljudima te vidim koliko napredujem kroz svaki sat uživo. Za Zrinku imam samo riječi hvale, jer nam je toliko puno pomogla i usmjerila nas što sve trebamo na početku napraviti, bodrila nas i ohrabrila na tako veliki korak.’’

Patricia Balić, 41 godina, medicinsko-laboratorijski tehničar
”Cilj mi je bio otići s obitelji raditi van Hrvatske, te kroz raspitivanje sam čula za Zrinku. Tečaj sam pohađala 2018. god. preko Skype-a s još dvoje, troje ljudi koji su imali isti cilj kao i ja, a time sam upoznala i nove ljude. Najviše mi se svidio Zrinkin pristup i njena otvorenost. Došla sam do B1 razine te uspješno položila istu.”

Kontaktiraj nas za prave informacije:
Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more