Komentari i iskustva sa Zrinkinom školom švedskog

04. kolovoza 2021.

Uz već ranije objavljena iskustva kandidata koji su prošli Zrinkinu školu švedskog, koja možete pročitati ovdje, danas donosimo i treći nastavak mini serije kako bi se upoznali s ostvarenjima do kojih možete doći poznavanjem švedskog jezika.

Ako su vas ova iskustva navela da razmislite o preseljenju ili učenju švedskog jezika, obratite nam se za informativan razgovor putem niže navedenog kontakta pa ćemo pronaći najbolju soluciju za vas. Informacije su također dostupne i naslužbenoj stranici Zrinkine škole švedskog. Tečaj švedskog jezika trenutno je dostupan za sve govornike hrvatskog / srpskog / bosanskog / slovenskog jezika.

Naš tečaj osmišljen je tako da imate neograničen pristup sadržaju kroz online platformu, što znači da ne morate čekati termin predavanja da bi napredovali već je dovoljno spojiti se u bilo koje doba dana i pratiti predavanje onoliko dugo koliko želite. Paralelno s online sadržajem imate mogućnost rezervacije termina za sate uživo, što u konačnici znači da imate sve prednosti i online i klasičnog načina predavanja jezika te da cijeli tečaj prilagođavate sebi i vlastitim mogućnostima.

peter van der meulen 2wBr7WqwYb0 unsplash

Milica Potkonjak, 43 godine, fizioterapeut
“Skandinavija mi je od ranije bila interesantna i zanimljiva te glavni razlog mog interesa je opći sustav vrijednosti u Švedskoj. Započela sam učenje švedskog jezika, završila A1 i A2/1 stupanj na platformi i definitivno nastavljam dalje. Tečaj je odlično zamišljen, nisi obavezan ići nigdje jer ti tečaj dolazi kući i radiš sate kako sam želiš. U tečaju su koncipirani i live sati sa Zrinkom gdje iskomuniciram nejasnoće, ali se i malo namučim jer me Zrinka ispituje sve i svašta, jako je radoznala. Smatram da poznavanjem jezika postaješ dio društva na nekoj drugoj razini i stvaraš mrežu poznanika, a ujedno je to i moj prvi korak prema preseljenju.”

Maja Moravek, 33godine, socijalni radnik
“Od kad znam za sebe, nisam ljubitelj učenja jezika, no na učenje švedskog sam se odlučila zbog jedne jedine stvari, ljubavi. Prijatelj koji je pohađao Zrinkin tečaj i bio s njim jako zadovoljan, mi je dao preporuku koju sam poslušala i oduševila se. Mislim da je program rada prilagođen potrebama i mogućnostima naše grupe te unutar grupe vlada super atmosfera, ispunjena odličnim omjerom rada i zezancije, što uvelike pospješuje motiviranost. Trenutno sam na B1/2 razini.”

Marija Jagnjić, 46godina, ekonomist
“Nakon što je suprug naučio jezik kod Zrinke i odselio u Švedsku, u periodu dok smo sin i ja bili sami u Hrvatskoj, sam se posvetila učenju jezika u Zrinkinoj školi švedskog. Nakon naučenog A1 i A2 nivoa, smo se i mi preselili te nastavila s učenjem jezika, ali uz procjenu učilišta, preskočila B1 nivo te direktno upisala B2 (dakle izbjegavam SFI programe). Smatram da bez osnova koje sam stekla sa Zrinkom 1 na 1, moj nastavak školovanja ovdje, ne bi bio moguć. Nepunih 2 godine po dolasku, upisala sam specijalizaciju čiji se program održavao na švedskom, a sada već treću godinu radim kao HR administrator.”

Iris Đipalo Juretić, 46godina, doktor medicine
“Uz tečaj švedskog jezika koji sam pohađala kod Zrinke stigla sam raditi i normalno živjeti jer je po tom pitanju vrlo fleksibilna. Cijeli tečaj je trajao otprilike 1,5 godinu gdje smo prošli sve potrebno od A1 do C1 razine poznavanja jezika, te sam bila spremna na idući korak bliži preseljenju. Uz svu pomoć oko jezika, Zrinkina ekipa iz INCOR-a mi je pomogla i uputila me kako mogu ishoditi radnu licencu u Švedskoj i na koji način da pripremim svu potrebnu dokumentaciju. Dan danas živim u Švedskoj i smatram da je tečaj jezika odlična investicija u sebe.”

Lucia Španjol Pandelo, doktor medicine
“Pošto sam htjela ići raditi u Švedsku, započela sam tečaj švedskog jezika koji je prošao vrlo glatko te mi nije bilo naporno učiti novi jezik sa Zrinkom jer se s njom lagano dogovoriti oko svega. Kroz godinu i 3 mjeseca uspjela sam naučiti i položiti švedski jezik na C1 razini koja je potrebna za prijavu u liječničku komoru. Moram priznati da me Zrinka super pripremila, a održavanje tečaja na ovaj način mi se najviše sviđa jer sam stigla učiti i raditi u isto vrijeme. Sada sam sretno zaposlena u Švedskoj.”

Nermina Tahirović Žunić, 52 godine, farmaceut
“Do Zrinke sam došla preko interneta i preko škole jezika gdje je prethodno radila. Mogu reći da ona nije bila samo učitelj već me podržavala u svakom koraku i motivirala kad sam bila na granici odustajanja. Nakon 1,5 godine sam položila C1 razinu, a sad sam u Švedskoj već skoro 4 godine. Za vrijeme učenja tj. kada sam bila na B2 razini, Zrinka me savjetovala  da odem na mjesec dana u Švedsku kako bi usavršila jezik i to mi je puno pomoglo. Primijetila sam da smo mi koji smo učili jezik prije selidbe nekako bolje prošli od onih koji ga uče ovdje.”

Jasmina Dervišbegović, 57 godina, farmaceut
“Tečaj jezika je prvi korak i uvjet da se snađete i dobijete posao u stranoj državi ako namjeravate otići, kao što sam ja to htjela. Mogu reći da mi se ovaj tečaj jako svidio jer je Zrinka puna znanja i spremna pomoći što god treba, a pored stručnog znanja usudila bih se reći i da nam je često bila neslužbeni life coach i psiholog. Meni je trebalo godinu dana da švedski naučim do C1 razine, nakon čega sam uz Zrinkine upute ishodila licencu.”

Informacije zatražite na:
Email: info@incor.hr
Facebook: @incordoo

Next articles

17. lipnja 2024.
Ishođenje licence za stomatologe u Švedskoj [Vodič]

Kako smo već pisali u prošlim objavama (ishođenje licence za inženjere radiologije, medicinsko-laboratorijske tehničare i medicinske sestre i tehničare), ishođenje licence za zdravstvene djelatnike u Švedskoj nikad nije bilo jednostavnije, […]

See more